Ghost Town: First listen review

By 13.4.2015 Nezařazené

Adam Lambert se triumfálně vrací s novou písní Ghost Town: recenze po prvním poslechu

Zpěvák se vrací s šílenou skladbou (bonkers znamená bláznivý, šílený, střelený – u hudby v dobrém slova smyslu, pozn. př.) která vás donutí si sednout a zpozornět.

Nadšení ohledně nové hudby Adama Lamberta začalo v lednu, když bylo oznámeno, že podepsal smlouvu na nahrání nového alba s Warner a že si přivedl popového nadšence Maxe Martina, aby zastřešil jeho třetí studiové album.

Pokud o tom nevíte, Max je během posledních dvaceti let zodpovědný za několik tuctů neskutečných popových songů s oblíbenci jako Taylor Swift, Britney Spears, Backstreet Boys, Kelly Clarkson a Pink (klikněte zde pro celý seznam jeho produkce). A ačkoliv ta představa Adamovy spolupráce s ním už je dostatečně vzrušující, ještě lepší je, že Ghost Town je něčím odlišným pro Maxe stejně, jako tomu je u Adama.

Takže jak to zní? Po prvním přehrání jsme si do našich notesů napsali jen jednu poznámku: ‘ŠÍLENÉ’. Pokud se jedná o popovou hudbu, tohle je obvykle dobrá věc. Naštěstí nám bylo umožněno poslechnout si to znovu.

Píseň začíná dramatickým brnkáním na kytaru, které bude nevyhnutelně srovnáváno s Aviciiho Hej Brother. “Chtěl jsem věřit v Elvise a Jamese Deana, ale ne ve vyprodaný Hollywood”, zpívá, než to celé odezní a promění se ve sbor, který má krátký text, ale s výraznými háčky (hooks). “Teď vím, že mé srdce je v Ghost Town”, prohlásí během širokého house rytmu a – v podstatě – až s komicky chytlavým hvízdání, které vám okamžitě utkví v hlavě. Tady je krátký klip, který Adam nedávno nahrál na internet:

Odtud se to všechno začíná rozrůstat. Adamovy vokály a Maxova pečlivě poskládaná produkce se stupňují až k další části (refrénu), který ve finále vyústí v explozi hvízdání, kytar a pronikavých syntetizátorů. Je to velké, ale není to přehnaně přezpívané, přesný opak toho, co se celkem oprávněně čekalo od Adama během jeho turné s Queen.

Textově Ghost Town není výlučně o jedné věci. Tématika a atmosféra jsou temné a ponuré (“Minulou noc jsem ve svých snech zemřel”) a celkově to vyvolává dojem  jako by někdo hledal něco, co mu v životě chybí.

V podstatě je Ghost Town druh songu, který, vás donutí se sednout a zpozornět, což je přesně to, co Adam Lambert, s jehož jménem není v UK zatím spojený žádný velký hit, právě teď potřebuje. Celou písničku budete moct slyšet 21. dubna.

 

Zdroj: Adam Lambert makes triumphant return with new song Ghost Town: First listen review

2 Comments

  • Janimik napsal:

    Vďaka za preklad 🙂 už aby sme to počuli a aj v UK aby to bol hit 🙂

    • Shimoli710 napsal:

      Díky za komentář a přeji si úplně totéž (hit v USA? UK a celém světě :))