QAL Toronto II, July 28, 2014

By 15.11.2014 Queen, recaps, videa

Queen a Adam Lambert v Air Canada Centre – 2. koncert a závěr severoamerického QAL turné, 28. 7. 2014

 

Konec června a červenec 2014 utekly jako voda a fanoušci Queen a Adama se sešli v Torontském Air Canada Centre (a někteří – ti, co se nemohli účastnit přímo –  zasedli ke svým počítačům, notebookům, tabletům a mobilům) k poslednímu koncertu velmi úspěšného turné po Severní Americe, které čítalo celkem 24 zastávek. Samozřejmě, vědomí, že tohle je ten poslední koncert na americké půdě v nás všech vyvolávalo trochu smutné pocity. Ale utěšovalo nás vědomí, že se zanedlouho  dočkáme pokračování té fantastické spolupráce mezi členy Queen a Adamem na opačném konci zeměkoule (no a také v Evropě – to jsme tenkrát ovšem ještě ani netušili :D). No a protože Adam, Brian, Roger a ostatní dali do tohoto koncertu všechno (jako obvykle), nálada v sále byla během vystoupení úžasná a jak fanoušci Adama, tak Queen se skvěle bavili.
 

Je to vlastně moc fajn, že se naprostá většina fanoušků ať už Adama nebo Queen dokázala spojit a těšit se z koncertů a celého turné a že tady dokonce vznikl i určitý druh spolupráce – protože jsme si navzájem vyměňovali informace, sdíleli videa, fotografie a další soubory, zajímavé odkazy  a tweety. Myslím si, že i tato spolupráce a společná radost a nadšení z koncertů přispělo k tomu, že QAL turné bylo tak úspěšné a že ta spolupráce přetrvává i nadále. Na blogu HOT METRO FINDS se nedávno objevil článek o tom, že fanoušci udělali víc práce a byli mnohem úspěšnější při propagaci koncertů Queen a Adama Lamberta než mainstreamová média, což asi především Glamberts moc nepřekvapí. 🙂  (Tady je odkaz na ten článek: http://hotmetrofinds.com/metrodetroit/?p=516) Ano, není to poprvé, co si lidi z mediálního světa všimli jak oddaní, věrní a aktivní jsou Adamovi fanoušci ohledně čehokoliv, co se týká jejich idola a já bych křivdila fanouškům Queen, kdybych totéž neprohlásila i o nich. Pravda, ne všichni byli spoluprací Queen a Adama nadšeni, ale spousta z nich minimálně poopravila nebo dokonce úplně změnila svůj názor, jakmile uslyšeli Adama naživo na koncertě. A co se týká samotných členů kapely Queen – mohu říct, že mají také velmi oddané a věrné fanoušky. Tohle spojení se prostě opravdu vyvedlo!
 

Tady je i video o QAL a jejich věrných fans od HOT METRO FINDS:

(obsah toho videa je v podstatě shodný s tím článkem, na nějž můžete najít odkaz v předchozím odstavci nebo pod videem na You Tube)

   

 

Ještě bych chtěla vzpomenout jednu věc, která se mi na QAL turné moc líbila. Myslím si, že to bylo díky té oddanosti, nadšení a aktivitě fanoušků, jejich zájmu o všechno co se dělo kolem turné (a to nejen na scéně, ale i v zákulisí) a v neposlední řadě také díky sociálním sítím a možnosti vzájemné komunikace, komunikovali s fanoušky nejen Adam, Brian a Rufus (a občas i další), ale také členové týmu, který se staral o veškeré technické zázemí, kostýmy, dopravu a další záležitosti ohledně turné. Vznikly dokonce ‚Zápisky z cest‘, ve kterých jsme se mohli  dočíst spoustu zajímavostí o tom, jak to na turné vypadá, když právě není vystoupení. Pokud se chcete podívat, najdete odkazy na jednotlivé články zde: http://www.queenonline.com/en/news-archive/2014/6/. Mohli jsme také nahlédnout ‚pod pokličku‘ a dozvědět se víc o tom, jak Adam a ostatní cestují z jedné štace na druhou, jak se staví ty ohromné kulisy a jak funguje všechno to audio a video, které se při koncertech používá. Dostalo se nám spoustu materiálu v podobě článků, krátkých videí na Instagramu a fotografií na Twitteru.

