Queen + Adam Lambert in Prague, part II

By 31.12.2017 1 ledna, 2018 Queen, recaps, Vystoupení

Queen + Adam Lambert v Praze, 2. část

Samozřejmě ani v Praze nemohlo chybět Brianovo oblíbené selfie video (Brian při tom neopomněl publiku vysvětlit, že “selfíčko” je o tom, že si uděláte fotku sebe samotných na speciálních místech, která máte rádi, se speciálními lidmi, které máte rádi. Jako vzpomínku). Bohužel Brian nepostl selfie video na svůj YT kanál, takže máme jen záznam, který pro nás (naštěstí!) natočila @Drakulka CZ. Ale možná, že se tam někteří najdete. A určitě tam na 2:15 uvidíte náš banner (Adam Lambert Czech-Slovak Fanclub, We ❤ Adam & Queen) – díky moc za to našim Glambertkám Jaje a Veronice.

Tak, selfie video hotovo. Ale Brian zjistil, že je to sice trapné, ale někde se mu zatoulala kytara a on neví kde. Naštěstí, na pomoc přispěchal ze zákulisí Adam s kytarou, kterou tam “našel”. 🙂 Brian nadšeně říká publiku: “Podívejte se, koho jsem já našel! Já jsem dámy a pánové našel Adama Lamberta! Pan Adam Lambert!”
Nadšený ohlas publika samozřejmě. 😀
Adam má ale také “problém” a žádá Briana o laskavost. Že hledá někoho… že se cítí trochu osamělý… a tak hledá někoho, koho by mohl milovat.
Brian na to reaguje slovy, že si myslí, že by se měli podívat po někom, kdo má rád Adama. A ptá se publika, jestli si myslí, že je tam někdo, kdo má rád Adama? – bouřlivý potlesk říká jasně, že ano! Na což Adam reaguje překvapeným a potěšeným: “AWWWW!”
Brian se pak ptá lidí v sále nalevo i napravo, jestli mají rádi Adama – samozřejmě že mají! 😀
Adam je očividně potěšený, že je to hezké, ale navrhne, že by se taky mohli zeptat tamtěch, co mají levnější vstupenky (úplně nahoře na tribunách). Potlesk z horních pater není tak silný, jako ze zbytku haly, na což se Adam tváří, že tohle očekával. 🙂
Chce těm milým lidem taky něco zazpívat, Brian souhlasí a začínají hrát Somebody To Love:

Na 5:35 se Adam ptá: “Praho! Budete zpívat společně s námi? Jo? Jdeme na to!”

Pokud se chcete na tu část s Brianem a Adamem na začátku STL podívat zblízka, můžete na tomhle videu (STL začíná na 25:30)

Po STL Adam pochválí Pražské publikum, že mají nádherné hlasy a zeptá se, jestli si dají další písničku. A jestli chtějí něco trochu bláznivého – Crazy Little Thing Called Love

Nastal čas pro další Adamův převlek a než se vrátil zpět na pódium, Roger Taylor si s Tylerem Warrenem zatím střihli Drum Battle:

Během duelu bubeníků Roger Taylor představil nejen Tylera Warrena, se kterým si v Drum Battle trošku „zasoupeřil“, ale i další členy kapely, kteří byli na pódiu – Spikea Edneyho, který hraje na klávesy a baskytarisku Nila Fairclougha. Všem se dostalo od publika zaslouženého potlesku.

Adam zatím vyměnil bundičku a široké červené kalhoty za dlouhou vestu s úzkými tmavými (stříbřitě třpytivými) kalhotami a vrátil se právě včas, aby si s Rogerem zazpíval duo v Under Pressure.

Adam, Roger a Brian se z catwalku vrátili zpět na pódium a na řadě bylo… I Want to Break Free

A pak to přišlo!

