Adam Lambert na VH1 MTV

Překlad: @DrakulkaCZ

Adam Lambert reaguje na zprávu o tom, že American Idol končí

Zdroj:

http://www.vh1.com/video/misc/1204095/adam-lambert-reacts-to-the-news-that-american-idol-is-ending.jhtml#id=1734228

 

Lambert reaguje na zprávu, že to ikonická série a odrazový můstek jeho kariéry balí.

American Idol končí, příští sezóna bude poslední sezónou.  A já… Být toho součástí bylo úžasné. Kdybych v té show nebyl, nemyslím, že bych měl kariéru, kterou teď mám. Takže jsem za tu show velmi vděčný. A… víte, myslím… Myslím, že všechno má svůj konec, víte? Všechno dobré. A myslím si, že jim to šlo fakt dobře. Takže si myslím, že byli… Ta show bude v historii svým způsobem přelomová. Myslím, že bych se příští sezónu rád vrátil a něco zazpíval. Byla by to zábava.

 

Adam Lambert popisuje svůj současný styl jako denní rockerský

Zdroj: http://www.vh1.com/video/misc/1204096/adam-lambert-describes-his-current-style-as-rock-n-roll-daywear.jhtml#id=1734228

 

 

Je módní ikonou, ale co si Lambert myslí o své současné vizáži?

Jak bych popsal svůj dnešní styl? Ehm… Já nevím! Já si prostě obleču, co chci! (Smích) Můj styl je něco jako: V mý skříni to vypadá fajn, víte, tak si to obleču. Já nevím. Já nad tím zas tak moc nepřemýšlím. Míním tím, že moc rád nakupuju, miluju oblečení, čas od času pracuju se stylisty, ale pak si toho taky hodně udělám sám. Určitě si myslím, že se to trochu posouvá. Po určitou dobu jsem dost prosazoval velmi specifickou teatrální jakoby androgynní glamrockovou vizáž a pořád považuju za inspiraci Rock&Roll ale… Je to teď víc neformální. Víc (každo)denní… (Smích) image!

 

Adam Lambert oživuje vzpomínky na to, jak byl prvně ve studiu s Brianem Mayem

Zdroj: http://www.vh1.com/video/misc/1204098/adam-lambert-recalls-his-first-time-in-the-studio-with-brian-may.jhtml#id=1734228

 

 

Přestože byl spolu s Mayem a Queen na turné, The Original High bylo poprvé, co byli ti dva ve studiu.

Bylo velmi vzrušující pracovat na tom albu s Brianem Mayem, protože jsem uplynulý rok byl s Queen na turné a s Brianem vycházíme skvěle, důvěřujeme si, je to skvělá hudební spolupráce. Ale vlastně jsme nikdy nebyli spolu ve studiu. Což je něco jiného. Takže to bylo zajímavé, protože když přišel do studia v LA s Maxem a posadil se – a on slyšel o Max Martinovi –  ale protože Max je velmi skromný a nechová se jako slavná persóna, Brian nevěděl, kdo to je.  Takže jsme my tři seděli ve studiu a bavili se a asi tak po dvaceti minutách povídá Brian: „Kde je Max?“ A já: „Přímo – sedí právě tady.“ A on: „Ou! Proč jsi mne nepředstavil?“ A Já: „Jéje, promiň, omlouvám se.“ Takže to byla fakt psina, dost jsme se tomu nasmáli. A pak vystřihl sólo, při kterém vám roztaje obličej. No, to je skutečně… fakt všechno, co potřebuje.

Zpívat pro Queeny je velká pocta. Oni… Víte, oni jsou nejpohotovější lidi na světě. Chovali se ke mně tak normálně, velmi mne podpořili, byli přístupní mým nápadům a… Určitě šlo o spolupráci. Byl jsem pokaždé překvapený, když došlo na: „A co si myslíš ty, Adame?“ „Co na mně záleží?! Vy jste Queen!“ Ale oni byli skvělí. A na turné jsme si užili mnoho srandy.

 

Adam Lambert hovoří o zvukovém posunu na The Original High

Zdroj: http://www.vh1.com/video/misc/1204099/adam-lambert-talks-his-sonic-shift-on-the-original-high.jhtml#id=1734228

 

 

Lambert říká, že rád přijímá temné se světlými (stránkami), a nové písně jako Ghost Town reflektují tento směr.

Zvuk alba The Original High je pro mne určitě zvukovým posunem. Myslím, že je to trochu modernější, myslím, hlasově je tam mnohem víc intimních chvil, producenti mi dodali odvahy vyzkoušet jiné části mého rejstříku, někde zpívám o něco níže, někde o něco jemněji… A samozřejmě jsou tam tu a tam moje typické bláznivé uječené výšky – na efekt. Víte, pro mě je moje oblíbená píseň něco jako když je šťastná a smutná zároveň. A Ghost Town definitivně zapadá do téhle kategorie. Má tenhle druh melancholie, k tomu hlubší slova. Je to jakoby o zápasení s myšlenkou v co věříš, jestli věříš v lásku a je možné znovu milovat po tom, co ti zlomili srdce… A přesto přijde ten rytmus a to hvízdání a je to něco jako: Jé, já tancuju. (úryvek z Ghost Town)

Myslím, že to je jakýsi lék v té písni, že tě to dovolí vytancovat se z toho. Protančit se bolestí a – doufejme – se potom cítit lépe.

 

 

 

18 Comments

  • Jana Mikulcová napsal:

    Príjemné výpovede od Adama..také pohodové 🙂 Vďaka za preklad !!

    • Shimoli710 napsal:

      Jeho je vždycky radost sledovat jak povídá, gestikuluje…
      Dík za komentář 🙂