QAL Forum, LA, July 3, 2014

By 24.7.2014 31 října, 2014 Queen, recaps, videa

QAL ve Forum, Los Angeles 3. července 2014

 
 
Boxscore: 12,613/12,613 -100% – $1,218,2
 
Los Angeles je město ve kterém Adam žije už hezkou řádku let a má zde spoustu přátel, takže se zcela pochopitelně na tento koncert hodně těšil a nadšeně o něm den předtím tweetoval:

ADAM LAMBERTV @adamlambert: “Getting really excited that I get to play my City of Angeles tomorrow!”

https://twitter.com/adamlambert/status/484434260657332225

 

Dalo se tedy očekávat, že na tomto koncertu bude spousta celebrit, Adamovi přátelé a v neposlední řadě i členové jeho rodiny. Určitě nechyběl  jeho otec Eber se svou ženou, jak můžeme vidět z jeho tweetů:

 

Ale v publiku jsme kromě nich mohli najít například i:

Priscilu Presleyovou, Kurta Colfera, Allison Irahetu, Sauliho Koskinena, Danielle Stori, Tommyho Joe Rattlifa, Ashley Dzerigian, Michaela Orlanda, Dominica Howarda (bubeník sk. Muse), Lyndsey Parker (novinářka Yahoo – nedávno uveřejnila svůj rozhovor s Adamem o turné a jeho novém albu).

 

Krátce před začátkem koncertu se Forum zaplnilo až po okraj a show mohla začít jak jinak než

 

Now I’m Here

 

Nádherný okamžik kolem 5. minuty. Adamův úsměv, jak souhlasně pokývá hlavou a olízne se. WOW! 🙂

 

Stone Cold Crazy

 

„Pojďme být ‚crazy‘!“

Kolem 2. minuty Adam jde na kolena (náš oblíbený florbert) a když se pak zvedá, tak asi na 2:13 zachytí svůj zlatý náhrdelník, který se mu zřejmě rozepnul a vzápětí jej odhodí na zem. Úplně na konci videa můžeme zahlídnout, že se pro něj shýbá a zřejmě si jej stačil zapnout, protože při AOBTD už jej má opět na krku.

 

Another One Bites the Dust

 

Highlights tohohle videa – Adam kolem 3:00 a 3:50 – ty pohyby – nádhera! Jinak od 1:50 je tam i interakce s publikem. To bylo sice na začátku trochu zaskočené, ale pak se chytlo.

 

Fat Bottomed Girls

 

In the Lap of the Gods /  Seven Seas of Rhye /  Killer Queen

 

Na začátku můžeme vidět jak Adam přichází ze zákulisí (vpravo) na pódium. A na konci ItLotG (3:40) jak signalizuje zvukaři aby mu upravil mikrofon.

Po páté minutě si nenechte ujít sexy a úžasně zazpívanou Killer Queen  s Brianem poprvé na tom gauči. Ano, právě tady v LA si Dr. Bri na ten gauč sedl poprvé.  🙂 A když jsme u toho poprvé – Adam tady má na sobě poprvé jiné boty než při předchozích vystoupeních v této části koncertu. S přímo vražedně vysokými podpatky. Ale zvládá to v nich na jedničku.  😀

„Namočil jsem Tě? Měla bys poděkovat b*tch“ 😀 Adam se zasměje, pak se zeptá publika jestli se baví, poznamená, že je fajn být doma v LA  a pozdraví své přátele a rodinu, kteří jsou v publiku.

 

 

Somebody to Love

 

„Bavíte se lidi? Je fajn být doma v Los Angeles. Je opravdu dobré být tady. Nemůžu věřit že jsem tady s mou rodinou a přáteli. S vámi všemi. A slibuji, tohle nejsem opravdu já tam (na té pohovce). Nejsem. Přísahám. Ale každý z nás někdy měl okamžiky, kdy měl na sobě hezké, třpytivé věci s flaškou šampaňského… Víte co mám na mysli? Protože někdy se cítíme uvnitř  tak nějak prázdní. Cítili jste se někdo takhle někdy? Jo? Jmenuji se Adam. A cítím tu prázdnotu. Ale ne kvůli vám lidi. Cítím se úplně jako doma. Je to tak úžasné! Tak úžasné přijetí. Děkuji! Já vím, pravda je, že to může býtproto, že se možná cítím osamělý. Možná že prostě všichni hledáme ‚Somebody to Love'“.

No a tahle verze StL je opravdu fantastická!

 

I Want It All

 

Naprosto úžasný okamžik kolen 3:20 mezi Adamem a Brianem. 🙂

 

 

Love of My Life / ’39

 

Asi na 8:30 Dr. Bri představuje ostatní členy Queen – Rogera, Rufuse, Spikea a Neila

 

These Are Days of Our Lives

 

 

Drum Battle

 

Na začátku je Neilovo sólo na basu (můžeme slyšet i kousek Dragon Attack) a pak už nastupují otec a syn Taylorovi. Na 1:55 Roger přivítá publikum na show, na které nejsou žádní tanečníci, ale zpívá se tam naživo. A začíná souboj Rogera a Rufuse na bubny.

