Adam as a guesthost on iHeartRadio

Adam jako hostující moderátor na iHeartRadio

 

V sobotu, 30. května se v Las Vegas konala velká Pool Párty, pořádaná iHeartRádiem. Adam je v poslední době jejich miláčkem (mluví o něm moc hezky a také často hrají jeho úvodní singl nového alba), takže nebylo divu, že byl na této akci také. A i když Ghost Town si tady nezazpíval, přesto jej posluchači iHeart rádia ten den slyšeli. A s ním také Adama, který byl ten den ve studiu společně s Romeem jako externí hostitel iHeartRadio Countdown. Z jejich společného pořadu máme několik zvukových záznamů, které pro nás přeložila @DrakulkaCZ a které zcela určitě stojí za poslech a přečtení. 🙂

 

1. část

 

(R): Je s Vámi Romeo – v tento velikánský víkend –  a jako externí hostitel je tady Adam Lambert. A je tu víkend IHeartradio letní bazénová párty, v Caesar Palace v Las Vegas máme Davida Guettu, Nicky Minaj, Nicka Johnase a mnoho dalších.

A teď – Adame Lamberte, jak vypadá tvoje kolekce plavek? Je tam víc možností nebo máš převážně Speedos (tenké nylonové plavky na tělo)?

(A): Já – musím ti říct – žádné Speedos! To je na mně trochu moc. Já nevím, mám pár plavek, které vypadají, jako bych je po letech udělal z šortek na prkno.  Protože ty ostré linie opálení jako přímo nad koleny nejsou moc dobré!

(R): A z tebe je teď skutečný cestovatel, takže…

(A): Jo, víš, ty linie se posouvají nahoru. (zkracuje šortky)

(R): Máš radši bazénové párty anebo divoké večírky v temných zákoutích? Dokážu si tě představit v obojím.

(A): Bazénové párty, které se zvrtnou do divokých večírků… jako když můžeš mít oboje v jeden den.  To je velmi speciální.

(R): Obzvláště ve Vegas. Tihle kluci jsou tu právě teď kvůli iHeartradio letní bazénové párty. Jsou to Echosmith s Bright na devatenáctém místě.

 

2. část:

 

 

 

(A): To byla Megan Trainor na sedmnáctém místě hitparády iHeartradio Countdown a pokud jste to ještě neslyšeli, já jsem váš externí hostitel Adam Lambert.

(R): Megan Trainor vypsala právě nějaká evropská data, než se vrátí zpátky do USA na další severoamerické turné. A co tvoje turné, Adame. Plánuješ vyrazit na cesty a propagovat nadcházející album?

(A): Já bych moc rád. Pokud se to stane, pravděpodobně to nebude tento rok, ale ano, strašně rád bych zpíval ty písničky na pódiu.

(R): Ty máš očividně ten masivní řetězec vystoupení s Queen, což byla životní příležitost. Zničilo to úplně tvoje plány na sólo vystoupení nebo se moc těšíš na to, až se zase vrátíš na pódium sám za sebe?

(A): Já myslím, že mi pomohli svým způsobem vyrůst a něco mne naučili a jakoby mi znovu vlili energii a inspirovali mne. Stoupnul jsem si a musel zpívat písničky, které jsou součástí životů po tak dlouhou dobu, jsou ikonické. A viděl jsem všechny ty různé lidi v publiku a byli všeho věku a všeho druhu, všichni byli spolu. A to mi připomnělo…

(R): Na stadionech, mimochodem…

(A): Jo a byly vyprodané. Svým způsobem mi to připomnělo, proč to v první řadě dělám.

(R): Byl někdy moment, kdy ses podíval do davu a řekl sis: Jsem na pódiu s Queen, nevím, jestli se budu chtít vrátit a být zase sólo umělec.

(A): Ne. Ne, myslím, že to určitě byla skvělá spolupráce! A věděl jsem, že zároveň pracuji na svém albu. Bylo to vzrušující. Bylo to jako to nejlepší z obou světů, že to všechno můžu dělat. Víš, jako umělec chceš prostě dál pracovat a tvořit.

