QAL Saddledome, Calgary, 2014-06-26

By 20.7.2014 Queen, recaps, videa

Queen a Adam Lambert v Saddledome, Calgary, 26. června 2014

 

Stadion Scotiabank Saddledome ve Městě Calgary v Kanadě byl postavený v roce 1983 pro zimní olympijské hry a může pojmout až víc než 19 000 návštěvníků. Při koncertech je to ovšem méně, i tak ale na tomto koncertě bylo víc než 15 000 lidí.  A to se opět přidávaly sedadla a víc lístků, protože hala byla v podstatě vyprodaná.

 

Program koncertu byl stejný jako v předchozích dnech, takže jako první bylo na řadě ‚Now I’m Here

Zpozorněte od 4:20 – opět nádherný, zářivý Adamův úsměv. Šťastný, že je tam, se svými fanoušky.  A ten hlas při „…around, around, around!“ YAY! 🙂

 

Bohužel samostatné video na Stone Cold Crazy jsem nenašla. Ale tady je link na video s první polovinou koncertu a SCC je jeho součástí (začíná na 6:05 a zvuk není ideální, ale aspoň něco).

 

https://www.youtube.com/watch?v=r3TtdRce9WA

 

Another One Bites the Dust

Po 1:45 Adam vyzve publikum aby opakovalo po něm a kamera pak objede celou halu, takže můžeme to publikum nejen slyšet, ale i vidět.

 

Fat Bottomed Girl

 

 In the Lap of the Gods / Seven Seas of Rhye / Killer Queen / Somebody to Love

U Seven Seas of Rhye od 2:05 jsou tam moc hezké záběry na Briana – je vidět, že si ten koncert taky hodně užívá. Na 3. minutě začíná Killer Queen, ale není tam ta část s Adamem, jak polije fanoušky ‚šampaňským‘ – místo toho jsou tam záběry na Briana a jeho sólo na kytaru. Následující Adamům proslov k publiku už tam ale nechybí. (od 5:20) Pozdraví publikum, samozřejmě se zeptá, jestli se baví a řekne, že je to báječný večer.  Pochlubí se svými botami a pak je tu jeho obvyklý proslov o tom, že se všichni někdy cítíme podobně jako o tom zpíval v té písničce. A že někdy prostě potřebujeme ‚Somebody to Love‘. (6:40). Kolem 9:40 Adam vyzve publikum aby zpívalo s ním a můžete slyšet, že opravdu zpívají. 🙂 A úplně nádherný závěr!

 

Pokud byste se chtěli podívat na Killer Queen s čelním pohledem na Adama na tom gauči, můžete zde.

 

I Want It All

(Video na Facebooku)    https://www.facebook.com/photo.php?v=10154269170405328

 

Love of My Life

 

Další video ’39 není, což je škoda,protože jak Brian, tak i Roger a na sobě měli bílé kovbojské klobouky. Rufus měl klobouk taky, ale černý.

Tady je aspoň foto:

BrHV5epCQAAxxkh

 

 

Drum Battle

 

Tohle vždycky stojí za skouknutí. Otec i syn jsou fakt dobří! 🙂

Under Pressure, Love Kills

Under Pressure končí na 3:33. Brian si pak půjčí od Adama mikrofon a zeptá se publika: „Mám na vás otázku. Co si myslíte o tom novém chlapci (boy – na dalších koncertech říká většinou guy :))?“ Velký potlesk  a ohlas publika je mu odpovědí. Brian pokračuje: „Skutečně, dámy a pánové, tohle je jeden z nejlepších rock n‘ rollových zpěváků na světě. Mr. Adam Lambert!“

Adam si vezme zpět mikrofon: „A já jsem na pódiu se členy královské rodiny. Zatleskejte  Brianovi Mayovi a Rogeru Taylorovi! Je to tak super!“

Brian: „Chceš zůstat?“

Adam: „CHCI zůstat!“

Adam pak vzdá poctu Freddiemu Mercurymu a uvede další písničku, Love Kils, kterou Freddie napsal jako samostatný projekt pro film Metropolis. A Queen vydají letos nové album s písničkami, které natočili, ale nevydali předtím. A Love Kills je jedna z písní na tom albu. A Brian May se zeptal Adama jestli by měli zpívat tu píseň na koncertě, s čímž on samozřejmě souhlasil. Jejich verze je ale pozměněná – je míň disco a víc baladická.

