Adam Lambert, BleauLive, Fontainebleue, 2013-11–30, II

By 8.12.2013 12 prosince, 2013 recaps, videa

Druhá část Adamova koncertu ve Fontainebleau v Miami

Outlaws of Love (ve stylu reggae)

:lol Adam je roztomilý, když v tomhle klipu na začátku jde pro svůj kelímek s pitím. 🙂
A pak pronese krátkou řeč (fanoušci už určitě vědí jakou :)).

“Chtěl bych něco říct. Rovnoprávnost je na postupu.” Tu další větu jsem úplně dobře nerozuměla, ale pak mluví o tom, že tu další písničku napsal pro své poslední album a že je o obavách všech lidí, kteří se kdy cítili být, odlišní nebo vyloučení ze společnosti. Myslí, si, že je to něco, co asi v určitém okamžiku cítil každý. Jmenuje se ‘Outlaws of Love’ (ta písnička samozřejmě)

A tady je OOL a Is This Love z jného úhlu a více zblízka od cos2mwiz

This Love od EowynForAdam. Opět ne te tak dobré video jako má cos2mwiz, ale dobrý zvuk a trochu jiný úhel natáčení

Kickin’ in

Na začátku si Adam opět notuje a prozpěvuje na téma: “I love you…” “Miami…” “…every day and every night” (zní to hezky, aspoň pro mně :))

Pak poděkuje publiku za to, že jsou skvělí, zeptá se, jestli se baví. Podívá na publikum a říká: “Ahojte, haló, WOW, tohle je rodinná show, vidím tam vzadu nějaké rodiny s dětmi. Budu si odteď dávat pozor na svůj slovník.” :LOL

Pak se zmíní o tom, že ten koncert měl být původně venku, ale díky tomu dešti jej přestěhovali dovnitř a že on sám je pro to rád. (Já jsem si jistá, že Adam není sám, koho potěšilo, že se ten koncert nakonec konal uvnitř, ostatní fanoušci to určitě uvítali taky).
Pak ukáže na něco na stopě (nemůžu ale slyšet co, nějaké světlo, lasery nebo něco takového) a zeptá ze, jestli by se to nedalo rozsvítit? Pak ale zjistí že ne, že je na to “příliš pozdě”. Na co ale není pozdě je “kick it in” a další písnička je tedy Kickin’ in (s úžasnou Adamovou taneční kreací kolem 3:00, 3:40 a 5:50). A :LOOOL na to gesto, které Adam udělá na 2:35 – to nemá chybu! 😀

Ještě – tohle je to video, o které jsem psala na fb (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=632782390096316&set=a.183990594975500.35992.180468061994420&type=1&theater), jak jsem nevěděla, co tam Adam vlastně dělal. Je to na 4:30 a tady to opravdu vypadá, jako by se Adam někoho snažil políbit a pak… ten někdo ucukne? No, jak můžete vidět v tom gifu na fb, je to jinak. 🙂

Tady je ještě video Kickin’ in od cos2mwiz – opět záběry zblízka, ale není tam vidět všechno co se dělo na pódiu tak dobře jako v tom předchozím videu. Ale určitě stojí za shlédnutí! (A zpozorněte kolem 6. minuty – AWWWW *dead*!)

Fever a Trespassing

Fever byl tentokrát opravdu hravý a rozverný a nechyběla v něm ani hezká interakce mezi Adamem a Tommym. 🙂 Když písnička skončila, Adam si ještě chvilku zase pohrával s tou melodií a s úsměvem řekl, že neví, co to s ním je, že má náladu na tohle ‘blbnutí’ skoro po každé skladbě – bylo ale vidět jak moc ho to baví.

Úvod k Trespassing začal velmi brzo a zaskočil Adama nepřipraveného, když se šel zrovna napít. Nenechal se ale vyvést z míry a začal úplně přesně a dobře. 🙂 No a ty výšky na 6:45….

Tady ještě pro srovnání videa od Eowyn For Adam (řekla bych že ten zvuk je lepší)

Fever

a Trespassing

Dragon Attack a Shady

Po opětovné improvizaci: “Jaká je další písnička? WOW, okay, kde mám stojan?“ Adam si jde pro stojan na mikrofon a pak se zeptá diváků, jestli vědí o tom, že vloni a taky letos na iHeartRadio měl tu velikou čest a výsadu zpívat s Queen jako jejich vedoucí zpěvák. „Tohle je písnička od Queen, která se jmenuje Dragon Attack.“

No a pokud se vám vzápětí zdálo něco divně (a můžete vidět Tommyho, jak stojí a trochu rozpačitě kouká na svou kytaru a Adama jak něco gestikuluje ke zvukařům), tak jo, k Tommymu se bohužel dostala špatně naladěná kytara – to nebyla jeho chyba, na ladění kytary má skupina člověka, který to má udělat správně. (Ten se sice, jak jsem slyšela po koncertě dušoval, že tu kytaru ladil a nechápe jak to, že to nebylo v pořádku, nicméně, nebylo).

No a ta situace byla víc než nelehká. Adam se skupinou nakonec rozhodli tu skladbu dokončit, i když to teda byla šílená improvizace a myslím, že si všichni oddechli, když začali zpívat Shady s představením kapely.

