Adam Lambert talks GT and TOH for KOST 103,5

Adam Lambert si povídá o Ghost Town a The Original High ve studiu KOST 103,5

Překlad @DrakulkaCZ

Adam Lambert si se mnou povídal o svém novém albu The Original High, který obsahuje píseň, která vás přiměje se vrtět, je FANTASTICKÁ. Zkuste to interview tady. A pak je tu video s textem Ghost Town.

Zdroj: http://www.kost1035.com/onair/mark-wallengren-46198/adam-lambert-is-in-the-house-13525580/

 

(M1): Adam Lambert!

(potlesk)

(M1): Protože jsme v rádiu, chci, abyste věděli, že Adam a já jsme ve studiu, jsme oba nazí, Adam řekl, že má růžové schopnosti, a já prostě chci tohle vysypat: Co si myslíte po ránu, když jedete do práce nebo kam a nechcete tam jet, kdo si myslíte, že je hezčí?

(A): (směje se)

(M2): Je to Adam!!!  Bože, ty mně zabíjíš!

(M1): Omlouvám se. Jsem takový čuně!

(A): (směje se)

(M1): Snažím se přemýšlet. Prvně jsem tě potkal hned po Idolu. To už je teď šest let, sedm let?

(A): Jo. Šest let.

(M1): To jako fakt?

(A): Jo, právě to bude šest.

(M1): Když se díváš zpátky těch šest let – a vypadáš fantasticky…

(A): Díky. To je ta moje růžová schopnost

(M1): … a tvoje nová muzika – když je tvoje růžová schopnost nahá…

(A): (směje se)

(M1): Ale když se podíváš zpátky na těch šest let po Idolu, já… víš, vzestupy a pády z tvého současného pohledu… protože já si myslím, že tohle album je fantastické a nemůžu se dočkat, až se o něj podělím s každým. Ale šest let – jak bys shrnul těch šest let?

(A): Stalo se toho tolik! Určitě bylo hodně vzestupů a pádů. Mám tím na mysli, že jsem měl nějaké neuvěřitelné příležitosti a nějaké pokusy a pak byly věci, ve kterých jsem trochu klopýtal, a – víš, možná si toho lidi nevšimli, ale osobně jsi určitých věcí frustrovaný. A můj osobní život měl vzestupy a pády. Jako každý. A o něčem takovém je album. Je to – víš – o přijetí dobrého i zlého, o poznání, že nedostaneš vždycky všechno, co chceš, ale že se s tím musíš smířit, o učení, jak být spokojený.

(M1): A kdy The Original High vyjde?

(A): Vychází 16. června.

(M1): Já… za pár vteřin budeme mít single Ghost Town. Myslím si, že je skvělý. Psal jsi všechny ty písničky? Myslím tím, jak se to rozkládá na albu, které vychází, a obzvláště song Ghost Town.

(A): Určitě jsem psal na albu ve spolupráci. Stoprocentně.

(M1): Když už tu Adam je, než se dostaneme k jeho zbrusu nové písni Ghost Town, který je skvělý – a nedělám si srandu – pojďme si připomenout – What do you want from me – tohle je Adam Lambert na KOST 103,5

(písnička)

(M1): KOST 103,5  a ve studiu je Adam Lambert!

(potlesk)

(M1): Chci jen, abyste věděli, že jsme se oblekli. (Jsem trošku zrasovaný)

(A): (směje se) Je tu moc zima!

(M1): Víš, co myslím?

(A): Je tu trochu zima…

(M1): Takže jsme zpátky. To je jedno… Miluju tu písničku. A miluju taky to nové album. Adame, jen velmi rychle, pak si dáme pauzu a zahrajeme si Ghost Town, což je nový single, můžete si ho obstarat na iTunes, album The originál High, které už předtím zmínil, vychází 16. června a můžete si ho předobjednat, je taky výjimečné. Já… ale, pro tebe je velká zpráva, je – ty máš jeden z těch skvělých hlasů. Ty ses s Brianem z Queen potkal předtím při mnoha příležitostech. A on řekl: Páni, to je Freddie Mercury. A v podstatě se nacházíš na světovém turné s Queen.

(A): Jo.

(M1): Tak vrcholy a pády tohohle.

(A): Tam nebyly žádné pády. Tam byly jen samé vrcholy. Myslím… Celá ta spolupráce už chvíli běží, většina lidí si pamatuje, že jsem na konkurzu zpíval Bohemian Rhapsody. Takže semínko bylo zaseto, Queen vlastně viděli můj konkurz,a byli pozvání, aby si zahráli na finále, což bylo dílo!

(M1): Správně.

(A): Tam jsme se prvně potkali. A pak jsme nějak zůstali ve styku. A víš, v posledních pár letech jsme toho udělali hodně a tohle bylo prvně, že jsme se letos rozjeli na turné na plný plyn.

(M1): A recenze byly fenomenální!

(A): To byla taková zábava!

(M1): Bylo to fenomenální!

(A):  To byla taková zábava!

(M1): Veliké show!

(A): A víš… Když nad tím přemýšlím, tohle není záležitostí mojí generace, co se týče žánru, klasického rocku… To, co dělalo Queen tak speciálními, a důvod, proč jsou ikonami, bylo, že se jejich hudba nedržela jednoho žánru. Oni hodně experimentovali. Prošli si odlišnými… měli období glam-rocku, pak dělali trochu do funky, pak dělali věci do rock-abily, pak dělali stadiónový rock… Dělali to všechno. A psaní písní je nadčasové. Víš, nezáleží na tom, s jakou písničkou přijdeš, důvod, proč jsou ty písně tak obří, je, že na nich lpěli.