Když už tady mluvíme o věrných a oddaných fanoušcích. Myslím, že když řeknu, že spousta Glamberts v USA a v Kanadě (ale i Queen fans, abych jim nekřivdila) viděla víc než jeden QAL koncert a hodně z nich bylo na 4, 5 i více vystoupeních, byli mezi nimi i fanoušci, kteří navštívili všech (!) 24 koncertů (a dokonce pak pokračovali a následovali Adama a Queen do Asie). Pravda, když jsem tohl řekla mé kamarádce, která Adama nemá vůbec v lásce, tak prohlásila, že „tohle už je vážné poškození mozku“. 😀 No já nevím možná mám vážné poškození mozku, protože jsem si jistá, že kdybych měla ten čas a peníze, tak udělám přesně totéž. :DD

No a ale pojďme k samotnému koncertu:

 
Now I’m Here

 

 

Stone Cold Crazy

 
„Let’s get crazy!“ 😀

 

 
Another One Bites the Dust

 
Adamovy pohyby a jeho hlas při téhle písničce – to opravdu stojí za to!

 

Fat Bottomed Girls

 Náš oblíbený „fat-ass bi*ches“ okamžik – na 4:30. 🙂

 

 

In the Lap of the Gods / Seven Seas of Rhye / Killer Queen / Somebody to Love

 
‚jadis11 @jadis11
He just opened up his legs on „wanna try?“ LOL #naughty‘
‚Ississ ‏@ississ now
OMGGGG OPENED HIS LEGS AND FANNED HIS CROTCH!!!‘
Adam trochu poškádlil fanoušky, když při slovech „Wanna try“ roztáhl nohy a pak začal ovívat vějířem svůj rozkrok – neprošlo bez povšimnutí (samozřejmě :D).
7:35 „Je mi líto madam, namočil jsem vás? To bylo na účet podniku zlato.“
„Jak se máte lidi? Je to fajn být tady. Je to naše druhá show tady. A já vám chci poděkovat, protože je to čest být tady, zpívat s rockovými ikonami (Adam pošle Brianovi a Rogerovi vzdušný polibek – 8:06). Nebyl bych tady a neměl bych tušení co dělat, kdyby nebylo skvělého Freddieho Mercuryho. Takže všechna čest Freddiemu!
Mám pro vás otázku. Cítil se někdo někdy takhle? Jako killer queen v hezkých třpytivých šatech a se šampaňským? Kdokoliv? Jo, pánové, vás tím myslím taky! *smích*
Proč to děláme? Chceme něčemu uniknout? O co tady jde? Já vím že je to Oprah moment, ale já se musím zeptat, víte? Protože tahle pasáž byla pečlivě připravena. A během té mé řeči se mám dostat na tohle místo na pódiu. No a to je to místo kam směřuji. Víte co? Já vím proč tohle děláme. Ptáte se proč? Možná hledáme ‚Somebody to Love‘!“


 

 
Killer Queen a StL z trochu jiného úhlu
 

 
I Want It All
 

 
Love of My Life
 

 
’39
 

 
These Are the Days of Our Lives
 

 
Bass Solo / Drum Battle / Under Pressure
 
Under Pressure začíná na 6:45.

Adam (10:10): „Dámy a pánové, zatleskejte Rogeru Taylorovi, který hraje na bubny A zpívá. A zatleskejte ještě jednou Dr. Brianovi Mayovi.“

Brian (10:35): „Mám velmi důležitou otázku. A já si myslím, že on už vůbec není ‚nový kluk‘, takže co si myslíte o tom dalším členu naší skupiny?
Dámy a pánové Adam Lambert!“

Adam: „Děkuji doktore. Děkuji“

 

 
Jen Under Pressure (dobrý úhel, super video i zvuk)

 

 
Dragon Attack

 
Poté, co se Adam optá publika, jestli někdo byl na minulém koncertě v Torontu, oznámí změnu programu, protože QAL měli pocit, že by to měli udělat. Takže místo Love Kills je na programu ‚sexy‘ Dragon Attack.

 

 
Who Wants to Live Forever

 

 
Guitar solo

 

 
Tie Your Mother Down & Radio Ga Ga

 
5:12 Všimněte si jak Rufus ukazuje na Adama při tom „…all your looooove“. 🙂
5:45 „Zatleskejte Rufusovi Taylorovi u bubnů, dámy a pánové!“
„Chcete si zazpívat se mnou? Tady něco je…“ Adam zvedne ze země tanga (s leopardím vzorem :)) začne si je prohlížet se slovy: „Co to sakra… Je to pro muže nebo pro ženy? Tohle je pro muže?“ Ještě jednou na to koukne a pak se slovy: „Jo, schovám si je na později.“ je strčí do kapsy. 😀
A jde se na společné zpívání.
9:25 Radio Ga Ga

 

 
Crazy Little Thing Called Love

 
„Bavíte se? Chci se vás zeptat, měli jste někdy pocit, že vás láska dělá bláznivými? To je všechno? Jen některé z vás? Opravdu? Nikdo se necítil úplně blázen když byl zamilovaný? A to se netýká jen děvčat, já vím, že vy kluci se cítíte bláznivě taky, jen o tom nemluvíte.
Kolem 5. minuty Adam hraje na Spikeovo piáno a všimněte si – mačká ty správné klávesy – naučil se to. 🙂

 

 
The Show Must Go On
 

„Tohle je 24. a poslední americká show. A bylo to tak fantastické. Díky za vás jako publikum, byli jste úžasní! A možná poslední show dámy a pánové, ale The Show Must Go On.“
A musím říct – tohle byla naprosto dokonale zazpívaná TSMGO!

 

 
Bohemian Rhapsody

 

 
Encore

 
We Will Rock You & We Are The Champions

 
Nenechte si ujít závěrečnou děkovačku. A Adama jak se pokouší hodit paličku od bubnů do publika podobným způsobem jakto obvykle dělává Roger (odrazem od země) – moc to ale nevyjde a Adam pak udělá roztomilé gesto (kolem 9:10).
A ještě jedna maličkost – na konci WWRY Adam stojí před Rogerem a kývá rukou do taktu. A to tak náruživě, že si Roger vůbec neuvědomí, že je konec písničky. Chudáka Adama to úplně vyděsí a zatváří se pěkně provinile. 🙂

 

   
Encore včetně děkovačky ještě jednou z trochu jiného úhlu

 

 

 

Na koncertě byl také Dan Kanter, hudební ředitel a kytarista Justina Biebra a jak je vidět z následujícího tweetu, koncert se mu líbil.

 
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10544374_713818982019037_1080506755551623945_n.png?oh=ca49eab8b37c40084353e155f685b364&oe=551DF61A&__gda__=1427911827_b8a1c99eab0806b7ae2edd8047b11c16

 
Adam odpověděl a poděkoval.

 
Zdroj obrázku:

 
https://www.facebook.com/KELLYLAMBERT75/photos/a.335344739866465.79928.335342373200035/713818982019037/?type=1

 
Nebylo to poprvé, co Kanter chválil Adama v souvislosti s Queen. Byl to vlastně on, kdo prozradil předčasně, že Adam bude vystupovat s Queen na EMAs 2011 a i tenkrát mluvil o Adamovi v superlativech:
 

Tweet ze zkoušky na EMAs, listopad 2011:
 

http://2.bp.blogspot.com/-06B1oO3UQ5M/TrWxcEwXL7I/AAAAAAAAGLc/aKkbHageUFM/s1600/tweet2.png

 

60 Comments