QAL Houston, July 9, 2014

By 7.8.2014 Queen, recaps, videa

Queen a Adam Lambert v Toyota Center, Houston 9. července 2014

 

Z Las Vegas se turné přesunulo do „Space City“ Houston. Říká se mu tak proto, že zde sídlí Lyndon B. Johnson Space Center (Johnsonovo vesmírné středisko) NASA, odkud jsou řízeny lety vesmírných raketoplánů a kde také probíhá výcvik astronautů. Dr. Brian May si tuhle příležitost nenechal ujít a středisko navštívil. Samozřejmě, tou návštěvou byl úplně nadšený a o své dojmy se podělil nejen na Twitteru (kde tweetnul a retweetnul fotografie z NASA), ale i na samotném koncertě.

Koncert se odehrál v aréně Toyota Center, do které se vejde až 19 000 návštěvníků. Bohužel přesná čísla nemáme, ale z fotografií, tweetů a zpráv účastníků koncertu můžeme říct, že bylo plno. A od pracovníka Toyota Center víme, že se na tento koncert prodalo hodně VIP vstupenek (jen aby nedošlo k omylu, to nejsou vstupenky, které by získaly nějaké VIP celebrity téměř zdarma, tyhle vstupenky byly pro návštěvníky, kteří chtěli sedět buď přímo  na pódiu nebo na jiném výhodném místě a zaplatili za ně opravdu dost peněz – zhruba od 300 do 700 dolarů). A jak mám zprávy z tohoto i jiných koncertů, majiteli těchto VIP vstupenek byli v převážné části Adamovi fanoušci.

 

Now I’m Here

 

‚Now I’m here… Houston“ – Tohle zazní v tom videu asi na 4:30 a ve spojení s reakcí publika a Adamovým zářivým úsměvem je to prostě dokonalé zahájení koncertu.

Přiznám se, nebylo úplně snadné najít tentokrát to nejlepší video. Máme jich sice na YouTube celou řadu, ale když si jednou zvyknete na kvalitu videí od TALCvids nebo Cos2mwiz, a pak přijde koncert, na kterém není nikdo z našich obvyklých kameramanů, člověk vidí, jak je vlastně zhýčkaný a jaké štěstí máme, že jsou v USA tak obětaví a přitom tak zruční fanoušci. Nicméně, buďme vděční i za ta videa, která sice nejsou točená tak zblízka a tak dobře, ale jejich kvalita je přesto na slušné úrovni. A hlavně, že máme videa. 🙂

Vybrala jsem tentokrát videa dvě. To první je klasické, točené z čelního pohledu

 

A to druhé je zboku, ale můžeme tam vidět trochu jiný úhel pohledu než obvykle a také – kolem 0:20 je tam vidět příchod Adama na jeviště za tu oponu. (Bohužel tady ale chybí konec.)

 

Stone Cold Crazy

 

Another Bites the Dust

 

Viděla jsem na internetu zprávy o tom,že na tomhle koncertu byly nějaké problémy se zvukem a s technikou vůbec. No, vypadá to že ano, protože jak jsem si všimla, třeba na začátku téhle písničky v tom velkém Q vůbec nejely obrázky Adama a skupiny a když později naběhly, zdálo se mi, jako by tam byl posunutý zvuk.

Adam tentokrát nedělal svou ‚call and response‘ část – asi měl pocit, že publikum na nějakou interakci není ještě připravené.

 

 

 

Fat Bottomed Girls

 

Tak tady se naplno projevily ty technické problémy, o kterých jsem psala výše. Brianovi na začátku písničky nefungovala kytara. Což jej očividně naštvalo. Odkráčel na okraj pódia aby si ji vyměnil. No a nastala by trapná pauza – kdyby situaci nezachránil Adam. Jednoduše přistoupil k mikrofonu a začal improvizovat. Našla jsem slova té improvizace (autorka sice napsala, že nazaručuje, že to odeslechla úplně správně, ale řekla bych, že to většinou odpovídá).

Oh, Bri, hey

Brian want to get that guitar ready

I said, Houston,

Brian wanna fix that guitar

Then we’re gonna hear that guitar

Yeah fix that guitar you gonna feel it yeah

We’re gonna feel it yeah

We’re gonna feel yeah

We’re gonna get that A

 

This next song is for all you fat-ass bitches out there

How y’all doing?

Yeah you fat-ass bitches out there

That’s how we say it in the intro in 2014

Give us that riff now Brian, c’mon!

Opět – dokonalé video neexistuje. Vybrala jsem tři – to první je soustředěné na Adama a je i dost zblízka, akorát je tam na okraji toho videa stojící postava fanouška, který někdy značně zastiňuje výhled. Ale jinak je asi nejlepší.

V tom druhém je dobrý obraz i zvuk, ale je soustředěné spíš na Briana

 

No a tady je třetí video – zabírá v podstatě celé pódium, ale je točené dost z dálky

In the Lap of the Gods /  Seven Seas of Rhye / Killer Queen  Killer Queen tentokrát zblízka a zepředu – dobrý výhled! 🙂

Adam pozve posunkem Briana k sobě na pohovku (7:05). Poté co postříká ‚šampaňským‘ publikum (a pošle jim vzdušný polibek), vezme mikrofon (7:40) a znovu pozdraví publikum: „Hello Houston!“ a pokračuje: „Jak se máte?“ Pak se obrátí k fanynce, kterou právě postříkal: „Omlouvám se, namočil jsem vás?“ Ona na to odpoví že ano a že je vdaná. Adam: „Vy jste vdaná? A já jsem vás přesto namočil? WOW!“ Lidi kolem se tím opravdu baví.

Adam se pak zeptá publika, jestli se baví a otočí se k pohovce se slovy, že tamto opravdu není on, že se jim snaží jen něco názorně emocionálně předvést. A jestli se někdy taky tak  cítili, že chtěli uniknout realitě tím, že se hezky oblíknou a dají si šampaňské.

 

 

 

Somebody to Love

 

„Vy i já někdy prostě hledáme  ‚Somebody to Love'“

Dobré video až na několik okamžiků uprostřed, kde procházející publikum zastíní kameramanovi výhled (teda jak někdo může uprostřed koncertu a u Somebody to Love cárat tam a zpět a dokonce si jít pro pití je totálně mimo mé chápání!!! Ale lidi jsou různí no.)

 

I Want It All


 

  Love of My Life

 
Obrovský potlesk pro Briana na začátku LoML – ovace ve stoje!


 

’39

 
Členové kapely si pro tuhle část nasadili baseballové čepice s logem NASA. No a Dr. Bri samozřejmě zmínil svou návštěvu vesmírného střediska.

  These Are the Days of Our Lives

  Drum Battle / Under Pressure

  Love Kills

Brian nazve publikum „beautiful people“ a zeptá se jich, co si myslí o tom novém muži („a new man“). Je hezké sledovat Adamovu reakci na potlesk publika.
No a Adam pak představí Love Kills.

  Who Wants to Live Forever

Ze začátku je tam sice Adam zabíraný hlavně zezadu, ale pak se otočí bokem nebo i směrem k nám. Tentokrát když zpívá „…touch my world with your fingertips“ nedotkne se světelného paprsku, který vychází z té koule nad ním.

Tohle video je sice zdálky,ale zvuk je výborný a hezky tam vynikne celá ta scéna. Určitě stojí za podívání.

  Guitar Solo

  Tie Your Mother Down / All your love tonight banter / Radio Ga Ga

Adam dorazí zpět na pódium v bíločerném zebrovaném tričku a v bílých rukavicích – na rozdíl od minulého koncertu v LV, kde měl černočervené tričko. No a po skončení TYMD si dá s publikem ‚call and response‘ All your love tonight. Nutno říct, že se Houston opravdu snaží a na Adamovi je to vidět.
Jen chci upozornit, že tohle video má celkem dobrý obraz i zvuk, ale bohužel je špatně zesynchronizované, takže když se díváme na Adamova ústa, nesedí nám to s tím, co slyšíme. Ten zvuk je opožděný.
8:40 začíná Radio Ga Ga – na konci té písničky ale už ten zvuk ujíždí úplně.

Tady je Radio Ga Ga ještě jednou, zdálky, ale dobrý zvuk a nádherné zvukové efekty

  Crazy Little Thing Called Love

Fanynky, které seděly na pódiu měly štěstí. Adam se s nimi vyfotil předtím, než začal zpívat CLTCL, ve kterém nechybí ani zábavný okamžik se Spikem a společná póza Adama s Brianem na konci.

  The Show Must Go On

Houston měl štěstí a dočkal se i téhle písně, která později z programu vypadla.

  Bohemian Rhapsody

Encore

 We Will Rock You / We Are the Champions

Brian měl na sobě pro encore tričko Astros se svým jménem a s číslem 14 na zádech.
A na tom videu to bohužel není, ale publikum vytvořilo nádhernou hru světel se svými mobilními telefony před encore.


 

REVIEW:

Adam Lambert keeps Queen rocking in Houston

Queen with Adam Lambert brought glam spectacle, cherished songs to the south