(M1): Jo. A ty jsi v tom prostě zase brilantní. Jako další si poslechneme Ghost Town. Chci vám přečíst pár slov, protože je to velmi autobiografické.

(A): Jo.

(M1): Tady KOST 103,5 a je tu Adam Lambert.

(M2): Hej, je 5 ráno a tady je KOST 103,5.

(M1): KOST 103,5 a Adam Lambert je stále s námi. (potlesk)

(A): Ahoj…

(M1): Chci hrát nový single, který už jsem slyšel půltuctu krát.

(A): (smích)

(M1): Co miluju – tys před chvílí mluvil o Queen, a jak procházeli různé styly hudby – ty to děláš v téhle jedné písni! Začíná to jako jeden styl a pak se to kompletně přemění v jiné hudební styly, do…

(A): Jo. Takhle to tlumí tu podmračenost.

(M1): A slova… víš… Minulou noc jsem umřel ve svých snech, kráčel jsem ulicemi nějakého starého města duchů.

 (A): Jo.

(M1): Já… víš, čím sis procházel? Minulou noc jsem umřel ve svých snech, všechny přístroje byly odpojeny. Tohle je… Mluvil jsi o tom, že je to pro tebe skutečně osobní.

(A): Víš, tohle skutečně… Na tohle album a obzvláště tenhle singl jsme skutečně chtěli věci, které jako by trochu víc lidi textově vyzývaly. Víš, v minulosti jsem dělal písničky, které šly přímo k věci. Ale na tohle jsem skutečně chtěl napsat nějakou poezii, aby to dostalo nějakou image. A ta slova písně, myslím, že jsem to trefil,  jsou něco jako dotazování se na vaší schopnost milovat. Když jste prošli určitými věcmi v životě, možná jste se stali trošku zahořklými, otrávenými a dotazujete se na to. Docházíte k tomu: Jsem toho stále schopen? Kde je moje srdce?

(M1): Myslím, že tohle budete milovat! Ghost Town, Adam Lambert na Kost 103,5

(písnička Ghost Town)

(M1): Kost 103,5 Tohle je Adam Lambert! Sbohem!

(A): (smích)

(M1): Já jsem právě řekl, abyste se s ním rozloučili.

(A): Díky, že jste mě tu měli, lidi. Oceňuju to. Díky.

(M1): Tak takhle tady děláme. Tady to máte!

(A): Jsem oblečenej!

(M1): To je. Poslouchej, ty ses tady kolem potloukal, já jsem tak rád, že ses tu zastavil.

(A): Samozřejmě.

(M1): Nemůžu se dočkat, až uslyším zbytek toho alba. Ty jsi nás teď nalákal Ghost Townem.

(A): Jo.

(M1): A uslyšíš ho znovu, protože ho pro tebe zahraju, protože to je… lepší mi to přijde pokaždé, když to slyším, lepší a lepší. Velmi rychle: Jak bys popsal zbytek toho alba? Protože my musíme čekat až do června.

(A): Tam je určo… Myslím, že má to album určitě odlišný zvuk. Myslím, že spojující linka je fakt úžasná. Víš, právě teď mluvím sám za sebe, tak tohle je pravděpodobně to nejlepší ze mne. Je to nejsoučasnější věc, kterou jsem udělal. A pro fanoušky – pro fanoušky doma: Najdete tam nějaké balady, nějaké velké písně, jsou tam některé písničky, které obsahují trochu R&B…

(M1): Dobře.

(A): Myslím si, že se vám bude líbit.

(M1): Ještě jedna poslední otázka, než tě propustím: Madonnin Ghosttown, který taky udělala…

(A): Jo…

(M1): …se píše jednoslovně, zatímco tvůj dvouslovně. Ale já vím, žes jí viděl na iHeart Radio Music Awards.

(A): Jo, to bylo skvělé vystoupení.

(M1): To bylo skvělé vystoupení. Když jsi tohle nahrával ve Švédsku, tak jsi nemusel nutně vědět, že to má Madonna taky…

(A): Určitě jsem to nevěděl.

(M1): Byl jsi… reagoval jsi jako umělec: „CO – TO – SAKRA…?!“

(A): Tak tohle byla PŘESNĚ moje reakce. Já jsem si už vybral tohle jako první single a bylo to už udělané a odložené… A já byl na dovolené – na malé týdenní dovolenév Mexiku v prosinci – a otevírám svůj laptop a jdu na iTunes a najednou vidím ji – a já Madonnu miluju, já jsem její velkej fanoušek – a říkám si: „Jé, ona má novou muziku, ok, skvělé.“ A tak koukám na ten soupis písniček a pak jako: Počkat!

(M1): Jo, přesně.

(A): Ghosttown. Cože?!

(M1): Tak…

(A): Jaká je tohle pravděpodobnost?!

(M1): Vy byste se měli vsadit. Čí Ghost Town si povede lépe.

(A): Ou, víš, že tohle neudělám.

(M1): Adame, díky moc, že jsi přišel. Blahopřeju ti. Nemohu se dočkat alba. Budeš nás s ním objíždět?

(A): To bych rád. Jo!

(M1): Ok. Tak na to si počkáme.

(A): Tou dobou, co to album vyjde, budu mít tour.

(M1): Adam Lambert, všichni. (potlesk)

(A): Díky.