We Will Rock You… Down Under!

By 20.5.2014 překlady, Queen

Queen ohlašují první australské turné po třiceti letech s americkým zpěvákem Adamem Lambertem jako jejich frontman

Queen měli naposledy turné v Austrálii v roce 1985.

A téměř po třiceti letech to britská skupina zopakuje, s právě ohlášenými show ‘Down Under’ ve druhé polovině srpna. (‘Land Down Under’, tedy ‘Země dole pod’ je termín, kterým se označují státy Austrálie a Nový Zéland – je to označení pro země, které leží celé na jižní polokouli. Samotní Australané a Novozélanďané tento termín neradi používají, v médiích je však velmi rozšířený, takže v podstatě ‘zlidověl’. Pozn. př.)

Bývalý účastník Amerického Idolu Adam Lambert bude na té show zpívat a bude mít náročný úkol, nahradit věhlasného zpěváka Freddieho Mercuryho.

Pořadatel Paul Dainty řekl, že ‘tohle může být poslední šance pro australské fanoušky, vidět jednu z nejlepších rockových skupin v historii’.

Skupina ztratila dva své členy od svých vystoupení v Austrálii roku 1985 – Freddieho Mercuryho, který zemřel v roce 1991 a kytaristu Johna Deacona, který odešel v roce 1997 do důchodu.

Lambert, 32, získal slávu v osmé řadě Amerického Idolu v roce 2009, kde předvedl své působivé vokály a skončil na druhém místě.

Populární zpěvák poprvé vystupoval s Queen během finále na jeho sezóně Amerického Idolu a od té doby s nimi vystupuje na koncertech po celé Americe.

‘Myšlenka, že spolu budeme na pódiu během celého koncertu v Austrálii je tak nádherně neuvěřitelná’, řekl ‘Jsem poctěn, že budu schopen vzdát svou poctu Freddieho vzpomínce; je mým osobním hrdinou’.

Ačkoliv nezískal to nejvyšší umístění na Idolu, v jeho případě získal jako soutěžící, který se umístil jako druhý, po svém účinkování na té show větší úspěch, než vítěz toho ročníku – jeho debutového alba se prodalo více než 830 000 kopií, oproti 350 000 CD Krise Allena. Vystupování s legendární skupinou bylo pro Lamberta, který na konkurzu pro tu soutěž zazpíval Bohemians Rhapsody jako uzavření jedné životní kapitoly.

Queen a Adam Lambert budou spolu hrát v 22. srpna Perthu, 26. srpna v Sydney, 29. srpna v Melbourne a zakončí své turné 1. září v Brisbane.

Zdroj

U toho článku je také video s Adamem jak zpívá ‚I Want to Break Free‘ na londýnské show. Je to přesně ten song, u kterého Adamovi prasknou kalhoty. Daily Mail to video zkrátil, ale já ho tady prostě musela dát celé. 🙂