Neon Trees frontman on Adam Lambert: ‚I enjoy him‘

By 8.4.2014 překlady

Frontman Neon Trees o Adamu Lambertovi: ‘Mám z něho radost’

 

Vedoucí zpěvák skupiny Neon Trees Tyler Glenn se zmínil o majiteli mocných vokálů a otevřeně gay zpěvákovi Adamovi Lambertovi poté, co si postěžoval (v rozhovoru pro Rolling Stone, pozn. př.), že hudební průmysl nemá otevřeně gay zpěváka, který by byl stejně úspěšný jako Macklemore a Ryan Lewis a zapomněl při tom na něho (Adama) .

 

Během rozhovoru pro Rolling Stone Glenn uvedl, že mu vadí to, že se na heterosexuální zpěváky pohlíží jako na mluvčí LGBT komunity a při tom si neuvědomil, že Lambert je „openly gay hitmaker“ (otevřeně gay zpěvák, který má na svém kontě několik hitů, pozn. př.).

 

“Už mně unavuje že tak ‚trošku homosexuálové‘ nebo heterosexuálové jsou mluvčí pro komunitu gayů – jako Macklemore. Musím se zeptat, ‘Jsme opravdu připraveni na současnou popovou gay star a ne jen na heterosexuálního kluka, který nám říká, že je to OK?’ Oceňuji fakt, že Michael Stipe dokázal být tím, kým byl a že to jen výjimečně zastínilo jeho hudbu.”

 

A v rozhovoru pro časopis OUT Glenn vysvětlil, že nechtěl aby si ‘Trespassing’ superstar myslel, že na něj zapomněl, a chtěl proto zmínit jeho jméno v souvislosti s jeho předchozími komentáři: “Nechtěl jsem, aby si myslel, že jsem jej vynechal. Využiji tedy Out.com, abych řekl, že z něho mám radost.“

 

Lambert se chopil svého Twitteru 8. dubna večer a napsal:

„@tylerinacoma díky za tu zmínku v http://out.com článku ;)“

 

Pro ty, kteří by si chtěli přečíst něco víc o tomhle story:

 

Tyler Glenn je frontman skupiny Neon Trees, který nedávno (23. března 2014) otevřeně přiznal, že je gay. A to jak veřejně v rozhovoru pro časopis Rolling Stone:

(http://www.rollingstone.com/music/news/neon-trees-tyler-glenn-gay-mormon-and-finally-out-20140325), tak i v osobním vyznání, které uveřejnil na své FB stránce:

https://www.facebook.com/tyler.glenn/posts/10152057058523386?stream_ref=10.

 

Adam ocenil tento jeho krok a tweetnul svůj obdiv a link na tu FB stránku:

@adamlambert:

This is great: @tylerinacoma: I just want 2 say thank you all for the kindness. Since I love to write, I wrote this:https://www.facebook.com/tyler.glenn/posts/10152057058523386?stream_ref=10  …

“Tohle je skvělé: @tylerinacoma: Jen bych vám chtěl poděkovat za to, že jste všichni tak laskaví. Protože rád píšu, napsal jsem tohle:

https://www.facebook.com/tyler.glenn/posts/10152057058523386?stream_ref=10  …

https://twitter.com/adamlambert/status/448408263630282752.

 

Tyler mu poděkoval (také na Twitteru) a je  možné, že si až v tom okamžiku uvědomil, že při svém rozhovoru pro Rolling Stone vynechal  Adama, ačkoliv ten by si určitě zasloužil být zmíněný jako zpěvák, který je otevřeně gay, ve svých písních se zabývá problematikou LGBT komunity a je při tom úspěšný. Rozhodl se to tedy napravit při svém následujícím rozhovoru pro časopis OUT (http://www.out.com/entertainment/popnography/2014/04/07/now-tyler-glenn-out-hes-finally-loosening).

 

Osobně musím říct, že jsem tím, co o Adamovi řekl nebyla příliš nadšená. Měla jsem pocit, že říct pouze “Mám z něho radost” je trochu málo při tom všem, co už Adam za celou svou dosavadní kariéru dokázal. Ale je těžké dávat to, jak ten článek vyzněl pouze za vinu Glennovi – on mohl říct o Adamovi mnohem víc nebo ta formulace mohla být jiná, ovšem tisk si často upraví nebo přeformuluje rozhovor podle svého no a výsledek… katastrofa.

 

Adamovi fanoušci ovšem byli tím článkem v OUT dost pobouřeni a samozřejmě spousta z nich to dala v komentářích patřičně najevo. Adam se ale ukázal opět jako pravý muž a gentleman, protože opět přišel na Twitter a poděkoval Tylerovi za to,že se o něm v OUT zmínil:

@adamlambert:

.@tylerinacoma thanks for the shoutout on the http://out.com   article ;)”

“Díky za tu zmínku v http://out.com článku ;)”

https://twitter.com/adamlambert/status/453579256946106368

 

Tylera to určitě potěšilo a na odpověď jsme nemuseli dlouho čekat:

@tylerinacoma:

.@adamlambert ur welcome, You’ve helped „pave the way“ so to speak, for modern gay entertainers. I was remiss to not mention in RS! X”

“Není zač Adam Lamberte, Pomohl jsi takzvaně “vydláždit cestu” pro moderní gay umělce. Byla to ode mně nedbalost nezmínit se o Tobě v RS! X”

https://twitter.com/tylerinacoma/status/453639012746420226

 

No a Tyler Glenn teď následuje Adama na Twitteru (Adam jeho samozřejmě také – už dříve :)).

 

Pro mně je z celého toho příběhu jasná jedna věc – Adam je jeden z nejúžasnějších, nejlaskavějších a nejchytřejších lidí, jaké jsem v životě poznala. A dokáže nejen ocenit a povzbudit ostatní lidi ať už z jeho komunity nebo z jeho branže, ale také vždycky ví co a jak má ve které situaci říct a jak se zachovat.

Slovy Nile Rodgerse: “Jednou snad svět a lidé pochopí…”