Where Are They Now? AI Contestants – Adam Lambert

Kde jsou dnes? Soutěžící Amerického Idolu

Adam Lambert (poražený finalista osmé sezóny)

 

Adam Lambert vnesl do jeho sezóny Amerického Idolu jistou dávku glam rockového stylu.   Jeho výrazný make-up a účes s patkou ho odlišily od ostatních soutěžících a jeho interpretací takových skladeb, jako “I Can’t Get No Satifaction“ od Rolling Stone a  „Ring of Fire“ od Johnyho Cashe si získal televizní publikum. Během jeho účinkování na Idolu se Lambertovo podání „Mad World“ od Tears for Fears stalo populární stahovanou skladbou. I když ve finále prohrál s Krisem Allenem, dostal šanci vystupovat během svého závěrečného vystoupení zpívat s legendární hudební skupinou Queen. Lambertovy vokály ve „We Are the Champions“ byly jen ukázkou věcí příštích.

Zanedlouho poté, co sezóna Idolu skončila, Lambert vydal své debutové album For Your Entertainment. Nahrávka obsahuje tak populární skladby jako „If I Had You“ a „Whataya Want From Me?“ Svým vystoupením na American Music Awards se otevřeně gay zpěvák dostal do kontroverzní situace. Někteří měli pocit, že jeho dovádění bylo pro hlavní vysílací čas příliš sexy. Ale nikdo nemohl popřít jeho pěvecký talent. V roce 2011 se Lambert připojil na pódiu ke Queen, aby spolu vystoupili na MTV European Music Awards. Odvedl tak skvělou práci, že jej skupina požádala, aby  se k nim přidal na několika koncertech v následujícím roce.

V roce 2012 Lambert udělal dojem s Trespassing. Tohle album dosáhlo na samotný vrchol žebříčků a jeho součástí byl i hit “Never Close Our Eyes”. Charismatický zpěvák v tomtéž roce také uváděl VH1 Divas 2012 a účinkoval v hostující roli na Pretty Little Liars. Lambert také hrál v několika dílech populárního muzikálového seriálu Glee.

Lambert se přesto stále vrací na show, která odstartovala jeho kariéru: Vystoupil několikrát na Americkém Idolu a také tam byl jako mentor a poradce během 9. a 13. sezóny. Mluvilo se o něm dokonce jako o nástupci  Randyho Jacksona. Ale v roce 2015 se bude opravdu hodně bavit na opětovném turné s Queen na to, aby se vracel na Idol.

 

Zdroj:
Where Are They Now? American Idol Contestants