 

Under Pressure

 

Rogerovi a Adamovi to jde tentokrát opravdu fantasticky dohromady! Perfektní duo! Dr. Bri na 4:25 – „Musím se zeptat, tohle je Los Angeles. Co si myslíte o tom novém chlapci?“ Bouřlivý potlesk. „To je Adam Lambert, dámy a pánové! Výjimečný Adam Lambert!“ Adam si pakpřevezme mikrofon se sovy: „Tohle je Brian May!“

 

Tady je ještě video od Talcvids – sólo na basu, souboj bubnů a Under Pressure. Dobře natočené a z trochu jiného úhlu. Takže stojí za skouknutí

 

Love Kills

 

Na začátku Adam uvede písničku tím, že vzdá poctu Freddiemu a představí LK jako píseň, kterou Freddie napsal pro film Metropolis.

 

Who Wants to Live Forever

 

Nádherný procítěný a vysoce působivý projev!

 

Guitar  Solo

 

 

Tie Your Mother Down

 

Adam tady má na sobě poprvé červené rukavice (na předchozích koncertech měl černé).

Moc hezký okamžik (vokálně) na 2:55).

A kolem 4. minuty se moc dobře baví spolu s Brianem.

 

Radio Ga Ga

 

Začátek je úplně boží, s Adamovou call and response. Slečna na pódiu sice tentokrát moc dobrou zpěvačkou nebyla, nicméně publikum bylo úžasné a Adam se taky vyřádil.

 

Crazy Little Thing Called Love

 

Adam: „So love makes you feel crazy?“ Brian: „Love sucks.“ Adam: „Love SUCKS?! I love when it sucks.“ (a olízne mikrofon) 😀

Na 1:40 Adam napodobí pohyby Elvise Presleyho (čímž asi potěší Priscilu Presleyovou, která sedí v publiku).

No a kolem 3:50 se Adam přestěhuje k piánu, aby si společně s Brianem zalaškovali se Spikem.

 

 

Show Must Go On

 

 

We Will Rock You We Are the Champions

 

Adam se objeví na pódiu ve svém tradičním leopardím obleku a s další novinkou tohoto večera – zlatými rukavicemi. A spustí WWRY. Je moc hezké slyšet publikum na 2:24 jak zpívá „We will rock you!“

We Are the Champions začíná na 3:10. A další nádherná okamžik na 4:54, kdy publikum nadšeně reaguje a křičí na Adamova slova: „I thank you all!“

Adamův efektní závěr WATCH (od 6:35) – tentokrát se na těch  svých ‚kudrlinkách‘ vyřádil. 😀

A úplný závěr – zlaté konfety. Paráda! 🙂

7:45 šťastný, moc šťastný Adam. Je to nádhera vidět tu radost, která z něho vyzařuje. Je jako sluníčko. 🙂

No a nebyl by to Adam aby na 8:20 nepotlačil jemně Rogera a Briana dopředu před publikem a neodsunul se do pozadí s výrazem: „Ano, tohle jsou Queen! Ovace prosím!“ Samozřejmě, sotva to Brianovi dojde, začne Adama nahánět zpátky. Takže znovu děkovačka, tentokrát ve třech a to si opravdu nenechte ujít (on je prostě takový komediant, to se musí zažít! :D).

AWWW Adamovo gesto na 9:00 – JO! Vyšlo to!  Má pravdu! Byl to fantastický koncert!

A ocenili to jak fanoušci, tak i všechny celebrity a Adamovi přátelé, kteří  byli ve Forum.

Tady jsou nadšené tweety některých z nich:

 

TommyJoe Ratliff @tommyjoeratliff

Freddie Mercury would be so proud @adamlambert

 

Allison Iraheta ‏@allisoniraheta

@adamlambert just killed it with @queenwillrock @theforum. Breathtaking..

 

Dominic Howard @dominic_Howard

Queen rocking the forum!!

 

Michael Orland ‏@michaelorland 

There are no words tonight to explain how brilliant and unique @adamlambert was tonight performing… instagram.com/p/qBThkewGZ5/

(Obsah toho popisku v Instagramu: „There are no words tonight to explain how brilliant and unique @adamlambert was tonight performing with #Queen. Total rock star turn that showcased almost every one of his talents. Couldn’t have been more proud.“)

 

@coralmermaid

aww thats nice Priscilla said Elvis would have loved Adam….” AAAAAH

Tady je ještě video WWRY a WATCH od cos2mwiz, protože je to točené z jiné strany stadiónu a ty reakce a zpívání publika tam stojí za to slyšet (a i vidět).

 

 

Reviews

 

Bylo tam několik recenzí na LA show. A bohužel, LA Times uveřejnily velmi nelichotivé review, což si myslím, že Adama muselo dost mrzet. Hlavně proto, že oni nekritizovali tak moc Adama, jako Briana Maye a jeho hru na kytaru. No ale Times mají opravdu příšerné kritiky (všechny Times jak jsme se mohli přesvědčit) a tahle recenze byla jedna z moc mála kritik, které ten koncert ohodnotily vyloženě negativně. Takže… jak by jsem si jistá, že by řekl Adam… f*ck them and carry on! (Link na tohle review tady dávat nebudu, oni si opravdu nezaslouží aby se jim dostávalo pozornosti.)

 

Tady je několik  recenzí, které už stojí za přečtení – v první řadě samozřejmě od Lyndsey Parker:

Queen + Adam Lambert Bring Fabulosity, Freddie Reverence to L.A.’s Fabulous Forum

Další:

K-Earth 101 http://kearth101.cbslocal.com/2014/07/04/q…p-5-highlights/
San Gabriel Valley Tribune http://www.sgvtribune.com/arts-and-enterta…ns-at-the-forum
The LA Daily News http://www.tehladailynews.com/2014/07/04/q…s-at-the-forum/
Tom and Lorenzo http://tomandlorenzo.com/2014/07/adam-lamb…-in-california/

 

 

58 Comments