Adam Lambert at Good Morning America

Adam Lambert na Good Morning America

 

Adam vystoupil v pořadu Good Morning America na televizi ABC v rámci propagace svého nového alba The Original High, které vyšlo v USA 16. června 2015. Na této show (ranní vysílací blok, který je podobný jako naše Snídaně s Novou nebo ranní vysílání na ČT1 a je v USA hodně sledovaný) byl Adam už jednou a to 7. srpna 2009. Pokud byste chtěli vidět jeho tehdejší vystoupení, můžete zde: https://www.youtube.com/watch?v=g_kR8OHphSs. A na GMA měl zazpívat v tom roce ještě jednou (v listopadu 2009), při propagaci svého prvního alba For Your Entertaiment, jenže po jeho ‚skandálním‘ vystoupení na AMA mu televize ABC jeho vystoupení zrušila. Za těch následujících šest let se toho stalo hodně, nicméně to, že jsme v pátek, 19. června 2015 mohli vidět Adama znovu na pódiu GMA, je další z „uzavřených kruhů“, které jsou v jeho umělecké kariéře tak časté a myslím, že Adam i jeho fanoušci to berou jako takové malé vítězství a signál, že jeho kariéra na té správné cestě.

Pravda, Adam už zdaleka nemá tolik fanoušků (v USA) jako měl v dobách Amerického Idolu a těsně po něm. Ale ti, kteří jej stále věrně následují po celou jeho kariéru (a také noví, kteří přibyli) patří k nejoddanějším, jaké by si kterýkoliv zpěvák mohl vůbec přát. Takže první fanoušci se začali scházet na místě koncertu už ve velmi časných ranních hodinách. Kromě nich tady byli samozřejmě Gamberts u obrazovek svých televizorů a počítačů nejen v USA, ale na celém světě, kteří sice nemohli být na koncertě osobně, ale přesto chtěli být u toho. Každé zprávě, tweetu i fotografii se dostalo okamžité pozornosti a trend #AdamLambertGMA, nejprve v USA a později i celosvětový, na sebe nenechal dlouho čekat.

Nejprve se na pódiu objevila kapela a odzkoušela (nejprve bez Adama a pak i s ním) celkem čtyři skladby (vida ze zkoušky najdete na konci článku). Pak se odněkud vynořil červený kabriolet, v němž seděl Adam, jehož vínově červená košile nádherně ladila s barvou toho auta. Za nadšeného jásotu přítomného publika Adam vystoupil, přičemž ukázal i své nové červené boty a předvedl, že při výběru svého oblečení myslel na sladění všech detailů a po červeném koberci došel na pódium, kde se mu dostalo vřelého přivítání. Ve svém programu měl celkem 4 písně, tři z nového alba (Ghost Town, The Original High, Evil In The Night) a jeho zatím největší a nejznámější hit Whataya Want From Me. GT, TOH a WWFM zazněly v přímém přenosu, EITN pak už Adam zazpíval mimo televizní vysílání, nicméně my máme video i s touto skladbou – a byla by věčná škoda, kdybychom neměli, protože jak sami uvidíte, Adam to na pódiu během této písně pořádně rozbalil. Televize ABC všechny čtyři písně natáčela a měla by je umístit na své oficiální stránky (zatím se mi tam povedlo najít GT a WWFM). V publiku ale byl i náš osvědčený TALCvids tým, takže máme i EITN video, no a na IT kanálu jsem našla video s The Original High.

Během svého vystoupení měl Adam i krátký rozhovor s moderátorkou GMA o svém novém albu a také ještě stačil zazpívat moderátorce Laře, která ten den slavila své narozeniny.

Ghost Town  oficiální kanál televize ABC :

 


ABC US News | World News

 

The Original High

 

Možná se vám bude zdát, že Adamův hlas tady nezní stejně jako při jiných vystoupeních nebo na nahrávce alba. A budete mít pravdu. Ten koncert byl ráno a Adam brzo ráno nikdy svůj hlas nepřepíná (což je rozumné, potřebuje aby mu dlouho vydržel). Proto je celá ta písnička snížená o půl tónu. I přesto jde Adam v určitých okamžicích do obdivuhodných výšek.

 

 

Rozhovor na začátku videa:

První otázka moderátorky, poté, co přivítala Superstar Adama Lamberta, směřovala k publiku – zda se jim líbil Ghost Town. Samozřejmě že líbil. A pak následuje otázka na Adama: „Tvé třetí album, The Original High je o tom, že se ženeme za svým poprvé, což vypadá, že děláme všichni, pravda?“

Adam: „Za tou věcí, při které jsme se ve svém životě cítili šťastní. Ať už je to cokoliv.“

Těžko říct, na který svůj ‚šťastný okamžik‘ v daný moment ta moderátorka myslela, ale nakonec se z té situace dostala velmi elegantně s úsměvem a se slovy „prostě to nechme tak“ a šla k další otázce: „Řeknu Ti tohle, jsi úžasný (Adam samozřejmě zareagoval slovy: „Ty jsi úžasná.“) tak talentovaný… A mně se líbí, že tohle (album) je trochu víc intimní.“

Adam: Ano, to je. Chtěl jsem lidi vtáhnout dovnitř. Chtěl jsem, aby posluchač měl pocit, že mu tak trochu zpívám do ucha.

Moderátorka: „O čem to všechno je, že jsi víc a víc v pohodě s tím, kým jsi?“

Adam: „To je, ano. Víš když jsi umělcem a já tohle dělám už šest let, Idol byl tak žasnou zkušeností, bylo to takové dobrodružství. A to co následovalo, byla to cesta, kdy jsi jednou nahoře jednou dole a teď jsem našel něco nového, něco, co mně těší.“

 

Rozhovor o Adamově novém albu The Original High

(Video s rozhovorem na oficiálních stránkách televize ABC)

 


ABC US News | World News

 

Whataya Want From Me

 


ABC US News | World News

 

Evil In The Night (TALCvideo)

 

 

Videa ze zkoušky na vystoupení:

 

Adam Lambert GMA June 19th 2015, sound check 1,GT

 

Adam Lambert GMA June 19th 2015, sound check 2,GT

 

 

Adam Lambert GMA June 19th 2015, sound check 3, TOH

 

 

Adam Lambert GMA June 19th 2015, sound check 4,TOH

 

 

Adam Lambert GMA June 19th 2015, sound check 5, EITN

 

 

Adam Lambert sound check “ Evil in the Night“!

 

Audience spontaneously sings „Ghost Town“ during band only Soundcheck at GMA

 

 

 

HQ fotografie Adama na GMA: http://www.imagebam.com/gallery/k31w3gfotjr555jck7u7kbaw3mbas1kc