Classic Rock Roll of Honour Awards 2014

By 10.11.2014 29 prosince, 2014 Queen, recaps, videa

Předání cen Classic Rock Roll of Awards

Časopis Classic Rock Magazine každoročně nominuje významné rockové umělce a skupiny na ceny pro nejlepší z nich, které jim jsou předány na Classic Rock Roll of Awards. Tento rok se poprvé toto předávání cen uskutečnilo v Los Angeles za účasti světově proslulých rockových celebrit, mezi jinými Jimmyho Page, Ozzy Osbourne, Briana May, Adama Lambert. Dave Mustaine, Scott Ian a dalších. Moderátorem večera byl Sammy Hagar (The Red Rocker), rockový zpěvák, kytarista, skladatel, sólový umělec a také jeden ze zpěváků skupiny Van Halen.

Videorecap celé akce od Classic Rock Magazine:

Na 0:09 je Brian, 0:12 Adam, 0:53 Brian a Adam

Classic Rock Roll of Honour Awards 2014 | Classic Rock Magazine

 

Pokud se ptáte, proč byl přítomný i Adam (ale jako fanoušci to určitě víte :)), tak spolu s Brianem Mayem převzal ocenění za skupinu roku (Band of the Year) – o této ceně hlasovali fanoušci nominovaných skupin a samozřejmě, Adamovi a Queen fans o sobě dali vědět. Četla jsem na české Queen FB stránce komentář jednoho s fans (který se bohužel stále nemůže přenést přes Adamovo působení a úspěchy s Queen), že se na to vítězství dívá s velkou rezervou, protože fanoušci Adama se svolávali na sociálních sítích od léta a hlasovali jako o závod, takže ten výsledek je takový jaký je pouze kvůli jejich nadměrné aktivitě. No, já osobně bych ten koment o naší aktivitě nepopřela, naopak s myslím, že má pravdu. A ovšem, jako jedna z Glamberts jsem na to, co jsme dokázali patřičně hrdá. Od toho jsme přece fandom, abychom podporovali svého idola. A je jen dobře, že nám to sociální sítě a díky nim i vzájemná komunikace umožní (nakonec Adam je velkým zastáncem sociálních sítí a asi ví proč :)). Nicméně, turné Queen a Adama Lamberta je úspěšné po celém světě a i proto si myslím, že si Queen a Adam to ocenění opravdu zaslouží.

Jak věrné fanoušky Adam má můžeme vidět i z toho, že když se Glamberts, kteří žijí v Los Angeles a poblíž dozvěděli, že se tam bude konat Classic Rock Roll of Awards a že se na tuto akci dají koupit vstupenky, tak neváhali a byli tam. A nejen to. Během celého večera informovali ostatní fanoušky o tom, co se právě děje na Twitteru, natočili videa a pořídili fotografie, no a také o sobě dali vědět při samotném předávání cen – když kouknete na toto fan-video s Adamem a Brianem jak přebírají cenu, uslyšíte je tam:

 

No a jak můžeme vidět z tweetů od Pat H, která byla v sále přítomna, všichni v sále (tedy i VIP hosté z rockového světa) respektovali a uznávali Adama a odměnili jeho i Briana potleskem vestoje když si šli pro svá ocenění.

„Pat H @pattihum
BTW, they got a standing „O“ The only one so far!
Pat H @pattihum
IMO, this crowd totally accepts Adam! ❤️ They know!!“

Tady je oficiální video s předáním cen pro skupinu roku:

Brian May & Adam Lambert accepting Band of the Year

Brian promluví jako první o tom, jak je naprosto nadšený, že získali tuto cenu a že pro Rogera (který posílá pozdravy) a pro něj je to něco jako nový začátek, něco, co už nečekali.A že je to díky tomu, že našli zcela neorganizovaně a náhodně tohoto mladého muže, Adama Lamberta. Brian pak předá mikrofon Adamovi, aby také řekl pár slov.
Adam: “Víte, je to pro mně taková čest být na pódiu s tak věhlasnou skupinou a s těmito legendami a nejdříve mně to ku***sky vyděsilo, ale teď si to opravdu užívám a učím se od těchto gentlemanů a snažím se to všechno vstřebat a mám velké štěstí, tak že za to děkuji.”

Brian s Adamem pak málem odejdou z pódia bez vítězné trofeje a Adam při své skromnosti podotkne, že ta cena je hlavně pro Briana a Rogera, ale Brian mu samozřejmě předá jednu z těch dvou, co jsou na stolku (myslím si, že Roger určitě taky dostane jednu z těch trofejí).

 

 

Záznam z televizního vysílání předání cen:

 

A tady máme Adamův rozhovor na červeném koberci:

Before They Were Rockstars – Adam Lambert

Co dělali než se stali rockovými hvězdami

Adam: “Pracoval jsem ve Starbacku. Byla to skvělá společnost, ale musel jsem stávat každé ráno opravdu hodně brzo a vždycky když jsem končil směnu, tak každá část mého oblečení byla cítit kávou. Takže to bylo trochu drsné.”

 

Ještě jeden rozhovor z červeného koberce – Brian a Adam:

Brian May and Adam Lambert Interview

M: “Gratuluji vám oběma. Myslím si, že je to fantastické a opravdu vzrušující. A navíc Briane, Vám vychází album Forever od Queen, ty úžasné písně s hlasem Freddieho Mercuryho společně s vaší hrou na kytaru. Myslím, že jsou tam věci, které předtím nikdo neslyšel.”

B: “Jo, je hezké najít tyhle věci. Stále je objevujeme na starých analogových kazetách velmi svěží a čisté a je to milé s nimi pracovat. Nakonec jsme je moc nezměnili, myslím tím, opravovat a míchat nahrávky se současnými. Ale to co slyšíte jsme my čtyři a to co jsme hráli kolem roku 1980 a je to skutečné, svěží a hezké a mně se to líbí, víte, je dobré slyšet Freddieho.
Adam zpívá hodně dobře taky, víte?” (Adama to rozesměje.) “Je tam jedna báječná skladba, kterou hrajeme na turné, Love Kills, kterou Adam zpívá moc hezky.”

Adam: “Chci říct, že je to definitivně snaha o rovnováhu, kdy se snažím dát do toho čím jak nejvíc svého aniž bych se příliš vzdálil od originálu a zároveň se snažím vzdát hold Freddiemu, kterého zbožňuji, miluji Freddieho, víte, jeho hlas, jeho schopnosti, které předváděl při vystoupení, je pro mně vzorem od doby, kdy jsem byl dítě. Takže tohle byla velmi zajímavá zkušenost, která mi hodně dala. A myslím si, že publikum si je vědomo té křehké rovnováhy o kterou se snažíme.”

M: “A milují vás za to.”

 

 

66 Comments