(R): Je dobré být Adamem Lambertem. Tihle kluci hrajou tenhle víkend v UK. Pojďme si právě teď pustit Maroon 5 – Sugar – spadli o jedno místo na šestnáctku iHeartradio Countdown.

 

3. část:

 

(R): To bylo patnácté místo iHeartradio Countdown. Tady je Romeo s Adamem Lambertem, který pro nás dělá externího hostitele. Dovol mi zeptat se tě na album, které vychází za pár týdnů, Adame. Nahrával jsi z něj hodně ve Švédsku, je to správně?

(A): Jo. Na začátku. Dva měsíce ve Stockholmu.

(R): Bylo to hodně zábavy nebo výzva být mimo tvé obvyklé prostředí?

(A): Bylo to fajn. Víš, určitě je dobré na čas vypadnout ze Států a zkusit něco nového. Nikdy předtím jsem nestrávil ve Švédsku tolik času.  A udělal jsem si nové přátele, ale taky mi to poskytlo možnost se soustředit a zhodnotit svůj život za posledních pár let. Takže jsem měl dost o čem psát.

(R): Dva měsíce je dost dlouhá doba na soužití se všemi krásnými lidmi.

(A): Tam jsou velmi krásní.

(R): (Smích)

(A): A byl to únor a březen, takže tam moc slunečního světla nebylo.

(R): Ale ne!

(A): A bylo tam trochu zima.

(R): Uh! Později se tě zeptám na nějaké tvé spolupráce na albu. Ale nejdříve mi pověz o práci s panem Max Martinem. Myslím, že je tak fajn! Je to skutečný profesionál, je to pravda?

(A): On definitivně ví, co chce. Ale co je na Maxovi fajn je, že postrádá ego. Je opravdu normální a skromný. Takže jde vždycky o hudbu. Já jsem na tom podobně. Zaměřuji se na určité části a detaily, takže nám to spolu šlo dobře.

(R): A to album – The Original High samozřejmě – vychází 16. června, je to správně?

(A): Jo. 16. června.

(R): Dobře. Je tady Adam Lambert a posloucháte iHeartradio Countdown. Chceš uvést dalšího?

(A): Jo, samozřejmě! Tohle je číslo čtrnáct iHeartradio Contdown: Taylor Swift – Style!

 

4. část:

 

 

(A): Tohle bylo třinácté místo iHeartradio Contdown – Florida a GDFI! Já jsem Adam Lambert a jsem tento víkend hostujícím hostitelem téhle show.

(R): Takže nejde to opravdu s milostným životem Adama Lamberta trochu z kopce? Protože jsem poslouchal tvůj singl a asi jsi trochu osamělý.

(A): No, já svoje osamění netajím.

(R): (Smích)

(A): Mám na mysli, že nepopírám, že v tuhle chvíli nejsem zamilovaný. Ne. Chtěl bych být? Jistě! Mám čas? Pravděpodobně ne.

(R): Na albu opravdu zníš, že jsi reflektoval svůj život. Je možné znovu zažít tu původní výšinu (The Original High) anebo to od chvíle, kdy je ti tak jednadvacet, jde všechno z kopce?

(A): (Smích)

(R): (Smích)

(A): Když prožíváš svá dvacátá, třicátá léta – obzvláště v takto velkých městech – a pohybuješ se mezi lidmi a procházíš životem, myslím, že tíhneme někdy k tomu, abychom se pokoušeli znovustvořit minulost. Nostalgie může být opravdu sexy, ale někdy to může být past. A ty to potřebuješ tak nějak poznat a pohnout se dopředu.

(R): Jsem tak natěšený, abych slyšel zbytek toho alba, že se toho nemůžu dočkat. 16. června je ten den. Máme před sebou ještě 12 nejlepších písniček v iHeartradio Countdown a je tady Adam Lambert. Neodcházejte nikam!

(Jingle): iHeartradio – iHeartradio Countdown. A bude víc. Jste připraveni?! iHeartradio Countdown. Víc na iheartradiocountdown.com.

