QAL Edmonton, June 24, 2014

Queen a Adam Lambert v Rexall Place, Edmonton, Kanada, 24. června 2014

Hala v Edmontonu pojme asi 13 000lidí a pro tenhle koncert bylo opět plno. 🙂 Nedočkavé publikum se snažilo uspíšit začátek koncertu (nebo si zkrátit čekání) vlnami, které QueenOfficial nazývají ‚mexické vlny‘ (my je z našich stadiónů známe docela dobře taky :)). No a pak se ještě před začátkem koncertu ozývalo už zaplněným stadiónem tleskání v rytmu We Will Rock You, jak můžete vidět z těchto tweetů:   ‚Queen Official ‏@queenwillrock A Mexican Wave in Edmonton! Come On! instagram.com/p/pplnz7EKbr/ Queen Official ‏@queenwillrock …and now the Rock You handclaps! instagram.com/p/ppl8UgkKcO/ ‚ Konečně se ale publikum dočkalo a za oponou se ozvaly známé tóny – koncert začal

Now I’m Here

Je to téměř jakoby z ‚ptačí perspektivy‘, ten člověk co to natočil byl pěkně daleko od pódia a vysoko ale myslím, že je na tom hezky vidět jak vlastně celá ta úvodní scéna vypadá. 🙂

Bohužel nenašla jsem nejen video pro Stone Cold Crazy, ale i spoustu dalších písniček, které jsou na obvyklém QAL playlistu. Takže tady dám jen ty, které se mi povedlo najít.

Another One Bites the Dust

Neúplné video (no ale aspoň něco :)).

 Fat Bottomed Girls

Killer Queen

Adam tentokrát změní své aranžmá na té pohovce oproti předchozím koncertům – kolem konce 1. minuty se skulí z pohovky dolů na kolena, pak si na ní klekne a předvede svůj výstup se šampaňským. „AHAHAHA, Edmonton! Jak se máte lidi? Bavíte se? Jo?“ Pak se zeptá té slečny/dámy,kterou předtím postříkal: „Did I make you wet madame? Thank you very much, right? You’re welcome!“ („Namočil jsem vás madam? Děkuji moc pěkně, pravda? Nemáte zač.“ – ‚get wet‘ v angličtině znamená namočit , ale může to taky znamenat ‚zvlhnout‘  – tedy, vzrušit se. Adamovy dvojsmysly – no řekněte, že je nemilujete. :D)

Somebody to Love

Opět video zdálky, takže Adama vidíme spíš na obrazovce než na pódiu, ale můžeme tady vidět hezky na publikum a jeho reakce.

I Want It All

Ze začátku je to trochu roztřepané, ale pak je ten obraz docela dobrý.

Under Pressure

Chvíli to sice na začátku trvá než si kamera najde a správně zaostří na Adama, ale pak už je to video v pohodě.

Love Kills

Who Wants to Live Forever

(není celé video)

Radio GaGa

Bohužel na videu to není, ale před začátkem Radio Ga Ga Adam chvíli improvizoval a zpíval acapella s odpovědí od publika. A tady zřejmě poprvé zazněla věta „I need your love“.

 

Don’t Stop Me Now a Crazy Little Thing Called Love

 

Tady se naplno projevila Adamova pohotovost a schopnost improvizace. Kolem 2:13 Brianovi praskla struna nakytaře. Adam si toho všimnul a ihned začal improvizovat a překlenul tu dobu než  se Brian vrátil s novou kytarou. Pak automaticky začali další písničku (CLTCL).

V CLTCL Adam kolem 5:40 opět přejde ke Spikeovi a společně s Brianem a Neilem tam tvoří docela hezkou skupinku, která se dobře baví (i když to ještě ani jeden z nich nešáhne Spikeovi na jeho klávesy.)

:lol a na 5:50 Adam řekne něco jako: „Great balls of fire.“

Jo a pak je tam ještě malá ‚akce s mikrofonem‘ kolem 6:50 (typické pro Adama :D)

 

Show Must Go On

 

Bohemian Rhapsody

Publikum zpívá společně s Adamem… a pak je tam Freddie…

 

We Will Rock You

 

We Will Rock You a We Are The Champions

 

WATCH začíná na 3:00. A na konci (5:03) Brian zvedne Adamovi korunu z hlavy a znovu mu ji nasadí – tedy opět jej korunuje. Moc hezké. 🙂

Tady jsou ještě linky na záznam livestreamu – video není moc dobré, ale zvuk je opravdu super a jsou tam i ty písničky, které na videích chybí, třeba souboj bubeníků (začátek druhé části) nebo Adamova ‚call and responze‘ (volání a odpověď) s ‚All Your Love Tonight‘ – na začátku 3. části (kolem 5. minuty)
1. část
2. část
3. část