HE WILL HE WILL ROCK YOU!

By 29.5.2014 překlady

Adam Lambert je připraven na kritiku za to, že vstoupí do Freddieho stínu, píše Cameron Adams

 
Adam Lambert má stručnou zprávu pro nepřátele, kteří mají problém s ním jako frontmanem na turné reformované skupiny Queen: zůstaňte doma.
 

“Pokud má někdo opravdu silný pocit, že tohle nejsou titíž Queen, pak nechoďte”, říká Lambert. “Ale přijdete o hrozně moc dobrou show.”

 

“Samozřejmě, na začátku jsem měl obavy z toho, co se bude dít. Freddie Mercury byl jedním z mých hrdinů. A tam bude vždycky jen jeden Freddie Mercury. Tohle je nesrovnatelné. Nemohu se ani přiblížit k některým věcem, které dělal. Ale je to o zpívání těch úžasných písní a o pokračujícím odkazu té skupiny.”

 

Tento týden Lambert zastavuje práci na svém třetím albu, zatímco zamířil do Londýna, aby začal intenzivně zkoušet s kytaristou Queen Brianem Mayem a bubeníkem Rogerem Taylorem pro turné v USA a Austrálii.

 

“Je to hodně nostalgické”, říká. “Ne, nebude to totéž jako když byl Freddie naživu. Tohle nikdo z nás neočekává, ale je to spousta legrace a my se při tom skvěle bavíme.”

 

Poté, co byl na Americkém Idolu objeven jeho talent (a kde poprvé zpíval s Mayem a Taylorem), byl Lambert často srovnáván s Freddie Mercurym jak pro jeho výstřednost, tak i pro jeho hlasový rozsah a osobnost na pódiu.

 

“Vypadá to, že mi role zpěváka Queen sedí docela dobře”, přiznává Lambert.  “Co se mnou opravdu koresponduje je, že Queen jsou známí pro jejich teatrálnost, hudbu, která je někdy hodně dramatická, s mnoha významnými melodiemi, je velkolepá.Tohle je část mé DNA, která pochází z divadelního světa, některé věci, ve kterých mně lidi viděli v minulosti byly také teatrální a přehnané.

 

Dělat hudbu je zábava. Geniální na Queen a jasný důkaz toho, jak hudební a kreativní byli je to, že prošli tam a zpět několika odlišnými styly a fungovalo to pro ně. Tohle je pro mně opravdu vzrušující. “

 

Lambert přiznává, že je umění nevypadat jako světově nejvíce autentická napodobenina Queen.

 

“Pokud se příliš vzdálíte originálu, je to trochu benevolentní. Ale pokud vystoupíte a jednoduše kopírujete Freddieho, mám pocit, že by to bylo vůči němu neuctivé. Díval jsem se na nespočet dokumentů o Freddiem, kladl jsem otázky Brianovi a Rogerovi. Na pódiu si pro vystoupení vytvářím svůj vlastní svět”

 

Lambert si také plní jeden ze svých životních snů – zatímco je frontmanem své oblíbené skupiny.

 

“Uvědomuji si jak jsem šťastný”, říká Lambert. “Queen pocházejí z doby, kdy byl rock and roll legendární. Existují mýty a příběhy, ve kterých byli zúčastnění. Tohle bylo ještě před Instagramem a Twitterem.Je to jak folklór. Tohle je to, co dělá klasický rock tak romantickým a Queen jsou v tomhle pro mně korunním klenotem.”

 

Lambert ukončil svou post-Idolovou smlouvu se Sony když po něm chtěli, aby udělal coverové album.

 

Ironií je, že pozastavil práci na svém novém originálním albu proto, aby zpíval covery s Queen. Říká, že jeho nová hudba bude “překvapení a zapůsobí na lidi – něco z toho bude nečekané, což miluji.”

 

Zdroj:

 

https://twitter.com/rosie6172/status/471804483211501569/photo/1

https://twitter.com/rosie6172/status/471804104335847424/photo/1

 

2 Comments

  • Tereza Pavlovcová napsal:

    Moc Ti děkuju za překlad. 🙂 Je to skvělý článek. 🙂