Quick Talk – Adam Lambert

Krátký rozhovor s Adamem Lambertem

Zpěvák a bývalý soutěžící Amerického Idolu, 34 letý (dnes už 35, pozn. př.), se chystá na turné po Severní Americe jako frontman Queen s jejími původními členy Rogerem Taylorem a Brianem Mayem.

 

Cítíš tlak z toho, že zastupuješ Freddieho Mercuryho, když vystupuješ s Queen?

V určitém bodě o tom každý večer mluvím s publikem stylem: “Já vím, že nejsem Freddie.” Nepokouším se ho nahradit. Je to spíš oslava odkazu té skupiny – to je podstatou té show.

 

Jaký je rozdíl mezi hraním na Queen show oproti turné s Tvou vlastní tvorbou?

Přehršel písniček v tom programu je totálně šílená – vysoce afektovaná. Protože publikum miluje ty songy. Vím, že si tam můžu dělat to, co chci. Je to pro mě naprostá svoboda.

 

Pracuješ na svém příštím studiovém albu. Jak bude znít?

Je to o moc víc bluesové a zemitější. Chci se dostat zpět k živým nástrojům. Mám rád kytary a basy. Chci to udělat více po mém. Pokud se to lidem bude líbit, bezva.

 

Jsi první otevřeně nahrávající gay umělec, který má hit číslo 1 na žebříčku alb. Zlepšily se věci pro LGBTQ umělce?

Děcka, která přicházejí právě teď jsou méně závislá na stereotypických genderových rolích. Je to legrační, protože se dívám na některá děcka s nalakovanými nehty nebo s trochou flitrů a říkám si: “Vy si myslíte, že je to nové? Tohle nosím roky.”

 

Je tam teď více mužských popových hvězd. Jak jinak se věci změnily?

Hodně těch velkých mužských umělců, kteří jsou právě teď úspěšní, podle mě sedí k určitému typu chování. Je to hodně stejnorodé; hodně z nich se chová, mluví a obléká se stejně. Myslím, že ta myšlenka je: “Máš pocit, že bys mohl být buď jeho nejlepší přítel nebo je to někdo, s kým bys chtěl spát?” Jsou to tyhle dva typy.

 

Zdroj: časopis TIME

 

1C3Q-mf6WQAAB84m

2 Comments