(R): Máme za sebou osm hitů na iHeartradio Countdown a před sebou ještě dvanáct dalších a taky vypustíme nový singl našeho externího hostitele Adama Lamberta.  Jak se cítíš, Adame, když American Idol oznámil, že jeho patnáctá sezóna bude poslední? Je ti z toho trochu do pláče?

(A): Trochu. Jo, trochu do pláče. Brečel jsem pár hodin…

(R): (ztlumený výbuch smíchu)

(A): …a relaxoval vedle postele….

(R): Ty ses musel vracet každý rok od té doby, cos tam byl…

(A): Jo, to jsem dělal. Jo…

(R): Je to jako setkání ze střední, když se vracíš?

(A): To je. Obzvláště s týmem.  Ten tvoří celá ta léta mnoho stejných lidí, takže je vždycky dobré je vidět, když se vrátím, a obejmout. Myslím, že ta show běžela úžasně a udrží si své místo v historii. Víš, myslím, že všechny dobré věci mají svůj konec.

(R): Takže jste stále přátelé s dívkou v Zelené místnosti nebo s kytarovým technikem…

(A): Jo, všichni byli dobří, všichni ti PAs (osobní asistenti), asistent režiséra a všichni byli fajn v té show.

(R): Proto máme Adama Lamberta všichni rádi, protože si nás všechny pamatuje. A teď od holek z Idolu k holkám z X-Factoru. Pojďme si pustit Fifth Harmony potřetí na místě dvanáctém iHeartRadio Countdown. Tady je Wort It.

 

5. část:

 

(Jingle): Countdown. A bude následovat další. Jak je, iHeartradio. Zpátky k iHeartradio Countdown

(A): Znovu ahoj, stále je s vámi Adam Lambert, externí hostitel tohoto víkendu iHeartradio Countdown spolu s mým novým NP (nejlepším přítelem; BF=best friend) Romeem.

(R): Ach. Nemusíš to říkat jen kvůli tomu, že jsem ti to napsal do scénáře. Ale co chci od Adama slyšet, je o to, jak se podílel host Brian May z Queen na tvém albu, které vychází příští měsíc. Natrefili jste na to na turné namátkou?

(A): Jo. Myslím tím… Víš, začali jsme se bavit a Brian by se rozdal. Vždycky rád spolupracuje a hraje, on opravdu miluje muziku. A bavili jsme se o albu a já jim přehrál některé věci a řekl jsem: Nechtěl bys to dělat? Nechtěl bys být hostem? A on řekl: Rozhodně! A měl jsem tu písničku Lucy, bylo to demo a já měl pocit, že obzvláště s jeho kytarovými schopnostmi by to mohla být moderní nahrávka ve stylu (písničky) Dirty Diana.

(R): Od Michaela Jacksona?

(A): Jo, vnímám to něco jako do toho typu protože je to trochu rockové, ale taky trochu hiphopové. Je to zajímavé.

(R): Nemůžu se dočkat, až to uslyším. Když pracuješ s klukama s Queen – zpovídal jsem je vlastně  na iHeartradio Festivalu ve Vegas před pár lety…

(A): Uhm.

(R): …těsně než vyrazili na šňůru s tebou. A když jsem se jich ptal na tebe, tak se oba – Brian i Rodger – přímo rozsvítili…

(A): Oh…

(R): „Našli jsme svýho kluka!“

(A): Oh…  Dobrá.

(R): Vyvanul někdy ten pocit, když víš, že jsi „ten kluk“?

(A): Ne! Je to šílené! Víš, pro teď jsme skončili, ale máme vlastně dalších šest dat v září v Jižní Americe a už se na to těším, že se s nimi vrátím na pódium. Protože není nic jako tyhle písničky a vystupovat s legendami a lidmi, kteří viděli… Oba toho viděli a zažili tolik! Ty příběhy jsou neuvěřitelné.  A posluchači jsou TAK nabití, protože milují tuhle kapelu!

(R): Od Adama Lamberta uslyšíte víc, protože tu s námi bude, dokud nedojdeme k číslu jedna v iHeartradio Countdown. Na místě deset je teď DJ Snake – You know you like it.

