QAL Milan, 2015-02-10

By 12.2.2015 Queen, recaps, videa

QAL v Miláně 10. února 2015

 

Nálada mezi Adamovými fanoušky byla před tímto koncertem přinejmenším napjatá. A já si troufám říct, že spousta z nich tu noc z pondělka na úterý, kdy se měl koncert konat moc dobře nespala.

Druhý den po koncertě ve Frankfurtu ( http://a-lambert.cz/2015/02/qal-frankfurt-2015-02-07/ ), který Adam odzpíval, ačkoliv mu nebylo dobře se Queen i Adamovi fanoušci těšili na jejich vystoupení v Bruselu. Adam ten večer poté co s problémy, ale úspěšně zakončil koncert ve Frankfurtu zněl na svém Twitteru dost optimisticky a vypadalo to, že snad bude druhý den v pořádku. Bohužel nebylo tomu tak a my jsme se v neděli odpoledne dozvěděli od Briana, že se večerní koncert ruší, protože Adam má vážný zánět průdušek.

 

Bylo nám všem líto fanoušků, kteří se vydali na koncert do Bruselu (a to doslova z celého světa  na QAL koncerty k nám do Evropy jezdí lidé z USA, Jižní Ameriky, Afriky, Austrálie nebo z Japonska…) a našli na dveřích arény oznámení, že se koncert ruší.

Ještě víc jsme se ale báli o Adama a jeho zdravotní stav. Jistě, zánět průdušek není smrtelná nemoc. Ale také to není věc, nad kterou by se dalo mávnout rukou a už vůbec ne u zpěváka Adamových kvalit a uprostřed turné. Takže Glamberts (a i někteří fanoušci Queen) posílali zprávy a tweety, ve kterých přáli Adamovi brzké uzdravení a kterými se ho snažili povzbudit a potěšit.

Brzo přišla další smutná zpráva, že se bruselský koncert nedá přeložit a že musí být úplně zrušený (s náhradou vstupenek).

Adam samozřejmě tweetnul svou omluvu za zrušený koncert a poděkoval fanouškům za jejich trpělivost a porozumění:

Ještě týž den se kapela i s Adamem přemístila do Milána, místa konání dalšího koncertu a my jsme jen doufali, že se Adamův stav za ty tři volné dny natolik zlepší, aby mohl v úterý večer zpívat.

V úterý se od časných odpoledních hodin začali před halou v Miláně scházet první fanoušci. Adam i Queen mlčeli, což se dalo považovat za možná dobré znamení.

Nic ale nebylo jisté, dokud se neozval Dr. Bri a nepotvrdil, že se ten večer hrát bude.

No a o něco později potvrdil svou účast na koncertě i Adam:

 

Ještě pořád ale přetrvávaly obavy: je Adam dostatečně v pořádku, aby ten koncert odzpíval? Nebude muset dělat úpravy jako ve Frankfurtu? A neuškodí mu to, když bude zpívat? Samozřejmě, Adam ví zřejmě nejlépe v jaké je kondici a co si může nebo nemůže dovolit. Ale jeho fanoušci jsou až příliš zainteresovaní v tom, aby bal v pořádku, zdravý a aby jeho krásný hlas neutrpěl, takže je pochopitelné s jakým napětím jsme čekali na úterní devátou hodinu večerní, kdy měl koncert začít.

Pak se konečně ozvaly první tóny One Vision, opona šla nahoru a na pódiu stál náš idol. Už po prvních několika minutách bylo vidět, že je to opět náš starý Adam, plný energie a se svým obvyklým znělým hlasem. Podle programu, který jsme viděli před začátkem koncertu se počítalo s úpravami a některé písně (např. WWTLF) na něm byly zařazené s podmínkou, že se o tom, jestli se budou hrát nebo ne rozhodne až v průběhu koncertu.

Mysleli jsme si, že se Adam bude šetřit a že to bude znát na jeho vystoupení, ale opak byl pravdou. Byl plný energie a zněl nádherně a i když v některých písních trochu ubral, bylo vidět i slyšet, že si ten koncert užívá a že do toho jde naplno.

Ostatně, podívejte se sami:

One Vision

Ke konci toho videa (kolem 5:50) můžete vidět, jak se Adam a Brian na sebe šťastně usmívají a užívají si to. A určitě k tomu přispělo i chování milánského publika, které bylo opravdu úžasné od samého začátku až do konce.

Tady je lepší zvuk, ale video víc z dálky:


Stone Cold Crazy


Kupodivu z programu vypadlo tentokrát AOBTD. Trochu překvapivě, protože bychom sice čekali změny, ale zároveň se nezdá, že by zrovna tahle píseň kladla příliš velké nároky na Adamův hlas. Možná nechtěli, aby Adam měl moc písniček v řadě za sebou bez pauzy a volba padla právě na AOBTD, kdo ví. Každopádně, i na setlistu, který byl pro tento koncert ta skladba chyběla:

https://pbs.twimg.com/media/B9hA7kNIEAA1gTU.jpg

Fat Bottomed Girls


Lap of the Gods / 05. Seven Seas of Rhye / 06. Killer Queen / 07. I Want to Break Free

Love of My Life

39


Days of Our Life

Kind of Magic

Jamming

Drum Battle

Under Pressure

Z jiného úhlu a od začátku

Save Me

Tahle verze je nádherně zblízka se slušným obrazem a dobrým zvukem. A na konci můžeme vidět Bri jak pokyne Adamovi spokojený s jeho výkonem. A právem. 🙂

Who Wants to Live Forever

Tohle bylo úžasné překvapení, protože podle setlistu jsme nečekali, že Adam a Queen tuhle píseň ten večer zahrají. Ale Adam si na to troufnul a zvládl to na jedničku.

Tohle video nemá dobrý zvuk, ale je víc zblízka

Guitar Solo

Tie Your Mother Down

„Běhání“ s Neilem, klanění se Brianovi… po 3. minutě můžete vidět, že Adam už je zase ve své kůži. Dokonale. 😀

I Want It All

V tom prvním videu sice chybí konec té písničky, ale na začátku je tam improvizace Adama a Briana a kolem 2:25 moc hezký okamžik s Adame, jak vyzývá publikum, aby Brianovi zatleskali za ty divy, co dokáže se svou kytarou.

No a tady sice chybí ten začátek s improvizací, ale zas je tam konec. 🙂

Radio Gaga

Crazy Little Thing Called Love

:lol Adam na 1:01 je naprosto úžasný. 😀
A Brianovi opět praskla struna u kytary (1:40) takže si ji musel jít vyměnit. Ale publikum s Adamem byli během té výměny natolik hlasití a skvělí, že byste to asi ani nepoznali, kdybyste o tom nevěděli.
No a chudák Spike (na 3:10) 😀

Pokud se chcete podívat na to, jak publikum odpovědělo na Brianovu otázku, co říkají na toho nového muže – a byla to odpověď velmi bouřlivá a souhlasná, je to v tomhle videu na začátku (bohužel když se rozjede hudba, ten zvuk ve videu není nejlepší)

Bohemian Rhapsody

Ouch. Na 3:49 Adam zakopne o okraj mola, ale naštěstí neupadne a se smíchem běží dál nahoru k tomu velkému kruhu.

We Will Rock You / We Are the Champions

Adam se tentokrát při WATC opět vydá na Catwalk a také dá příležitost fanouškům, aby si zazpívali spolu s ním.

God Save the Queen (Děkovačka) :

 

Celý koncert:
 

 
Zdroj pro videa:
 
http://idolforums.com/index.php?showtopic=718991