Entertainment News: Queen and Adam Lambert Australian Tour

By 28.8.2014 Queen, rozhovory, videa

Queen a Adam Lambert na australském turné – rozhovor

Rozhovor pro Today s moderátorem Richardem Wilkinsem o spolupráci Adama a zbylých členů skupiny Queen, Brianem Mayem a Rogerem Taylorem.

Originální video s rozhovorem (ve velmi dobré kvalitě) můžete najít zde:

Entertainment News: Queen and Adam Lambert Australian tour

A tady je video na You Tube (je to totéž, ale ta kvalita už není tak dobrá)

„Ještě jednou dobrý den, jsme tady s rock ‘n’ rollovými legendami, Brianem Mayem a Rogerem Taylorem, kteří jsou zpátky v Austrálii se skupinou Queen a na místě zemřelého Freddieho Mercuryho je bývalý soutěžící Amerického Idolu. Mám to potěšení setkat se a hovořit s Adamem Lambertem a Queen.

Je to pokus o návrat jedné z největších hudebních skupin v historii. S mladým mužem, který je o víc jak polovinu mladší než Roger Taylor a Brian May.“

 

Brian: “Nikdy bych si nepomyslel, že se to stane. Kdyby se neobjevil Adam, tak nějak zcela náhodně, tohle všechno by se nestalo.”

 

Roger:  “On je tím mužem, který má ten rozsah a teatrálnost a charisma a humor.”

 

Adam (se smíchem): “Ale tak  už toho nechte chlapi.”

 

Brian: “Je to neuvěřitelné, co dělá (Adam). I Freddiemu by se to zdálo náročné.”

 

Roger: “Adam dělá víc než musí.”

 

Brian: “Je ohromující. Sám se někdy zastavím v tom, co dělám a říkám si:’Opravdu tohle udělal?’”

 

Moderátor: “Adam Lambert je jednoduše senzační ve své nelehké úloze.”

(výraz ”stepping in a big shoes” znamená, nastoupit po někom významném na jeho místo)

 

No a Adam vtipně na tu poznámku o ‘big shoes’ odpoví, že si koupil hodně bot na tu párty. 🙂

 

Adam: “Koupil jsem si hodně bot na tu párty.”

Roger: “Pořídil si boty. Boty k tanci.”

Adam: “Víš, každý mi to pořád říká (“big shoes to fill”/ hodně náročný úkol), takže jsem si vzal velké boty (zřejmě myslí ty, které nosí na Killer Queen :D). Jo.” *smích*

 

Moderátor: “A to všechno začalo na velmi neobvyklém místě.”

 

Brian: “Nehnali jsme se do toho. Zavolali nám, že bychom mohli zahrát na finále Amerického Idolu, což bylo skvělé. A my jsme řekli jeden druhému, jo, je to vlastně super.”

 

Moderátor: “Bylo tam období poté, co Freddie zemřel, že jste si říkali, že tohle už nikdy víc nebudete dělat?”

 

Brian: “Samozřejmě. Ztratili jsme to, co jsme podporovali. Mysleli jsme si, že je to konec. A byli jsme s tím v pohodě. Měli jsme skvělou kariéru a mysleli jsme si, že v tom už nikdy nebudeme pokračovat. Pak jsme zjistili, že lidi pořád chtějí slyšet ty písničky, které jsme napsali s Freddiem a spolu, takže nás to dostalo do situace, kdy jsme si řekli: ‘No, co kdyby.’”

 

Moderátor: “Musí to být skvělý pocit, projet opět prsty struny té úžasné (Red) kytary.”

 

Brian: “Opravdu si to užívám. Je to skvělý pocit, moct opět hrát. A myslím, že Roger a já hrajeme tak dobře, jak jsme vždycky hráli, dokonce trochu líp, vzhledem k našim zkušenostem.”

 

Moderátor: “Sedět tam za tou velkolepou sadou bicích a hrát ty písně a řídit to všechno, jaký je to pocit?”

 

Roger: “Je to skvělé. Co je velmi dobré, získal jsem svého syna, který je s námi na turné a hraje na bicí. Je to skvělé hrát se svým synem.”

 

Moderátor: “Mám pocit, že Freddie by byl šťastný s tím, co děláte a že ty písně stále žijí a že máte tak skvělého muže jako svého frontmana.”

 

Brian: “Jo, myslím si, že kdyby Freddie věděl co děláme, že by to miloval. Myslím, že by trochu záviděl. “

 

V pozadí slyšíme Adama, jak se usměje a hned zareaguje: “Moje boty.” 🙂

 

Adam: “Vím, že jsou tam odpůrci, co říkají: ‘To není to samé a on není Freddie. Což je pravda. To není totéž. A já nejsem Freddie! Já i vy to víte. Ale, víte, tihle dva skvělí muzikanti, kteří jsou stále schopni jít na pódium a pobavit lidi. A já si myslím, že to dělají dobře. A ty písničky potřebují, aby je na pódiu hráli ti, kdo je stvořili.”

 

Moderátor: “Tvé životní vystoupení?”

 

Adam: “Jak jsem řekl, je to pro mně velká čest. Jsem moc šťastný, že můžu být na tom pódiu. Někteří lidi v tom publiku mohou být trochu skeptičtí. Ale cítím, že jsme si hodně lidí získali na svou stranu. A tohle je něco jako pocit vítězství, je to jako že jsme těmi šampiony(“like we are the champions”) *smích*

Moderátor pak ze studia pochválí skvělé turné s Queen a Adamem Lambertem a vyzve diváky, aby si určitě koupili lístky, kterých je ještě pár v prodeji a zažertuje, že on by třeba i nějaké ukradl, protože ta show za to stojí. 🙂

Tady je ještě jedno video, z ranního vysílání. Je kratší a trochu jinak sestříhané, ale obsah je v podstatě tentýž. Nutno říct, že Richard Wilkins nešetří chválou na adresu Adama Lamberta i na celé vystoupení.