 

6. část:

 

 

(R): Nicky Minaj na devátém místě s Hey Mama s Bebe Rexha na vokály. Tady je Romeo a mám tu Adama Lamberta na iHeartradio v křesle pro externího hostitele. A když už mluvíme o Nicky, která měla taky trochu hereckou kariéru, byl jsi tak dobrej v Glee, Adame! Budeš ještě v budoucnosti něco hrát?

(A): Já nevím nic o tom, co bude v následující vteřině, ale moc rád bych se znovu dostal před kameru. Bylo to opravdu fajn!

(R): Co by pro tebe byla vysněná role?

(A): Bylo by to něco divného, netradičního, něco bláznivého, něco opravdu groteskně zábavného, něco na hraně… Rád dělám věci, které nejsou usedlé.

(R): S někým jako je Jared Leto.

(A): Jo. On je úžasný. Zcela.

(R): Slyšel jsem hodně muzikantů/herců říkat: Herectví je tuhý proces, protože už to neovládáš. Je to scénář někoho jiného, projekt někoho jiného… Máš rád tu změnu a posun anebo máš rád hudební tvorbu a to samostatné rozhodování?

(A): Mám rád obojí. Víš, myslím, že někdy se vzdát toho tlaku a pouze spolupracovat a být členem týmu je něco, v čem se cítíš fakt dobře. A pak je zase čas, kdy to mám rád pod kontrolou. Myslím tím, že když jsem vyrůstal, dělal jsem hodně divadlo, jsem zvyklý na to, že mne někdo režíruje a že čtu scénáře. Ale zároveň jeden z důvodů, proč jsem šel do hudebního průmyslu, je, že chci být umělcem sám o sobě. Takže míním, že záleží na projektu.

(R): A tenhle víkend je DJ a externí hostitel na iHeartradio Countdown. Adame Lamberte, chceš uvést číslo osm?

(A): No proto jsem tady, pane! A tohle je číslo osm na iHeartradio Countdown – Somebody – Natalie La Rose.

 

7. část:

 

 

(Jingle): Radio Countdown. Pojďme na to.

(R): Jsme uprostřed desítky nejžhavějších písní víkendu na iHeartradio Countdown , já jsem Romeo a jako externí hostitel je to Adam Lambert. A na tvém novém albu je Tove Lo, mám pravdu?

(A): Jo.

(R): Není to ta nejfajnovější holka na planetě?

(A): Ona je „ta nejfajnovější“ holka na planetě. Ona… To byla – myslím, že to byla asi druhá písnička, co byla udělaná pro tohle album. To bylo pár dní potom, co jsem přijel do Stockholmu. A ona vešla a slyšel jsem její písničku – ještě to nebyl hit. Habits se začínala dodělávat. A já to slyšel a zamiloval si to. A měl jsem pocit jako: Páni, tahle holka to se slovama fakt umí! Ona fakt rozumí tomu, jak něco sdělit. Je to tak komplikované převést to do slov, ale ona na to přišla. Takže jsme se pustili do díla a nakopávali jeden druhého a ona mne rozesmívala a já jsem jí rozesmíval a začali jsme pracovat na písničce s názvem Rumours.

(R): Mimochodem, já úplně vidím, jak spolu paříte.

(A): My jsme spolu nepařili. Ale po prvním psaní jsme spolu byly na večeři. Dali jsme si láhev vína, povídali jsme si o vztazích a randění a hudebním byznysu a ona, víš, ona je tak fajn., tak skromná. A já jsem – jsem opravdu nadšený, že je na mém albu.

(R): Pojďme si právě teď pustit její písničku Talking Bodies. Tove Lo na sedmém místě iHeartradio Countdown.

 

8. část:

 

 

(R): Posloucháte iHeartradio Countdown a jste tu právě včas na čtyři největší hity tohoto víkendu. Než se k tomu dostaneme, máme tu jako externího hostitele Adama Lamberta a já už umírám touhou pustit tvůj single Ghost Town. A jedna z nejfajnovějších věcí na téhle písničce je její struktura. Ta si skoro z posluchače utahuje. On si na začátku myslí, že je to jedno a pak se to změní v něco úplně jiného. Měl jsi pocit, že je to na první singl riskantní, anebo sis myslel, že dostaneš od lidí takovouhle reakci?

