QAL Detroit, July 12, 2014

By 11.8.2014 13 srpna, 2014 Queen, recaps, videa

QAL Auburn Hills, Detroit, 12. července 2014

 
Přiznám se, nevím,  jestli je to specifikum fanoušků Queen, protože jsem zatím na žádném Adamově  koncertu nezaznamenala zprávy o tom, že by se tam nějak moc pilo nebo se tam dokonce kouřila tráva, ale je pravda, že z těchto QAL koncertů  se mi občas takové zprávy donesly. No, ale až na výjimky se všichni bavili skvěle tráva netráva (bohužel ale vím, že na některých koncertech byli opravdu fanoušci opilí a obtěžovali tím druhé fans, kteří se přišli hlavně pobavit – tohle riziko je tu ale dneska asi vždycky). Zprávy z Twitteru a webů ale mluvily o tom, že v Detroitu bylo dost hodně kouřících lidí v publiku, což mně překvapilo. Na těch videích to ale asi neuvidíme a k žádným velkým výtržnostem nedošlo, takže OK. 🙂
(Jo a pokud přemýšlíte jak to, že se dá na koncertu kouřit – elektronické cigarety určitě ano. :))
 

Now I’m Here

 
5:05 „Now I’m Here… Detroit.“ 🙂

 


 
Tohle video je sice malý formát (zřejmě točené mobilem), ale je docela slušné. A je tam nádherně vidět Adamova silueta když se zvedá ta opona – je jak anděl s křídly. 🙂 (na 1:14)

 

Stone Cold Crazy

 


 

Another One Bites the Dust / Fat Bottomed Girls

 
Adam má pocit, že Detroitské publikum je schopné interakce a v AOBTD to hned vyzkouší (1:55). Jde jim to dobře. 🙂 Fat Bottomed Girls začínají na 4:40 6:10 – Adam si na chvíli klekne na jedno koleno vedle Briana a nakloní se k jeho kytaře. 8:50 RIDE! (Je hezké sledovat Briana jak kouká po Adamovi a čeká, kdy ten řekne to „All you fat ass bi*ches out there…“, aby mohl začít hrát. No a pak už koukejte jen a jen na Adama (než nám zmizí do zákulisí).

 


 

 In the Lap of the Gods /  Seven Seas of Rhye /  Killer Queen /  Somebody to Love

 
Ten zvuk sice není úplně nejlepší, ale video je natočené dobře (a poslouchat se to celkem dá taky) Kolem 12. minuty u StL publikum zpívá s Adamem.

 

 

Nicméně, Killer Queen si zaslouží lepší video, takže tady je (a opravdu stojí za podívání!):   „Champagne darling? None for you? More for me. Done!“ 😀 („Šampaňské drahý? Nic pro Tebe? Víc pro mně.“ ) Tak tohle jsou Adamova slova poté, co Brian odmítl jeho nabídku, aby se napil z té láhve šampaňského. A vůbec – ti dva na tom gauči byli tentokrát fakt boží. 🙂 Myslím, že tohle je zcela určitě jedno z nejlepších KQ videí jaké máme. 2:40 Adam si dělá legraci z fanynky,  kterou právě postříkal vodou (a která tím byla zjevně nadšená :)). Pak pozdraví Detroit a obrátí se zpět na svou ‚oběť‘ se slovy: „Did I get you wet? I don’t discriminate, told you.“ („Namočil jsem Tě? Já nedělám rozdíly (nediskriminuji), řekl jsem to.“)

 

 

I Want It All

 

Chybí tam sice úplný začátek, ale jinak je to asi nejkoukatelnější a nejposlouchatelnější video jaké jsem našla.

WOW, na 3:05 už je asi Adamovi moc horko a sundal si rukávy. A roztomilý okamžik na 3:46 – Brian si utírá pot z čela, ale je při tom úplně boží. 😀

 

 

Love of My Life

 
Ohlas publika poté, co Brian zmínil Freddieho byl obrovský. Lidi zpívali s ním (jako obvykle). A Brian byl dojatý, když se v tom velkém Q objevil Freddie.

 

 

’39

 

 

These are the Days of Our Lives

 

 

Drum Battle / Under Pressure

 

Tady je ještě UP video točené z opačné strany

 

Love Kills

 

 
Na těch předchozích videích chybí ta pauza mezi UP a LK, kde se Brian ptá publika, „co si myslí o tom novém muži“ (začíná na 4:20). Ohlas publika byl velmi hlasitý a srdečný. Adam nejprve poděkuje Brianovi, pak publiku a uvede Love Kills, přičemž když se zmíní o Freddiem, publikum začne nadšeně tleskat a skandovat „Freddie, Freddie…“, k velkému potěšení Adama, Briana a určitě i zbytku skupiny.
 

 

Who Wants to Live Forever

 

 

Guitar Solo (není celé)

 

 

Tie Your Mother Down

 
Adam a ostatní měli v Detroitu super náladu a na pódiu to bylo to vidět (hlavně ke konci toho videa :)).
 

 

No a protože na předchozím videu není ‚call and response‘, tak tady je ještě jedno video s úžasnými záběry publika a ‚Gimme All Your Love‘, které začíná na 3:30.

 

 

Pokud byste se chtěli podívat na Adama při ‚Gimme All Your Love‘ zblízka, můžete tady: https://www.youtube.com/watch?v=5ZpfREsS_Lk
 

Radio Ga Ga

 

 

Crazy Little Thing Called Love

 
Na začátku Adam pochválí publikum, že jim to tleskání na Radio Ga Ga už docela jde „You’re getting pretty good on the clapping sh*t. It was good!“. No a pak začíná jeho obvyklý vod k CLTCL – jestli se někdy cítili ‚crazy‘ a samozřejmě má pocit, že to co povídá není vůbec vtipné a zábavné. Zeptá se Briana, jestli nemá nějaký nápad (to,co mu odpoví moc dobře neslyším, ale myslím, že je v pohodě s tím, co říká Adam). Adam pak chce něco ještě říct a Brian mu zařve do ucha – neslyším dobře jestli Adamovo jméno nebo jen „AAAAAAA!“, ale oba dva je to úplně zbourá a Adam už ví – ‚Crazy Little Thing‘.
Během CLTCL se Adam zastaví u VIP sekce na pódiu a pochválí fanynku, která tančí („Yeah gurl!“, 1:50), ve 4:40 se přesune spolu s Brianem ke Spikeovi a jako obvykle ho troch společně pozlobí.
 

 
 

Tady je ještě jedno video – víc z dálky, ale jinak dobře natočené a dobrý zvuk.
 

 

Show Must Go On

Tohle nepotřebuje komentář. Dobré video, skvěle zazpívané!
 

 

Bohemian Rhapsody

 
Na konci té písničky se má v Q objevit zpívající Freddie. Adam ukáže na obrazovku a očekává Freddieho, ozve se však jen hlas a v Q vidíme pořád Adama – trochu zmateného tím, co se děje (4:40).
 

 
 

No a tady je ještě jedno video, je podobné, ale jso tam záběry na Adama víc zblízka, takže můžete kouknout. 🙂
 

 

Encore

 

We Will Rock You / We Are the Champions

 
Ten velký kruh z Q s spustí opět dolů (ne úplně, tak napůl). Začátek kolem 0:30. Brian má na sobě tričko s nápisem „Made in Detroit“. Publikum zpívá „We are the champions“ a jde jim to dobře. 🙂
Brian a Adam zakončí WATCH opřeni zády o sebe (7:10). Nádherný okamžik na konci (7:17), kdy Brian chytí Adama na okamžik za ruku a jdou spolu směrem k Rogerovi.
Spike předá Adamovi kytici růží (7:35) – kterou zřejmě dostal od fanoušků.
 

 

Celá show (sestříhaná z několika videí)

 

 
 

Concert Review: Queen + Adam Lambert brings “magic” to the Palace