Adam Lambert Proves His Point

By 28.6.2015 12 července, 2015 překlady, THE ORIGINAL HIGH

Lambert si stojí za svým

 

Překlad: @DrakulkaCZ

Zpěvák: „Udělal jsem všechny machrovinky, které jsem mohl udělat,“ říká hvězda z American Idol

Po cestě Americkým Idolem, která vzbudila pozornost, po turné jako náhradník drahého zesnulého Freddieho Mercuryho a po dvou albech bohatých na silné vokály má Adam konečně pocit, že prokázal, že umí zpívat.

„Udělal jsem všechny machrovinky, které jsem mohl udělat,“ řekl tento víkend v Torontu, když jsme se bavili vzadu v rockovém klubu.

„Lidi vědí, čeho jsem schopen. Ale jako posluchač si myslím, že hudba, která mne přitahuje, nebyla o hlasové gymnastice. Byla o náladě, textuře a barvě. Chtěl jsem udělat něco víc než to.“

A tak Lambert udělal The Original High, jeho relativně umírněné třetí album – nebo přinejmenším umírněné na standardy tohoto někdejšího krále nablýskané nezadržitelnosti.

Jestliže omezil teatrálnost, je to proto, že vyměnil stadióny za kluby, téměř se vzdal jeho obvyklých mocných balad pro uhlazenou elektronickou taneční hudbu vytvořenou s pomocí Maxe Martinova týmu švédských hitmakerů.

„Potřeboval jsem pro sebe něco jiného, nového a něco, co by odráželo můj život,“ vysvětloval Lambert. „Když nepracuji…. Chodím do klubů, pobývám na párty s přáteli. A já chtěl udělat muziku, která by byla součástí tohoto mého života – která by zněla jako můj život.“

„Mám rád nové věci od Weeknd. Miguel je fakt báječný,“ dodal. „Když jdete do klubu – aspoň v L.A., hraje tam house nebo R&B. Chtěl jsem, aby to znělo jako můj život.“

Deska doráží po určité době chaosu v Lambertově kariéře.

Jeho první dvě desky vyšly pod hlavičkou RCA Stateside. Jeho druhé album Trespassing v roce 2012 začínalo na prvním místě hitparády a obsahovalo spolupráci s Pharellem Williamsem a Nilem Rodgersem.

Co album neobsahovalo, byl masivní rádiový hit, nic na úrovni top 10 značkového popěvku Whataya Want From Me, který vytáhnul prodej jeho debutu na úroveň platiny.

Když vydavatelství navrhlo, aby po Trespassing následovala deska předělávek písní z osmdesátých let, silně se tomu názoru bránil. Nyní se sám našel v novém vlivu.

„Po tvůrčí stránce jsem na to skutečně hrdý. Jsem hrdý, že to debutovalo na prvním místě hitparády. To byl velký milník,“ řekl na adresu Trespassing.

„Kéž by to mělo trochu delší život. Byli lidé, kteří o tom ani nevěděli.“

 

https://twitter.com/Briadoublene/status/614160263445549057

 

A pod fotkou: Zpěvákovo třetí album – The Original High – je relativně umírněné. „Potřeboval jsem pro sebe něco jiného,“ říká Lambert.

7 Comments

  • Janimi napsal:

    Vďaka za preklad :-)!!! ano večná škoda, že sa Trespassing viac nepresadil a nedostal viac do povedomia ľuďom.

    • shimoli napsal:

      Jo, ale doufejme že s TOH se to povede. 🙂 Dík za komentář 🙂