(A): Víš, já jsem věděl, že je to jiná píseň. Že to není takové, jako to očekáváš. Má to v sobě prvek překvapení. A já mám pocit, že prvek překvapení je pro baviče jedna z nejmocnějších věcí. Myslím tím, že jsem zkoušel využít tuhle myšlenku, když jsem byl v Idolu. Víš, udělat něco bláznivého, co nikdo neočekává. Chci tou písní, kde říkám něco opravdu důležitého velmi zvláštním způsobem, upoutat pozornost lidí. Její zvuk je pro mne tak současný, ale i něco jako retro, jako kdysi býval house – který jsem slyšel v Evropě a UK, jak se vrací na výsluní. Jo… prostě jsem věděl, co chci.

(R): A to hvízdání vychází z tvých úst?

(A): Ne, víš, já ve skutečnosti hvízdám mizerně. Příšerně. A věděli jsme, že by tam ta melodie  měla být (zazpívá nápěv) a já to nemohl zapískat. A rozhodli jsme se, že tam potřebujeme hvízdání a ne la nebo da. Ten kluk, co se mnou psal tu píseň, hvízdal neuvěřitelně – jmenuje se Sterling Fox – úžasný skladatel. On řekl: „Já umím hvízdat.“

(R): A má podíl na interpretaci za hvízdání? (Smích)

(A): Ne, on má přiznaný kredit za napsání. (Smích)

(R): Měl jsi sklon změnit trochu zvuk téhle písně nebo toho alba, aby to bylo nabroušenější, anebo to vyplynulo přirozeně?

(A): Nemyslím si, že by kdokoliv řekl: Pojďme to udělat nabroušenější. Nemyslím si, že to byl záměr. Ale určitě jsme chtěli udělat něco nového. Víš, já chci… Jediná píseň, ze které bylo demo, než začal tenhle projekt, byla The Original High. A nikdo to ještě neslyšel, ale až to uslyšíš, pochopíš, že to má jiný zvuk. A když jsem to přinesl Maxovi a Shellbackovi – výkonným producentům – reagovali jako: Hele, tohle jsme nečekali, tohle je vzrušující, kvůli tomuhle bychom rádi produkovali tvoje nové album.

(R): Byli z toho nadšeni.

(A): Takže je to definitivně něco jiného. Experimentoval jsem s věcmi jako je jiná barva mého hlasu, v některých částech zpívám tišeji, v některých místech zase níž… A to, na čem záleží, je, že jsem se určitě snažil být opravdu upřímný – vůbec žádná slovní vata. Je to velmi skutečné. Hodně věcí se zdá být hořkosladkých. Mám rád písničky, které jako by v sobě měly kontrast smutku a přesto jsou z nich v podstatě taneční věci. Mám rád tuhle kombinaci.

(R): Ok, pojďme poskytnout posluchačům nejlepší čtyři minuty víkendu. Chceš to uvést?

(A): Ano, rád bych. To jsem já – Adam Lambert na iHeartradio Countdown – a tady je Ghost Town.

 

9. část:

 

(R): Love me like you do (Ellie Goulding) kleslo z druhého místa minulého víkendu. Adame Lamberte, viděl jsi film, ze kterého je ta píseň? 50 odstínů šedi?

(A): Neviděl.

(R): Četl jsi tu knihu?

(A): Ne!

(R): Já to za tebe udělal. (Smích)

(A): (Smích)

(R): Zbývají nám tři nejlepší písně na iHeartradio Countdown. My se vrátíme. Seďte klidně.

