Adam Lambert talks his first ‚Glee‘ episode — and more acting?

By 15.11.2013 24 listopadu, 2013 GLEE, překlady, rozhovory

Adam hovoří o své první ‘Glee’ epizodě — a bude tam více rolí? Gleeks, připravte se přivítat Adama Lamberta! Bývalý účastník Amerického Idolu – který je dnes mnohem víc než jen tohle; jenž právě položil jednu skladbu na Aviciiho album a byl s Queen hlavním bodem programu na iHeartRadio festivalu – se v páté sezóně připojí s hereckému obsazení Glee a je připraven utkat se s vaším chlapcem Kurtem!

Lambert bude účinkovat v několika epizodách (počínajíc ve čtvrtek) jako účinkující pocházející z Jersey, jménem Elliott “Starchild” Gilbert, který se zpočátku střetne s charakterem Chrise Colfera, během konkurzu pro skupinu interpretující Madonniny skladby. “Je zpěvák a hledá způsob jak prorazit a pokouší se do toho úplně vžít” říká Lambert o charakteru Starchild, který bude při svém debutu zpívat “Marry The Night” od Lady Gaga, zatímco se bude točit na lustru. “Tohle byl jeden z mých nápadů. Viděl jsem tu scénu a zeptal jsem se: “Můžu na to skočit?” Samozřejmě, když jsem to zkoušel natočit po čtrnácté, říkal jsem si, ‘Okay, tady to máš, opět.’”

Lambertova první epizoda “A Katy or A Gaga”   znamená návrat Glee po měsíční přestávce (která následovala po rozlučkové epizodě s Cory Monteithem na té show) a najde New Directions hádající se ohledně jejich oblíbených popových královen. “Je to opravdu zajímavá epizoda, která hledá rovnováhu mezi tím co znamená být umělcem a mít svou integritu a také být obchodníkem a uspět komerčně”, říká Lambert. “Jsem v hudebním průmyslu co  jsem skončil na Idolu a procházím tím procesem tvorby písní a spolupráce s rádiem, takže mám hodně zkušeností s touto snahou zvládnout všechny tyhle věci najednou.

Ačkoliv Lambert začínal v hudebním divadle, neobjevil se na plátně od své první role: The Ten Commandments – muzikál z roku 2006, což byla zfilmovaná verze divadelní show (s hvězdou Val Kilmerem!). Glee je Lambertův hlavní debut jako televizního herce.

“Není to dlouho od té doby, co jsem si vyzvednul scénář, ale je to definitivně jako když jedete po nějaké době opět na kole. Těším se na ten charakter, který hraji, a že budu dělat něco trochu odlišného a že to bude zábava”, povídá Lambert nadšeně a dodává, že doufá, že Glee pro něj nakonec bude znamenat více hraní. “Vždycky jsem miloval ‘Jesus Christ Superstar’. Chci dělat remark toho filmu, pokud se rozhodnou, že jej natočí.”

Co se týká hudby, Lambert tvrdě pracuje na svém třetím studiovém albu – v červnu opustil RCA, ale jedná s několika jinými nahrávacími společnostmi ohledně nahrávek, které by měly být dokončeny hned v příštím roce. Také mluvil o možnosti opětného spojení s Queen pro další kolo vystoupení po Spojených státech. “Vypadá to jako by lidi byli opravdu hladoví po tomhle,” říká. “Pokouším se být aktivní v mnoha různých projektech. Je tam prostor pro cokoliv, nic není exkluzivní. Dělám víc věcí najednou!”

Zdroj

(Gify v této galerii jsou od Lilybop2010 https://twitter.com/lilybop2010 a ninni https://twitter.com/_ninni)