QAL Mohegan Sun Arena, Uncasville I, 2014-07-19

By 20.10.2014 Queen, recaps, videa

QAL v Mohegan Sun Aréně ve městě Uncasville, 19. 7. 2014
 

Pro tenhle koncert máme boxscore: 6,991 / 7,050 – 99% – $670 245. Až na necelou stovku míst bylo tedy vyprodáno a prodej vstupenek vynesl 670 245 dolarů.
 
Ale je tady jiná věc, která byla hlavním bodem večera. Ten den slavil Brian May své narozeniny. A my jsme tušili, že Adam a zbytek skupiny si najdou příležitost, jak mu během koncertu popřát společně s publikem v té  hale. Otázka byla, kdy ten očekávaný okamžik nastane.
 
Svůj narozeninový dort ale Dr. Bri nakrojil zřejmě už před koncertem:
 
http://instagram.com/p/qpna-nkvGF/

 
http://photos-e.ak.instagram.com/hphotos-ak-xpa1/10514107_1482724421965836_1429698489_n.jpg
 
Podle zpráv fanoušků, kteří byli přítomni na koncertě, byla nálada od samého počátku velmi uvolněná a hravá. Bylo vidět, že Adam a ostatní se zřejmě cítili mnohem svobodněji poté, co měli za sebou koncert v Madison Square Garden. A protože i publikum bylo skvělé, nic nebránilo tomu, aby se všichni dobře bavili.
 
Ještě předtím se ale všichni museli nějak dopravit z New Yorku do Uncasville. No, že by helikoptérou? Zřejmě s ní neletěli až do Uncasville, ale zcela určitě si shora prohlédli New York. A to „Whaaaat“, které slyšíme v tom videu bude zřejmě Adam. 🙂
 

 

 

Now I’m Here

 


 

Stone Cold Crazy

 

 

Another One Bites the Dust

 

 

Fat Bottomed Girls

 

 

In the Lap of the Gods / Seven Seas of Rhye

 

 

Killer Queen

 
Tohle video sice nemá úplně nejdokonalejší zvuk, ale dá se a je natočené z jiného úhlu než jsme u KQ zvyklí, takže ten catwalk tam vypadá, jako by šel s kopce směrem k té plošině  tou pohovkou.
 

 

„Namočil jsem vás madam? Jo? Jaké to je? Jsem pro rovnou příležitost, říkal jsem to. Jak se máte lidi? Bavíte se? Je tady ještě někdo, kdo je stejný ‚opilec (sloppy drunk)‘ jako já? To je rock ‚n‘ roll baby!Díky moc lidi, skvěle se bavím, děkuji, že jsem tady s Queen. Je to pro mně taková čest, děkuji za to. Díky. Cítili jste se už někdy takhle? Mimochodem, to nejsem já, slibuji. S výjikou toho šampaňského… Myslím,že se někdy oblíkáme do hezkých třpytivých věcí protože… se snažíme od něčeho utéct pryč.“ – Adam zachytí reakci pod pódiem – „Možná se snažíme uniknout od Amerického Idolu. Dobrá poznámka. Nevím, proč to děláme. Možná se snažíme uniknout nějaké prázdnotě, kterou máme uvnitř. Cože? Mluvím příliš moc jako Oprah? Okay, končím s tímhle. Snažím se jen uvést svou další píseň. Někdy prostě všichni hledáme ‚Somebody to Love‘.

 
Killer Queen / Somebody to Love

 
Somebody to Love začíná na 4:35
A kolem 9. minuty koukněte na Briana a Rogera jak koukají po Adamovi a po sobě a očividně se dobře baví (a samozřejmě obdivují to, co slyší).
 

 

I Want It All
 


 

Happy Birthday / Love of My Life

 
Teď nadešel ten velký okamžik – Adam oznámil publiku, že Brian má narozeniny a vyzval je, aby mu všichni zazpívali „Happy Birthday“. Bylo to nádherné a Dr. Bri to úplně dojalo (no a taky z legrace zahrozil Adamovi, že to všechno zpunktoval :D).
 

 

’39‘

 

 

These Are The Days of Our Lives

 

 

Bass Solo

 

 

Drum Battle

 

 

Under Pressure

 

 

Love Kills

 
Na začátku obvyklá Brianova otázka, co si publikum myslí o jejich novém členu skupiny, pak se slova opět ujme Adam, uvede Love Kills (s obvyklým „Je tam pouze jeden Freddie Mercury“) a začne zpívat.
 

 

Who Wants to Live Forever

 

 

Guitar Solo

 

 

Tie Your Mother Down (with sing along)

 
Tohle zpívání společně s Adamem bylo hodně dlouhé, za vydatné pomoci nejen publika, ale i Briana, který při tom Adama doprovázel na kytaru a my můžeme na konci vidět moc hezkou improvizaci Adama společně s Dr. Bri.
 

 

Radio Ga Ga

 

 

Crazy Little Thing Called Love

 
Adam a Brian kolem 3:40 a pak u Spikeova piána – to je opravdu ‚crazy little thing called love‘ 😀
 

 

The Show Must Go On

 
Opravdu jedna z nejlépe podaných verzí TSMGO na tomto turné.
 

 

Bohemian Rhapsody

 
Adam po své úvodní části zmizí v zákulisí, aby se ve 3:15 opět objevil na jevišti, tentokrát ve sladěných barvách svého červeného trička a rukavic.
 

 

We Will Rock You / We Are The Champions