(Jingle): 20 milionů písní od více než 450 tisíc umělců, přes 15 set živých rozhlasových stanic, jedna aplikace zdarma. Ještě jste nevyzkoušeli iHeartradio? Stáhněte si teď zadarmo aplikaci iHeartradia. Anebo jděte na iheartradio.com a projděte si rozhlasové stanice podle žánru a lokace. Dejde si dohromady písně, co máte rádi. Vytvořte si svoji vlastní rozhlasovou stanici a mějte kontrolu nad písněmi, které hrajeme, prostřednictvím týdenní iHeartradio Countdown. IHeartradio. Více na iheartradio.com. Posloucháte iHeartradio Countdown. A blíží se píseň na prvním místě. Setkáme se na iHertradio Countdown. I heart radio. Iheartradio.com.

(A): Vítejte na iHeartradio Countdown, tady je Adam Lambert – externí hostitel této show – a jsme na cestě k nejlepším třem písním, Romeo.

(R): To bychom určitě bez tebe nemohli – doslova. Aspoň nemusím mluvit, sám, což je dobré.

(A): (Smích)

(R): Jinak tenhle kluk bude po tomhle týdnu vydávat album – tvoje album vychází 16. června. Co je nejtěžší na vydávání alba, Adame? Je to psaní, nahrávání, propagace?

(A): Je to čekání. Je to čekání. Tohle je udělané asi šest měsíců.

(R): A já ho skutečně chci vydat, jsem na něj skutečně pyšný!

(A): Jsem na něj skutečně pyšný! Poslouchám ho nonstop a nemůžu se dočkat, až ho uslyšíte. Takže je to hra na čekanou. A já doufám, že se bude lidem líbit.

(R): 16. června je ten den. My se nemůžeme dočkat The Original High od Adama Lamberta. Pojďme právě teď k písničce na třetím místě. Můžeš jí pro nás uvést?

(A): Moc rád. Protože je to Jason Derulo – Want to want me – tento týden na třetím místě iHeartradio Countdown

10. část:

 

(R): Countdown. Whiz Khalifa – uvidíme se zase, vyskákal až na čtvrté místo. Tady je Romeo na cestě k prvnímu místu, externí hostitel Adam Lambert. Víte, kluk, co je na prvním místě, má velmi osobní slova. Adame, ty jako umělec, napsal jsi někdy něco a pak si řekl: Ne, tohle je velmi osobní? Anebo si myslíš, že čím je píseň syrovější, tím je emocionálně lepší?

(A): Myslím, že čím syrovější, tím lepší. Myslí – myslím, že je to to, co lidé chtějí. Chtějí něco cítit, chtějí se na tebe napojit, víš? A to nejvíc vzrušující, co můžeš jako umělec udělat, je ukázat, kdo jsi.  Je to trochu děsivé a můžeš být, víš, můžeš být trochu vyděšený, že jsi tak osobní, ale myslím, že to je způsob, jak přinutit lidi něco cítit. To je naše práce.

(R): A tenhle kluk to totálně dává. Na prvním místě – chceš to uvést?

(A): Jo! Tohle je tenhle víkend v téhle zemi jednička iHeartradio Countdown. Tady je Weekend – Earned it.

 

11. část:

 

 

(A): To byl Weekend – Earned it. A naposledy – jsem váš externí hostitel – Adam Lambert. Tak jak si vedu, Romeo?

(R): Ty jsi přirozený talent! Díky.

(A): (Smích)

(R): Kdykoliv se vrať, Adame, vážně děkuju, že jsi tady byl. Blahopřeji k úspěchu, který už má Ghost Town – to je ten nový singl, co už vyšel. To album je The Original High, vychází 16. června.  Nemůžeme se ho dočkat. Kromě Ghost Townu, ze které nahrávky na albu jsi ty nejvíc nadšený?

(A): Nedonutíš mne vybírat nejoblíbenější.

(R): Jsou to moje děti!

(A): Myslím, že titulní píseň The Original High je velmi vzrušující a nejbližší mému srdci. A ta něco jako nakopla celou tu záležitost, takže se nemůžu dočkat, až si jí budete moct poslechnout.

(R): 16. června – to je ten den. Adam Lambert! Díky moc za to, že jsi tu dneska byl.

(A): Díky.

(R): Oceňuji to.

(A): Oceňuji to. Jo.

(Jingle): Jedem! iHeart…

 

 

 

 

One Comment