Glamberts se dočkali – a jsem si jistá, že jste taky všichni nadšeně zajásali, když jste uslyšeli tóny Adamova singlu Whataya Want From Me! Ten pocit, slyšet na QAL koncertě píseň přímo z Adamova repertoáru, to se nedá popsat, to se prostě musí zažít! Bylo to nádherné, úžasné, boží! A publikum dalo své nadšení Adamovi a členům kapely velmi hlasitě a potěšeně najevo během samotné písničky i po ní. Neskutečně fantastický zážitek!

Během intra You Take My Breath Away měl Adam čas si trošku vydechnout a napít se (můžeme vidět na začátku videa), a pak během nádherné laserové show podal další skvělý výkon v písni Who Wants to Live Forever, kterou Brian May napsal pro soundtrack k filmu Highlander a která má velkou zásluhu na tom, že jsme mohli vidět Adama s Queen už na několika turné po celém světě. Adam totiž společně s Queen tuto píseň zazpíval v roce 2013 na iHeart Radio Music Festivalu a zazpíval ji tak dokonale, že si tím zcela získal publikum na tom koncertě i média, která o jejich vystoupení napsala velmi pochvalné kritiky. Úspěch tohoto koncertu byl velkým jazýčkem na váhách při rozhodování, zda-li by měli Queen s Adamem uspořádat turné po Severní Americe (a případně dalších částech světa) nebo ne. No a jak to dopadlo všichni víme. 🙂

Adam po skončení WWTLF opět odchází (nebo spíš sjíždí) do zákulisí a na řadě je Brian May a jeho sólo na kytaru.

All we hear is Radio GaGa!
A taky nadšené výkřiky a jekot fanynek a fanoušků Adama (a myslím, že nejen jich) byly slyšet, když se během Radio GaGa Adam vydal dolů na procházku kolem catwalku. Někteří z nás měli to štěstí a dotkli se jeho ruky, všechny nás ale určitě potěšilo, že jsme měli na pár minut Adama tak hodně blízko. Tyhle okamžiky určitě stály za to dlouhé čekání před halou i pak uvnitř v hale před koncertem.

Myslím, že většina lidí v hale měla po skončení Rádia GaGa tak trochu smíšené pocity, protože věděli, že se tahle úžasná show nezadržitelně chýlí ke svému konci. Zbývala už jen jedna píseň, a pak encore (přídavek).
Dalo by se říct, že Bohemian Rhapsody je pro Adama a jeho fanoušky osudovou písní. (Jak víme, touhle písní si získal srdce poroty na konkurzu na Americký Idol a také mnoha lidí u televizních obrazovek, kteří jej tak slyšeli úplně poprvé a ihned si zamilovali jeho hlas. A pak se o něm dozvěděli Brian s Rogerem a… zbytek už známe :)).

“Děkuji Praho! Dobrou noc!”
Adam se za všechny rozloučil s publikem, poděkoval a popřál nám dobrou noc. Ale to ještě nemohl být konec. Kdepak! Tleskáním, pískáním a řevem jsme si samozřejmě vynutili návrat kapely s Adamem na pódium a dvě písničky jako přídavek – jako obvykle to byly We Will Rock You a We Are The Champions.

Jako první na pódiu při encore ‚objevil‘ Freddie, který si zazpíval s publikem a své vystoupení zakončil nádherným “Fu*k you!”, čímž všechny pobavil a rozesmál.

Za bubny se pak znovu posadil Roger, ozvaly se první tóny Brianovy kytary a na pódiu se objevil nový “king” – Adam, celý ve stříbrném a s korunou na hlavě. A začalo majestátní, královské finále.

Ve druhé části encore byla na nohou doslova celá hala, všichni tleskali, mávali, tančili, zpívali… Nádherná atmosféra!

