Avicii talking and playing LAY ME DOWN – iTunes highlight

By 14.9.2013 18 října, 2013 recaps, rozhovory, videa

Několik posledních týdnů fanoušci Adama Lamberta pátrali po každé zprávě, která by jim dala naději, že Adam bude vystupovat na iTunes Festivalu, který právě probíhá v Londýně (od 1. do 30. září 2013), a i když jeho tisková mluvčí na Twitteru několikrát popřela, že by tam Adama mohli vidět, přesto doufali, především ve spojení s vystoupeními Nile Rodgerse a Aviciiho – možná by tam někdo z nich mohl mít Adama jako hosta…

No a naše naděje se nakonec vyplnily (i když jen částečně). Adam sice v Londýně nebyl osobně přítomen, ale jeho hlas tam zazněl – v Aviciiho večeru, jako součást jeho nového alba True a jak to už známe z předchozích Aviciiho koncertů, skladba „Lay Me Down“ opět uzavírala ten večer.

Na YouTube byl dnes k vidění celý koncert, ale to video bylo smazané. Našla jsem další nahrané video s celým koncertem, ale protože si nejsem jistá, že nebude opět bloknuté, dávám tu jen link:

Avicii, iTunes Festival 2013. „Lay Me Down“ tam začíná na 1:8:10. Na samostatné video s LMD se můžete podívat zde díky Alikat1323.

No a při příležitosti iTunes Festivalu a vydání jeho nového alba měl Avicii měl rozhovor pro BBC 1. A tady je, co tam řekl o “Lay Me Down”:

„Tohle byla moje základní nová melodie, inteligentní skladba pro moje nové album True, “Lay Me Down”. A tahle skladba, kterou jsem dal dohromady s Nilem Rodgersem a Adamem Lambertem je poslední skladba, kterou jsem pro to album dělal, je to můj osobní favorit a jsem ohromen tou odezvou které se tomu zatím dostává.“

Aviciiho slova si můžete poslechnout (nebo i stáhnout) zde.

Ano, „Lay Me Down“ se opravdu dostává hodně pozornosti (troufám si tvrdit že i díky Glamberts/Glamhoppers :D, kteří nadšeně o této skladbě tweetují, klikají na články a recenze a komentují ji na fórech) od publika i médií. A díky tomu a také i díky Aviciiho slovům a protože tato skladba je závěrečnou skladbou celého jeho vystoupení ji iTunes vybraly jako jednu ze dvou nejvýznamnějších skladeb Aviciiho vystoupení na festivalu (tou první skladbou je „Wake Me Up“, druhá je „Lay Me Down“ – hezky to k sobě sedí, že jo :D).

BUFvyh-CYAAYrVM