QAL Madison Square Garden, New York, July 17, 2014

By 12.10.2014 Queen, recaps, videa

QAL v Madison Square Garden v New Yorku, 17. července 2014

 

Boxscore: 14,007/14,007 100% – $1,249,870 (koncert byl vyprodaný, celkem se prodalo 14 007 lístků a utržilo se 1 249 870 dolarů.

 

„Now I’m here, Yew York City…“

17. července 2014 večer nastal v Madison Square Garden vzrušující okamžik – Queen se po letech opět vrátili do této slavné haly, aby zde odehráli jeden z koncertů svého severoamerického turné. Lístky na tento koncert se vyprodaly rychlostí blesku za několik hodin (ne-li minut) po jejich uvedení na trh a kromě fanoušků jak Adama tak Queen bylo  v sále i několik celebrit, mezi nimi například Whoopi Goldberg, Steven Van Zandt, Eden Espinosa a Adamovi přátelé Hans Haveron a Danielle Stori. Mezi hosty, které Adam určitě viděl v publiku nejraději, patřila i jeho matka Leila, která tam byla se svým  přítelem.

Koncert měl sice začít v osm, ale hala se plnila tak pomalu (doprava v New Yorku je zcela určitě ještě problémovější a pomalejší než třeba v Praze), že začátek byl téměř o hodinu posunutý. Konečně ale uhodila hodina H a mohlo se začít
 

Now I’m Here

 
Když se zaposloucháte do těch slov, co Adam zpívá,  uslyšíte, že se na začátku vždycky zopakují. („Now I’m here, now I’m here… Now I’m there, now I’m there…) A pak přijde: „I’m just there!“, načež vylítne opona. Ale v MGS byl Adam asi nervózní (kdo by nebyl že ano) a to „I’m just there‘ zazpíval rychleji než měl, takže to opět zaznělo 2x (podruhé ze záznamu) a při tom druhém šla opona nahoru. Laik si toho zřejmě ani nevšimnul, protože všechno jelo dál jakoby nic, ale skalním fanouškům to samozřejmě neuniklo. 🙂 Adama to ale naštěstí nijak nevykolejilo a zbytek písničky odzpíval úplně v pohodě.
 

 

Stone Cold Crazy

 

 

Another One Bites the Dust

 
První interakce s publikem (a Adamovo „I can’t hear you motherf*ckers, comon. Are you ready for this?“ bylo možná na trochu snobské newyorské publikum dost silné kafe, ale ustáli to :D).
 

 

Fat Bottomed Girls

 

 

In the Lap of the Gods / Seven Seas of Rhye / Killer Queen

 

 

7:13 „Hi mom!“ „Ahoj mami! Dostal někdo ještě žízeň? Namočil jsem vás? Měli byste poděkovat.“
 

 

Somebody to Love

 
„Ahoj lidi, bavíte se? JO! Děkuji že jste přišli, máme hezký večer. Co nového v New Yorku? Jste taky takoví líní pijáci jako já? Jo. Chci vám říct, že tamten chlap na té pohovce, to nejsem ve skutečnosti já. Ne, nejsem. Chtěl jsem vám tím něco říct a ukázat o osamělosti. Cítili jste se někdy osaměle? Když já se cítím osaměle tak prostě hodně piju a obalím se do falešných drahokamů. Jako by to udělal každý rozumný gay, že ano? Proč to děláme? Proč se snažíme uniknout do tohohle falešného světa? Promiňte lidi, já nechci být jako Oprah, omlouvám se. Víte co si myslím, myslím, že se snažíme zahnat nějakou prázdnotu. Myslím si, že všichni hledáme ‚Somebody to Love‘.
 

 

I Want It All

 

 

Love of My Life

 
Úžasný a dojemný okamžik pro Briana (a určitě i Rogera). Z tiskové konference při vyhlášení toho turné víme, že zahrát si znova v MSG byl jejich velký sen. A díky Adamovi a věrným fanouškům se jim jejich sen mohl uskutečnit.
 

 

’39

 

 

These Are Days of Our Lives

 

 

Bass Solo / Drum Battle

 

 

Under Pressure

 
Tentokrát se správným načasováním závěrečného“Pressure“, z čehož měli Adam s Rogerem upřmnou radost. A nechybí ani představení jejich „new guy“, tedy Adama, na což publikum reaguje hodně hlasitě a souhlasně.
 

 
No a tady ještě UP z jiného úhlu
 

 

Love Kills

 
Na začátku nechybí Brianova otázka, co si publikum myslí o tom ‚novém členu‘ jejich skupiny a pak Adam vzdá poctu, velkou poctu Freddiemu Mercurymu – protože „je a vždycky bude jenom jeden Freddie Mercury“ a uvede jejich další píseň – Love Kills, která je předělávkou písničky uvedené na novém albu Queen.
 

 
A ještě jedno video LK – bez toho úvodu, ale dobrý obraz i zvuk
 

 

Who Wants to Live Forever

 
Úžasné záběry Adama zblízka
 

 
A protože máme více velmi dobrých videí této skladby, které stojí za to vidět, tady jsou ještě další dve:
 

 

 

Guitar Solo (partial)

 

 
a delší video
 

 

Tie Your Mother Down

 
Rufus za bubny místo Rogera, Brian se vrací při prvních tónech TYMD zpět na hlavní pódium a zboku můžeme vidět i Adama, jak pospíchá ze zákulisí, aby stihnul začátek.
Ve druhé polovině písničky si Adam s Brianem střihnou i malé „taneční duo“, ale chtělo by to lepší choreo. 🙂
 

 

All Your Love

 
S „Gimme that love“ měl tentokrát Adam opravdu zábavu. A doslova běhal po pódiu. Bylo vidět jak si to užívá. 🙂
 

 

Radio GaGa

 

 

Crazy Little Thing Called Love

 
Adam publikum pochválí za to společné zpívání: „Díky lidi, byli jste fakt dobří. Myslím, že jste spálili nějaké kalorie a byla to dobrá práce.“
Pak se zeptá, jestli mají někdy pocit, že je láska dělá naprosto šílenými. Nadšený jásot.
Adam: „Jako takhle?“ a k Brianovi, který k němu mezitím dojde: „Myslím, že na těch svých vstupech budu muset zapracovat.“
Brian: „Myslíš jako „crazy“?“
Adam: „Crazy/bláznivý? Jo, láska tě dělá bláznivým.“ K publiku: „Brian se ptá, jestli se cítíte bláznivě když jste zamilovaní.“
Brian něco poznamená a Adam nadšeně: „Je to ‚Crazy Little Thing‘!“ No a můžeme začít. 😀

1:40 Myslím že ta mladá dáma musela být štěstím bez sebe. 😀

Adam a Spike – asi od 4:45 🙂
 
5:05 Spikeho výraz mluví za vše 😀
 

 

The Show Must Go On

 

 

Bohemian Rhapsody

 
Adam se uprostřed BoRap opět převlíknul, podobně jako V Philly, ale tentokrát si k červenému tričku vzal bílé rukavice (ve Philadelphii měl červené).
 

 

Encore

 
We Will Rock You / We Are the Champions

 
Na konci WWRY Adam Dělá ‚opičky‘ na Rogera, který má za těmi bubny určitě co dělat, aby se nerozesmál a nevypadl z rytmu. No a to Adamovo gesto na závěr WATC (7:18) je úžasné.
Ještě si nenechte ujít ten úplný závěr a děkovačku. Všichni jsou tak šťastní! A jako obvykle i tady Adam dá najevo, jak moc si váží Briana a Rogera. Vždycky je vyzdvihne a snaží se ustoupit do pozadí. Myslím, že je to jeho přirozená skromnost. A je to moc hezké gesto.