 

Who Wants to Live Forever

Naprosto úžasné video! Prostě… dívejte se!

 Giutar solo

 

Někteří návštěvníci koncertu říkají, že je tenhle Brianův vstup příliš dlouhý. Většina fanoušků Queen, ale i Adama (protože spousta Glamberts jakoby adoptovala Briana i Rogera) si tohle sólo opravdu oblíbila. Pravda, naživo to určitě znílíp. Ale i tak to stojí za poslech. Brian s tou kytarou doslova kouzlí.

 

Tie Your Mother Down

 

 

OMG! Ta akce s tím stojanem od mikrofonu na 3:44!!!

4:40 Adam: „All your love tonight! Give me all your love tonight! Can you give me all your love tonight?“

Zatímco si takhle jamuje, dojde k VIP sekci, která je přímo na pódiu a pak vyzve publikum ať zpívá s ním.

„All your love!“ Na jejich odpověď zareaguje: „That sucked!“ („To bylo příšerné!“) Pak podá mikrofon jedné z fanynek co sedí na pódiu a chce aby zazpívala „All you love“.Řekne jí pak: „Máš hezké cecky, mohla bys zpívat dobře. “ (Na Twitteru se objevily během koncertu zprávy, že ta slečna/nebo paní si vyhrnula tričko a ukázala mu prsa, ale tak to asi nebylo. Prostě asi měla dost velká prsa a Adama to zaujalo :D) Na Adamova slova o tom, že by měla umět zpívat mu odpoví, že neumí zpívat a Adm teda, že bude zpívat za ni. Pak začne improvizovat: „… lovely, lovely, lovely bosom“ (hezký výstřih) a dodá : „Já to můžu říct, protože jsem teplej.“ (Adam použije výraz ‚fag‘). No a začne svou ‚call and response‘ improvizaci ‚All Your Love Tonight‘. Po několika odezvách je Adam evidentně spokojený a poznamená, že „tady má soul“ – 6:10 (myslím, že mluvil o hudebním stylu, ale… já nejsem odborník na hudební žánry, sorry :))

 

Radio GaGa

 

Bohuže není to až do konce, ale jinak je to video natočené moc dobře. Včetně záběrů  na tleskající publikum.

 

Don’t Stop Me Now

 

Našla jsem jen tohle jediné video (ne úplně nejlepší kvalita, ale koukat se na to dá)

 

Crazy Little Thing Called Love

 

No tak tady se Adam zase vyřádil. Kolem konce 1. minuty stojí za podívání jeho „chůze po catwalku“ a pak kolem 3. minuty jak řádí u Spikeova piána (Brian se přidá :D). A všichni tři se baví úplně skvěle.

 

Show Must Go On

 

Bohemian Rhapsody

 

Tohle video je sice na dvě části, ale jinak je to asi to nejlepší a nejúplnější co jsem našla.

 

We Will Rock You / We Are the Champions

 

WATCH začíná kolem 3. minuty. Kolem 5. minuty publikum zpívá We are the champions.

 

Reviews:

 

Tohle vystoupení se dočkalo několika reviews. Za všechny bych chtěla zmínit Calgary Herald (ne tak zcela pozitivní) a  Calgary Sun (mnohem příznivější a v podstatě pozitivní review). Každopádně, ohlasy návštěvníků koncertu a také komentáře byly veskrze velmi kladné.

 

68 Comments