QAL Vancouver, June 29, 2014

By 21.7.2014 Queen, recaps, videa

 QAL koncert ve Vancouveru, 29. června 2014

Nádhera vidět před začátkem každého koncertu, jak se ty velké stadiony zaplňují až po strop. 🙂 Obecenstvo? Tak to bývá různorodé. Samozřejmě jsou tam Queen fans, Adam fans, ale jsou tady muži i ženy, mladí i

starší, děti různého věku. Našla jsem na Twitteru dokonce tweet o 81leté paní, která byla na koncertě a moc si ho užila:

https://twitter.com/Dr_Grumblez/status/483099266345205761/photo/1

Na livestreamu se publikum zdálo být ze začátku trochu chladné, ale pak se se jeho odezva zlepšila. I když, každý koncert je jiný, samozřejmě. Ale i v tom je kouzlo živých vystoupení.

Now I’m Here

 

Stone Cold Crazy

Florbert na 1:30. Mělo by to být už druhé vystoupení, co šel Adam během SCC k zemi, poprvé to bylo v Saddledomu. Z tamtoho koncertu bohužel nemáme dobré video, máme ale obrázek Adama na zemi v Saddledomské galerii. Ovšem tady ho můžete vidět přímo v akci. 🙂

Another Bites The Dust

 

Na tom prvním videu můžeme vidět záběry více zdálky a zleva, druhé video je zblízka. A i když u prvního videa se lidi na bocích začali zvedat na začátku písničky, i přesto mám dojem, že tenhle AOBTD je tak trochu utlumený a jakoby ‚bez života‘. Nemá to prostě tu správnou jiskru. A Adam to asi cítil taky, protože se ani nepokoušel o odezvu publika.

Fat Bottomed Girls

 

To video sice nezačíná úplně od začátku, ale má dobrý obraz i zvuk a hlavně, nechybí tam slavná ‚ride‘ scéna (kolem 3:20).

 

No a tady máte speciálně jen ‚ride‘ scénu z jiného úhlu. 🙂

 

In the Lap of the Gods / Seven Seas of Rhye / Killer Queen

SSOR začíná kolem 2:45 a Killer Queen kolem 4. minuty. A Adam mezitím někde ‚ztratil‘ své rukávy střásněmi. Podle všeho to vypadá, že si je sundal přesně v tom okamžiku, kdy končil ITLOTG a začínal SSOR. Navíc, když si sednul na tu pohovku,  tak se mu nějak porouchalo dálkové ovládání jeho mikrofonu – můžeme vidět, jak ho vytáhnul z kapsy a snažil se ho opravit. Což se mu zřejmě povedlo. Mezitím ovšem nepřestal ani na okamžik zpívat a nevypadl z role. Dobrá práce! 🙂

Adam: „Promiň zlatíčko, namočil jsem Tě? To byl můj záměr. “ Pak se zasměje a dá obvyklou řeč o tom, že se někdy můžeme cítit podobně jako předvedl on na té scénce na pohovce. Proto, že se někdy snažíme něčemu uniknout nebo vyplnit nějakou prázdnotu. A že se někdy prostě snažíme najít ‚Somebody to Love‘.

V tomhle videu je je KQ a na konci můžeme vidět, jak se odnáší ten gauč, mikrofon

Somebody to Love

I Want It All

 

Love of  My Life

’39


Under Pressure / Love Kills / Who Wants to Live Forever

Pokud se rádi podíváte na souboj bubnů mezi otcem a synem Taylorovými, tady je video

Drum Battle

WWTLF točené z ‚horních pater‘ – můžeme tam ale krásně vidět světelné efekty, které tuhle píseň doprovázejí

Guitar Solo

Tie Your Mother Down

 

Nevím jestli jste si toho všimli předtím, ale u téhle písničky  Roger nesedí za bubny. Obvykle stojí bokem a má v ruce tamburínu. No a jeho místo u toho hlavního setu s bubny převezme Rufus.

Radio Ga Ga

 

Tentokrát měl Adam větší štěstí při své ‚call and response‘ pasáži (na začátku videa) a ta fanynka co seděla na pódiu byla ochotná zpívat s ním. A šlo jí to dobře. 🙂

Crazy Little Thing Called Love

Tady se Adam úplně vyřádí. Nejprve žertuje o tom, že teď budou věci trochu ‚crazy‘ a píseň CLTCL začíná slovy ‚Let’s be fu*king nuts‘ (v angličtině ‚být nuts‘ znamená ‚být cvok nebo blázen‘ a celkově je tahle fráze dost silné kafe a nedoporučuji ji používat v běžné konverzaci. Ale s Adamem… tohle je rock n‘ roll baby! :D)
No a kolem 3:30 Adam přejde opět ke Spikeovi a společně s Brianem si zařádí na jeho piánu.

The Show Must Go On

Bohemian Rhapsody

We Will Rock You, We Are The Champions

 

Asi na 5:50 Adam zvedne ze země gerberu,kterou tam hodí někdo z publika, políbí ji a hodí zpátky.

 

 

WATCH – tady můžeme vidět tu scénu s gerberou (kolem 1:55)  lépe a zblízka.

Několik recenzí tohoto koncertu – tentokrát byla všechna reviews kladná.

Edmonton Journal

The Vancouver Sun

Van City Buzz

 

64 Comments