Adam Lambert On Trying To Honor Freddie Mercury With Every Queen Performance

Adam Lambert o tom, jak se při každém vystoupení pokouší uctít památku Freddieho Mercuryho


Kim: “Tohle je přímo rockové nebe – Adam Lambert a legendární Queen na celosvětovém turné v roce 2014, byl to takový úspěch! Vyrazí znovu společně na cesty toto léto.”

Natalie: “Ale Adame, vím, že tohle příští bude lepší než to předchozí, ale když se dívám tady na tohle, kdo je v tom publiku, vypadá to, že tam jsou všichni.”

Adam: “To opravdu vždycky jsou, míním, jsou tam mámy, tátové, děcka, prarodiče, myslím, že jsou tam lidi co byli fanoušci té skupiny z dřívějších let. A protože ta hudba je tak kultovní, teče to dál a máme lidi všech věkových skupin.

K: “Kdy Ty ses stal fanouškem Queen?”

A: “Myslím, že oficiálně to bylo, když jsem poprvé viděl film Waynův svět s tou scénou v autě s Bohemian Rhapsody. A protože jsem byl divadelní dítě a tohle znělo jako divadelní kus, jako opera, zaregistroval jsem to a zvolna jsem začal poznávat Freddieho a jeho bláznivé oblečení a dovádění na jevišti a zamiloval jsem si to.”

N: “A když jsi pak vystupoval s písní od Queen na Idolu, byla to docela velká věc, protože to jemu je tak těžké se vyrovnat. Řekl Ti někdo, abys to nedělal, že to bude příliš ošidné a že by to mohlo zničit Tvé šance nebo tak?”

A: “Ne, víš, já jsem musel přijít na tu show s písní, která by tak nějak v kostce ukázala, co jsem schopen nabídnout, co by oni mohli možná nabídnout mně, takže jsem si pomyslel, že Bohemian Rhapsody by mohl být dobrý první krok. Jo. A jsem rád, že jsem si to vybral.”

K: “Tomu věřím.”

A: “Protože všechno mohlo být úplně jinak.”

K: “Vím, že když jste na turné, nepokoušíš se být přesně jako Freddie, ale přesto musíš být věrný jeho odkazu.”

A: “Je to zajímavé, je to o udržení rovnováhy. Nechci se dostat příliš daleko od toho originálu, protože je to tak kultovní a Freddie byl tak neskutečně dobrý v tom, co dělal a zároveň ho vůbec nechci kopírovat, protože bych byl pro fanoušky té kapely pouhou kopií. Takže mým cílem je každý večer tak nějak vzdát poctu Freddiemu a přivést zpět do života ty úžasné písničky a být tam společně s Brianem a Rogerem jako bychom naplňovali jejich dědictví.”

N: “Jaké to pro ně s Tebou? Podívej, když jsi s nimi začínal, dali Ti nějaké rady nebo Tě přijímali tak vřele jako teď?”

A: “Oni byli vždycky tak laskaví a přijali mě tak vřele, ale na začátku jsem z toho měl velké obavy, protože jsem nevěděl, jestli mě vezmou, jestli mě ti fanoušci přijmou. Míním tím, uvnitř se mě úplně zmocňovala panika. Nasadil jsem tu nejlepší pokerovou tvář co jsem uměl a tvářil jsem se jako bych nebyl nervozní, ale byl jsem docela roztřesený a vyděšený.”

K: “Oni o Tobě říkají, že jsi tak moc jako Freddie v tom, že jsi tak pohotový a se smyslem pro humor a že dokážeš ovládnout publikum jako on.”

A: “To je docela kompliment. Přál bych si, abych měl šanci potkat ho. Víš, tohle je na Freddiem tak inspirující, že on na tom pódiu udělal úplně cokoliv chtěl velmi svobodně a rozhodně a strhl s sebou publikum a tak pokaždé, když se dostanu na pódium s těmi chlapy, tak si říkám okay, co by asi Freddie udělal? Jak by asi pojal tuhle písničku, jo, co by chtěl, aby ti lidi v publiku cítili a jak by je to mělo inspirovat. Takže tohle je to, co vždycky dělám.”

N: “A ty kostýmy.”

A: “Samozřejmě!”

N: “To oblečení a ta koruna, miluji to!”

K: “A také ty flitry.”

A: “Jo, poslouchejte, oni začínali v UK v raných sedmdesátých letech. když se začal rozvíjet glam rock, takže tohle je pro mě něco jako omluva pro to, abych se na pódiu mohl chovat naprosto přehnaně, dělat cokoliv chci. Myslím si, že odkaz té kapely a těch těch písniček mi k tomu dávají svolení a publikum je po jedné, dvou písničkách jako ‘oh ano, tohle berem, jdem na to!’.”

N+K: “Jaká je Tvá nejoblíbenější?”

A: “Víte, já nevím, Queen mají příliš mnoho hitů, to je ten problém, nemůžete si doopravdy vybrat tu nejoblíbenější.”

N: “Já pořád miluji Under Pressuer, kterou dělali s Davidem Bowiem.”

A: “ANO! Ano, miluji ji.”

K: “Je to moje nejoblíbenější ze všech.”

A: “Mám přátele, kteří navštívili tu show a rodinu a oni byli jako: ‘nevěděl jsem, že tohle je písnička od Queen’. Myslím, že je tam za ty roky tolik hitů, že člověk zapomene, že jsou všechny od Queen. Protože oni během svého působení převzali tolik různých žánrů a stylů.”

N: “A víme, že byl také operní pěvec (Feddie), jako trénovaný operní pěvec. Ty jeho výšky…”

A: “Jo a později ve své kariéře udělal i o operní album se skutečnou operní hvězdou. Jako, byl úžasný!”

Druhý díl rozhovoru najdete zde:

http://a-lambert.cz/2017/02/adam-lambert-does-he-believe-beyonce-will-join-lady-gagas-halftime-show/

*shimoli*