Kolem páté minuty zatímco Adam zpívá Shady natočí mikrofon k jedné z fanynek v první řadě a nechá jí zazpívat pár tónů. No a totéž pak zopakuje o chvíli později. 🙂

Tady opět můžeme vidět to video z jiného úhlu a myslím, že je tu víc patrné, jak překvapený byl Tommy tou nenaladěnou kytarou.

Encore- Purple Haze

Dala jsem tady opět dvě videa. Nejen že na tom prvním je zachycený i nástup kapely a Tommyho domluva s Rickem, ale opět – je dobré vidět tu písničku z různých úhlů. Pohled na Adama zblízka je úžasný, ale vidět ho celého jak se pohybuje na pódiu a co dělá je taky super. Takže poté, co člověk vidí obě videa, může si udělat lepší představu o tom, co se dělo na scéně. (A ten moment, kdy Adam pustí ten mikrofon – ‘While kiss that guy :D’ – tak to je boží! :)).

Na programu byla ještě jedna písnička (AYGGMW), ale na tu už nedošlo. (Docházel jim čas, vyhrazený pro představení a v night clubu byl jiný program a Adam a ostatní už asi taky měli dost všech těch problémů, které je během toho koncertu pronásledovaly).

Když si vezmu všechny ty problémy se zvukem a technikou, které měli Adam a jeho skupina během toho večera, musím říct, že podle mně jsou fakt dobří. Já nevím, proč tam nebyla řádná zkouška v tom sále – relativně na ní byl čas, když se rozhodlo, že se koncert nebude konat venku, ale jak jsem zjistila, ta zkouška se nekonala. Adam se skupinou sice asi 2 hodiny zkoušeli, ale ne v místnosti ve které hráli a to určitě bylo částečnou příčinou některých potíží. Navíc, skupina už spolu nehrála několik měsíců a i to se určitě pozná. Ne, podle mně nehráli vůbec špatně – pokud bych já osobně měla k někomu výhrady, které se ale netýkají jen tohoto koncertu, pak by to byl Rick. Já si myslím, že dobrý bubeník je velmi důležitý pro správnou funkčnost kapely. A i když mám osobně Ricka ráda jako člověka, jako bubeník si mně bohužel nezískal. No ale jak už jsem napsala, za většinu problémů, které na pódiu měli Adam ani ostatní členové skupiny nemohli.

Smekám ale před nimi a hlavně před Adamem za způsob, jakým se s tím vším vypořádali. Nevím, jestli jste to zaregistrovali, ale v poslední době se začínají množit případy, kdy zpěvák/čka odejde z pódia a ukončí show, protože má ‘potíže se zvukem’ – naposledy jsem četla tuhle zprávu o Seleně Gomez, která neodzpívala svůj program na Jingle Ball.

Když si vezmete jak často Adam ‘zápolí’ se svými sluchátky v uších a jak někdy bývá až rozladěný z toho, že zvuk není podle jeho představ – nevím, jak dalece tohle znáte, ale pokud Adamovi (nebo jinému zpěvákovi) nefunguje ten odposlech ve sluchátkách, tak se vlastně neslyší a také neslyší pořádně zvuk nástrojů – ono to ani dost dobře nejde při tom hluku, který vydávají ty repráky – a pak zpívá ‘naslepo’ a nemusí chytit ten správný tón. A pokud se neslyší, tak má problém se i opravit, pokud už začal špatně (vzpomeňte si na loňské Divas a Ray of Light – Adam začal off key, ale po nějaké době de mu povedlo najít ten správný tón a písničku dozpíval perfektně). No a tady v Miami by možná Adam taky mohl říct – “Máme problém, zvukaři odvedli špatnou práci, je nám líto, nehrajem.” A odejít, byť třeba ne úplně, ale aspoň na nějakou dobu z pódia. Jenže Adam je opravdu třída! Našel si způsob jak sladit svůj hlas s nástroji kapely a kromě Dragon Attack, kde se k tomu ještě přidala ta blbě naladěná kytara, která je už úplně rozhodila to zvládli všichni na jedničku (aspoň pro mně!).

Jak jsem napsala na začátku, při psaní toho recapu jsem čerpala i z komentářů a recaps fanoušků, kteří byli a koncertě a napsali o tom své dojmy a postřehy na net. Jedním z nich byla i adminka Adamtopie a já bych tady teď ráda citovala konec jejího recapu, který uveřejnila na Adamtopii:

‘Možná to byl ten tropický vánek. Možná to bylo tím zvláštním sálem. Možná to byla ta pozitivní energie z publika, ale já jsem ještě nikdy neviděla Adama tak šťastného. Nikdy jsem ho neslyšela smát se na pódiu tak moc.

Možná je to proto, že je už blízko oznámení jeho nové nahrávací smlouvy (my víme že se to blíží) a čehokoliv dalšího, co se chystá pro rok 2014. Možná je to tím přijetím a skvělými kritikami, které dostal ohledně Glee.

Možná je to proto, že byl hlavní hvězdou na pódiu při největším hudebním koncertu na světě (iHeartRadio Music Festival).

A možná je to správnou hvězdnou konstelací.

Ale ten Adam, kterého jsem viděla v Miami byl sebevědomý a v dobré náladě. Byl takový, jaký jsem doufala že by mohl být, šťastný a byl tam proto, aby nás pobavil.

A já jsem šťastná, že jsem tam mohla být.”

 

No a na závěr tady je ještě video s celým záznamem koncertu: