QAL Super Sonic Korea, Seoul August 14, 2014

By 17.8.2014 Queen, recaps, videa

QAL na Super Sonic v Korei, Soul, 14. srpna, 2014

Super Sonic v Korei je podobně jako Summer Sonic v Japonsku velký hudební festival, na kterém se během jednoho nebo dvou dnů vystřídá na pódiu několik hudebních skupin. A v letošním roce měli v Koreji jako hlavní skupinu tohoto festivalu Queen (s Adamem Lambertem). Queen vystupovali v Korei vůbec poprvé ve své kariéře, takže toto vystoupení vzbuzovalo velkou pozornost. A nejen Queen, ale i Adam má v Koreji své fanoušky, kteří se na něj těšili. Festival měl ale problémy s organizací (pořadatelé dlouho nemohli najít místo pro konání koncertu. Nakonec byl festival zkrácený ze dvou dnů na jeden den a uskutečnil se v Soulu v  Jamsil Sports Complex. Spolu s Queen dorazilo do Koreje také Q (i když vypadalo menší než to na severoamerickém turné a během koncertu se nespouštělo dolů). Catwalk byl jen částečný a nepřesahoval přes pódium. Jinak to ale byla QAL show se vším všudy, tedy světelnými efekty (včetně disco koule), pohovkou pro Killer Queen i zlatými konfetami na konci. A Adam, Brian, Roger i ostatní členové skupiny samozřejmě podali skvělý výkon. Na pořadu byla také nová píseň (o tom ale až později). V hledišti tentokrát nebyla místa k sezení, pouze ke stání, takže fanoušci, kteří chtěli mít dobré místo, se začali scházet dlouhou dobu před začátkem koncertu. Publikum bylo ale skvělé a zpívalo společně s Adamem a kapelou skoro všechny jejich písničky, čímž potěšilo členy Queen i Adama.

 

Koncert začal jako vždycky skladbou Now I’m Here

 

Opona šla tentokrát dolů a fanoušci přivítali Adama a ostatní nadšeným jásotem a potleskem – a že je bylo slyšet. 🙂

Atmosféra na tomhle koncertu byla opravdu výjimečná, což je vidět a slyšet i na videích. Na jednu stranu je to skvělé – je to nádhera vidět ty nadšené jásající a zpívající fanoušky s rukama nahoře. Na druhou stranu ovšem tentokrát asi nenajdu video, ve kterém bychom kromě Adamova zpěvu neslyšeli i lidi, kteří stáli poblíž toho, kdo natáčel, což působí trochu rušivě. Ale jak už jsem řekla, Adama a Queen tohle opravdu potěšilo, takže aspoň z mé strany je vše odpuštěno. 🙂

Tady můžete slyšet a taky vidět ten nadšený ohlas fanoušků. A taky pohled na pódium zepředu:

Stone Cold Crazy

Another One Bites the Dust

 

Z celého Adamova projevu během AOBTD sršela taková energie – myslím, že to bylo i kvůli té reakci publika, byli opravdu dobří.

No a hezký pohled na Briana na konci té skladby -to zaujetí a soustředění s jakým hraje.

Ještě jedno video AOBTD – z jiného úhlu. Zvuk je sice trochu tlumený, ale opět – fantastické publikum, které je vidět i slyšet.

Fat Bottomed Girls

V Korei muselo být pěkně horko a vlhko, protože Adam si už po třetí písničce sundal sako. A Adam v tílku – AWWW! 😀

Dobré video – občas se sice Adam schová za větrák, ale pokud je vidět, je vidět opravdu dobře a i zblízka

Pohled z jiné strany. A je tam několik okamžiků, které fakt stojí za to vidět (třeba kolem 1:50 nebo naše oblíbené bi*ches – kolem 4. minuty)

 

In the Lap of the Gods / Seven Seas of Rhye / Killer Queen / Somebody to Love

Škoda, že je tam to lešení, přes které není moc dobře vidět na to Q, protože jinak to video nemá chybu! Ale pokud se Adam posune na okraj toho pódia (což naštěstí dělá celkem často, je to boží!
Pohovka ‚dorazí‘ na pódium kolem 4. minuty. 🙂
Kolem 7. minuty, poté, co je Adam polije šampaňským (podle weibo většina toho šampaňského skončila na ochrance :D) pozdraví publikum, připomene, že Queen jsou v Koreji poprvé a pochválí je, že jsou opravdu skvělí, za což jim poděkuje. Pak se zeptá, jestli chtějí další písničku, nechá odnést pohovku a šampaňské.
„Víte, někdy mám pocit, že děláme některé věci protože všichni hledáme ‚Somebody to Love‘ (7:50). No a to co následuje po 11. minutě – naprostá nádhera! Myslím, že fans svým ‚LOVE‘ Adama nejen rozesmáli, ale i potěšili. 🙂

Pohled zepředu:

In the Lap of the Gods

Seven Seas of Rhye / Killer Queen

Somebody to Love

Publikum u StL – fantazie!!! 🙂

 

I Want It All

 

 

Love of My Life

 

 

’39

 

 

These Are the Days of Our Lives

 

 

Under Pressure

 

 

Z jiného úhlu – Rogera není vidět, Adama a Briana ano. Později se ale ta kamera přesune na boční obrazovku a tam už jsou v záběru Adam i Roger a někdy také Brian. Dobrý zvuk!

 

 

Dragon Attack

 

Zdá se mi, že někdo začal dřív než měl. 🙂 (Možná už Adam v duchu přemýšlel o následující písničce a byl trošku roztěkaný. :))

 

 

I Was Born to Love You

 

Poprvé! A nejen pro Adama poprvé, ale celá skupina hrála naživo tuhle písničku úplně poprvé. Nikdy předtím ji takhle jako celá skupina nehráli. Pouze akusticky (Brian s Rogerem). Takže to pro ně pro všechny byla velká premiéra a není divu, že na konci úplně všichni jásali (můžete to dobře vidět hlavně ve videu od dmsqlc46 (kolem 3:50). Adam vykřiknul „We did it!“ a Brian se o tom společném nadšení zmínil i na svém Twitteru:
https://twitter.com/DrBrianMay/status/500005932307185664
https://twitter.com/DrBrianMay/status/500005570749816835

No a  Adam také během té písničky sešel dolů z pódia a pozdravil se s fanoušky v prvních řadách.

 

 

Pohled zepředu (video od Vanglam76)

 

 

Who Wants to Live Forever

 

 

Guitar Solo

 

 

Tie Your Mother Down

 

 

Radio Ga Ga a ‚Call and Response‘

 

Už jsem tu napsala, že tohle publikum bylo báječné a zpívalo a tleskalo jako o život. A byli naprosto úžasní když zpívali s Adamem – i Adama to velmi potěšilo a překvapilo – dokonce řekl Brianovi a skupině, že ti korejští fans jsou na to ‚sing along‘ lepší než fans v Americe (wow! :D).

 

 

 

Crazy Little Thing Called Love

 

Tak tohle je ta písnička, ze které máme ty super fotky Adama, sedícího na pódiu s nohama na reproduktoru s jeho nádherným úsměvem. 🙂 (Hned na začátku – je to dobře vidět v tom druhém videu. Prvně si na jeden z těch repráků sedne se slovy, že je to ‚bláznivá židle‘, pak se přesune na kraj pódia, sedne si na zem a nohy si po chvíli vyloží na ten reproduktor co je vedle něj.)

 

 

  Bohemian Rhapsody

We Will Rock You / We Are the Champions

 

 

Fanoušci na čínském Adamově fan fóru psali, že po skončení koncertu tam bylo hodně lidí, kteří brečeli dojetím a nechtěli ani odejít – nedivím se. Z vlastní zkušenosti vím, že s Queen a Adamem dvouhodinový koncert člověku přijde jako krátký okamžik a když skončí, chcete, aby jednoduše začal znovu. Je to neuvěřitelně silný a úžasný zážitek.

 

Celý koncert: