Adam Lambert and Saara Aalto – X Factor UK Final

By 14.12.2016 GLAMBERTS, překlady

Adam Lambert a Saara Aalto na finále X Factoru UK

Všechno to začalo docela nevinně – tweetem. Fanynka Jess se na Twitteru zeptala Saary Aalto, která byla v té době jednou ze soutěžících X Factoru UK, do jaké celebrity je zblázněná. Saara odpověděla, že definitivně do Adama Lamberta. Ze když ho viděla na Americkém Idolu, byla z něj úplně nadšená. Ze jsou oba pořádně teatrální a že on má rád Finsko.

 

Adam (který byl tenkrát porotcem na australském X Factoru) si toho tweetu všimnul a odpověděl na něj:

“Ahoj Saaro! Zdravím ze Sydney a z X Factoru AU! Děkuji za ta hezká slova!

 

 

Několik týdnů na to byla Saara jednou ze soutěžících, kteří  měli  velkou šanci na postup do finále britského X Factoru. A na otázku, s kým by si při případném postupu do finále chtěla ve Wembley (kde probíhají finálová kola) zazpívat duet, odpověděla, že by si opravdu ráda zazpívala s Adamem Lambertem, protože je teatrální a mohli by spolu udělat něco velkého, ale že by to mohla být třeba i s Celine Dion nebo Lady Gaga.

Mezi Glamberts tato slova vzbudila naději, že by se ta velká pauza v Adamově kalendáři, která tam byla od jeho návratu z Austrálie po skončení tamějšího X Factoru, mohla zaplnit Adamovou cestou do Londýna a následným vystoupením se Saarou. Saara Aalto má opravdu dobrý hlas, takže duet s Adamem vypadal jako moc dobrý nápad. Když bylo v neděli (4.prosince) jasné, že Saara postupuje mezi tři nejlepší a Adamova tisková mluvčí naznačila, že by to mohlo znamenat společné vystoupení Adama a Saary, začali Adamovi (a Saařini) fanoušci doufat, že se uskuteční to, o čem psala téměř všechna média v UK – Saařin vysněný duet. Až do čtvrtečního odpoledne ale nebylo nic definitivně potvrzeno, a pak se objevil Adamův tweet:

“Londýn! Je skvělé být zpět! Těším se na X Factor a Saaru Aalto.”

czkdcsvxaaah9i_

Adam vzápětí zjistil, že jeho oznámení bylo předčasné (kdo s kým zpívá duet má být tajemstvím až do úplného konce) a tweet smazal. Jeho Glamberts už ale věděli, že se mohou definitivně začít těšit na sobotní finálový večer. A právem. Adam se Saarou si pro své vystoupení vybrali Bohemian Rhapsody. Nutno říct, že díky jejich sklonům k teatrálnosti měli někteří trochu obavy, jestli to vystoupení nebude až přes čáru, ty se ale ukázaly jako úplně zbytečné. Adam a Saara nepotřebovali bombastickou scénu a oslnivé efekty. Vystačili si s pianinem a k němu přistaveném mini pódiem, a především se svými skvělými hlasy a úžasnou souhrou. Ladilo jim to spolu nádherně, však koukněte sami:

Vystoupení Adama a Saary režíroval Brian Friedman (shodou okolností Adamův kamarád), který v článku pro GayTimes řekl:

  1. Saara Aalto a Adam Lambert — Bohemian Rhapsody od Queen

Adama nemůžete podceňovat! Ze všech lidí a všech, které jsem uvedl v této pětce, je nejlepší vokalista oproti každému z nich, bezpochyby. Co na něm miluji je, že je k Saaře tak šlechetný. Nestrhl pozornost na sebe a byl tam, aby jí podpořil. Bylo to tak uctivé a tak osvěžující, sledovat je. Je doslova tím, kdo dokáže zpívat lépe než kdokoliv a nepokusí se ji přezpívat. Nechá ji vyniknout pro ten její okamžik a já vím, jak moc má Saara ráda Adama, takže jsem se asi před měsícem nebo tak nějak spojil s Adamem a zeptal jsem se ho, co by říkal tomu, zazpívat si na finále X Factoru, pokud by tam byl někdo dostatečně dobrý.

Během té soutěže jsem mu poslal nějaké odkazy na soutěžící a v mé mysli ba jeho zpěv perfektně seděl k Saaře nebo Mattovi. Co jsem nevěděl bylo, že on byl jedním z lidí, o kterých snila Saara, aby si s nimi mohla zazpívat, když by před časem na Americkém Idolu. Bylo opravdu bezva, že jsem tohle pro ni mohl uskutečnit. Bylo to bezpochyby perfektní spojení a publikum bylo nadšené.

Saara se sice nakonec vítězem X Factoru nestala, ale její působení na té show bylo úžasné a nezapomenutelné. Sám Adam jí po konečném vyhlášení vítězů pogratuloval na twitteru a přivítal ji do „klubu poražených finalistů“.

No a my víme, že ti druzí mohou být někdy těmi skutečnými vítězi. Tak přejeme Saaře hodně štěstí a věříme, že se v tom hudebním světě neztratí a bude úspěšná, stejně jako její partner ze společného duetu. 🙂

 

Galerie fotografií (s odkazy na zdroje) na našem FB:

https://www.facebook.com/pg/AdamLambertCZECHSLOVAKfanclub/photos/?tab=album&album_id=1310051389036076

 

*shimoli*