Glee – 510 Trio

By 12.6.2014 25 listopadu, 2014 GLEE, překlady, recaps, videa

Glee – epizoda 5×10 Trio

 

Rachel se připravuje na svou roli na Brodwayi a zkouší s kapelou. K jejímu milému překvapení se na zkoušce ukáže Elliott, který jí donese nejen vyčištěné šaty z čistírny a zelený čaj, ale také  klíče od jeho bytu. Při tom vyjde najevo, že poté, co Rachel odešla od Kurta a Santany, šla k Elliottovi a srdceryvně se mu vrhla kolem krku s tím, že jí Kurt a Santana vyhodili z bytu. Dobrá duše Elliott jí samozřejmě nechá u sebe (a naivně se domnívá, že jí ke spaní bude stačit gauč – velký omyl. Zatímco Elliott končí pod dekou na gauči, Rachel si zabírá jeho postel :)). Když Elliott Rachel ujistí, že mu vůbec nevadí mít ji jako spolubydlící, ta nadšeně prohlásí, že bude její ‘nejlepší gay’. Tohle oslovení se ale Elliottovi nelíbí a odmítá je se slovy, že by si připadal jako něčí mazlíček. Vzápětí ale Elliott vytahuje noty a společně s Rachel si jdou zazpívat rockovou ‘Barracudu’.

 Později se Elliott zastaví v Kurtově bytě, kde zastihne Santanu, která plánuje, jak vyšoupne Rachel  a převezme její roli. Elliottovi se to moc nelíbí a když slyší Santanin plán, namítne, že to zní dětinsky a hloupě, ale vypadá to, že Santana se nedá jen tak lehce odradit. Poté, co Elliott řekne Santaně, že přišel vyzvednout nějaké věci pro Rachel, která je teď nastěhovaná u něj, se Santana naštve a nazve jej zrádcem. Elliott opáčí, že Santanu téměř nezná, takže jí nemůže zrazovat a že Rachel prostě potřebovala místo k bydlení a on zase peníze na nájem. Tohle Santanu uklidní, nicméně ráda Elliotta využila ve svůj prospěch.

V další scéně se Rachel dorazí do práce, kde už na ní čekají Kurt, Elliott, Santana a také netrpělivý šéf. Ten jí vyčte kde byla tak dlouho, protože jeden z hostů si přeje, aby zazpívala jeho manželce k narozeninám píseň Gloria. Rachel zaváhá a Santana se chopí příležitosti – popadne Elliotta a pojme tu písničku jako duel mezi ní a Rachel o to, která z nich je lepší zpěvačka. Rozsoudit je má samozřejmě Elliott. Ten to ale tvrdě odmítne.

Na Elliottovu výzvu aby s děvčaty udělal pořádek Kurt zakročí a dá Rachel a Santaně podmínku: buď se usmíří nebo je obě vyloučí ze skupiny. K usmíření však nedojde, takže při dalším vystoupení skupiny Kurt oznámí, že se Pamela Lansbury rozpadla a na její místo nastoupilo trio One Three Hill. Kurt, Dani a Elliott pak poprvé vystoupí jako trio s písní The Happening. Rachel a Santana vystoupení sledují jako hosté.

Později se všichni (včetně Dani) setkávají v Kurtově bytě a Elliott, Kurt a Dani se opět snaží Santanu a Rachel usmířit. Bezúspěšně. Obě děvčata z bytu odcházejí, zatímco Kurt, Dani a Elliott zůstávají. Závěrečnou písní epizody je Hold on.

 Video – sestříhané části s Adamem:

Adam Lambert in Glee S05E10 from Adrienn K on Vimeo.

 

Pokud si chcete připommenout předchozí díl (Frenemies), najdete jej zde.

 

823 Comments