Myslím si, že publikum bylo po celou dobu koncertu super – nakonec to ocenil i Brian nejen během LOML, ale i svými srdečnými díky ve svém postu na IG po koncertě:
“DĚKUJEME VÁM, dobří lidé v Praze!!! Dali jste nám tak moc lásky – jsme upřímně dojati. Je skvělé být zase zpět v tomto městě. Bri”

Úžasný Adamův závěr WATC, konfety, děkovačka a pak nám Frank zamával na rozloučenou a zatáhl oponu zase dolů.
Konec, jde se domů…

Ale ne! Kdepak! Jaký by to byl koncert s Adamem, aby si na něm jeho fanoušci neudělali společné foto?! Chvíli to sice trvalo než jsme se všichni sešli na předem domluveném místě (u trucků před halou), ale povedlo se!

http://oi68.tinypic.com/whg0mb.jpg

Chtěla bych moc poděkovat všem členům a příznivcům našeho fanclubu, kteří přijeli na koncert do Prahy za to, že byli skvělí a úžasní nejen na samotném koncertě (myslím si, že Adam viděl a slyšel, že má u nás nadšené a oddané fanoušky, kteří ho přijdou podpořit kdykoliv se u nás ukáže), ale také při čekání před halou a po koncertě při společném focení. A i ti, kteří se nemohli našeho společného setkání a focení zúčastnit – bylo super, že jste byli na tom koncertě s námi a mohli zažít tu nezapomenutelnou atmosféru, štěstí a radost. Bylo nádherné a moc milé se s vámi všemi setkat a já jsem neskutečně šťastná za to, že jste! Jste všichni moc a moc fajn! DĚKUJI!!! ?

Mé velké díky všem těm, kdo na koncertě fotili, natáčeli, mávali našimi vlajkami a bannery – i s vaší pomocí jsem mohla napsat tenhle recap.
Pro videa jsem šla na tuhle stránku: http://adamlambertmtt.com/viewtopic.php?f=90&t=1647

A hlavně díky @Drakulka CZ, @HanaFris a @Ivkaplo, které mi výběr videí hodně mi usnadnily – bylo z čeho vybírat.

Můj speciální dík patří mým “spolučekajícím” Glamberts před halou  (Lence, Sam, Svetce a Sharce), protože bez nich bych pravděpodobně nestála tam dole u catwalku, ale seděla někde v těch “levných ochozech” a ten koncert bych si zcela určitě tak neužila. Jste zlaté holky! ?

Více fotografií z koncertu najdete na našem fanclubu (děkuji všem, kdo fotili a poslali foto)

https://www.facebook.com/pg/AdamLambertCZECHSLOVAKfanclub/photos/?tab=album&album_id=1726362340738310

https://www.facebook.com/pg/AdamLambertCZECHSLOVAKfanclub/photos/?tab=album&album_id=1726293194078558

https://www.facebook.com/pg/AdamLambertCZECHSLOVAKfanclub/photos/?tab=album&album_id=1727344290640115

 

Recenze koncertu

(nenašla jsem jedinou, co by byla vyloženě záporná, převážně byly naprosto pochvalné a skvělé)

Queen s Adamem Lambertem Prahu ani napodruhé nezklamali

RECENZE: Poloviční Queen sázeli hit za hitem a i bez Mercuryho obstáli

LIVE: Queen a Adam Lambert předvedli v Praze megalomanskou show, nechyběla vzpomínka na Mercuryho

RECENZE: Queen hráli opět best of. S perfektní vizuální show Zdroj: https://www.denik.cz/hudba/recenze-queen-hrali-opet-best-of-s-perfektni-vizualni-show-20171102.html

Recenze: Perfektně namazaná mašina jménem Queen převálcovala Prahu

První koncert evropského turné skupiny Queen fanoušky rozezpíval i dojal

Queen a Adam Lambert v Praze: Show ve velkém stylu

Queen s Adamem Lambertem oslavili Freddieho a ukázali, že jeho odkaz žije dál

Do O2 areny se vrátila kapela Queen s novým zpěvákem Adamem Lambertem

Queen s Adamem Lambertem oslavili Freddieho a ukázali, že jeho odkaz žije dál

Kapela Queen zahájila Evropské turné v Praze

 

První část recapu.

*Shimoli*

432 Comments