Adam Lambert On The Pros of Being Polarizing

By 10.11.2013 GLEE, rozhovory, videa

Adam v rozhovoru s ET Kanada mluví o své roli na Glee, o tom, jak se zúčastnil konkurzu na tuto show před 5 lety, ale nedostal tu roli a také o tom, cosi myslí o Miley a o polarizovaných umělcích (kteří vyvolávají protichůdné reakce) obecně.

Adam: “Jedna z věcí, které se mi líbily na tom scénáři, když jsem jej poprvé četl je o čem to vypovídá. V podstatě já vcházím v Gaga módu, úplně výstřední, avantgardní, v podstatě jako vystupující umělec. A Kurt je v podstatě v opozici. Snaží o něco více komerčního, tak trochu o ‘slušňáky’ a někoho, na koho si lehce zvyknete. A je to opravdu zajímavé, protože můžete vidět tyhle dva odlišné typy umělců jak se snaží spolu dohodnout. A co miluje na té epizodě je jak na konci máte tak nějak pocit, že to funguje pro každého. A myslím, že Kurt si tohle myslí taky.”

 

Mod.: ”Myslím,že pro lidi je zajímavé vidět Tebe a Demi Lovato vedle sebe v TV seriálu.

 

Adam: “Jo, ona je úžasná. Víš, já jsem byl definitivně její fanoušek a měl jsem rád její hudbu ještě předtím než jsem jí potkal. A teda, setkal jsem se s ní předtím několikrát. Ale teď, když se s ní setkávám na scéně a natáčíme spolu, ona je tak skvělá. Je super holka. je živá a velmi talentovaná, tak moc talentovaná. Její hlas je neuvěřitelný.

 

Mod.: “Má tam svou kytaru a …”

 

Adam: “Ona opravdu hraje! Když jsme byli první den na scéně a dávali jsme dohromady trailer a já jsem slyšel, že ona ‘bude ve skupině’, myslel jsem, že jen tak bude držet kytaru. Ale ona byla v zákulisí a učila se akordy a hrála je.Takže jsem pro ni získal opravdu respekt. Je muzikant.”

 

Mod.” “Myslí, že je opravdu super, že tahle epizoda, aspoň já mám ten pocit, tak nějak uzavírá kruh. Protože Ty jsi byl na konkurzu pro tu show a nedostal ses na ni až teď, když jsi slavný.”

 

Adam: “Myslím, že je to dost legrační, že právě předtím, než jsem se zúčastnil konkurzu na Idol, slyšel jsem o konkurzu na tehdy připravovanou show Glee a o čem ta show je, no však víme o čem to je. A když jsem dostal skript, byl jsem opravdu nadšený a říkal jsem si ‘tohle je fakt super věc, něco co můžu dělat’. A pak jsem byl na slyšení pro svou roli a bylo to jako: “Jsi opravdu dobrý a my máme doopravdy rádi  Tvůj hlas, ale připadáš nám na tu roli moc starý. Nevypadáš jako středoškolák.” Bylo mi tenkrát 27. Takže jsem to nedostal. A teď jsem na scéně. O pět let později. Jsem na Glee. Tohle je tak šílené.”

 

Mod.: “Jsi na Glee a byl jsi na Americkém Idolu. Tohle je docela úžasné. Jaký je to pocit?”

 

Adam: “Jo. Víš je to docela zajímavé, protože já.. Jsem šťastný, cítím se šťastný a taky cítím, jako bych dostal opravdu skvělé příležitosti. A já mám rád výzvy a rád se s nimi poperu. Takže, věci jsou v pohybu a já s nimi a je to fajn.”

 

Mod.: “Takže my víme co bude obsahem zítřejší epizody (to interview bylo natáčené den před vysíláním ‘A Katy or A Gaga’, pozn. př.) No, ale my taky víme, že je tam v budoucnu epizoda o twerku. Jak to že v ní nebudeš?”

 

Adam: “Já nevim, jestli by mně někdo chtěl vidět jak twerkuji. Já si nemyslím, že lidi mají potřebu vidět mně twerkovat. Já si vlastně nemyslím, že bych někdy doopravdy twerkoval. Nemyslím si, že mé tělo je toho schopné.”

 

Mod.: “Proč to nezkusíš?”

 

Adam: “Právě teď twerkuji. Je to tichý twerk.”

 

Mod.: “Líbí se mi Miley. Ona opravdu umí twerkovat.”

 

Adam: “Mám hrozně rád Miley . Je úžasná.”

 

Mod.: “Jste dobří přátelé, nejste?”

 

Adam: “Já bych neřekl, že jsme úplně moc dobří přátelé. Ale nedávno jsem se s ní setkal a bavili jsme se spolu a ona je vlastně neuvěřitelně praktická a opravdu milá. Setkal jsem se s několika jinými slavnými lidmi, kteří definitivně nejsou tak milí jako Miley. Takže, je hezké vidět někoho, kdo je na vrcholu a je pořád přirozený a přátelský, lidský a dá se s ním bavit.”

 

Mod.: “Myslím, že lidi jsou k ní právě teď dost kritičtí.”

 

Adam: “Jo, lidi jsou k ní kritičtí. Ale já si myslím, že ona jim ještě dokáže co v ní je. Tohle je pro ní jen začátek.”

 

Mod.: “Říká se, že kritika tě může udělat silnějším.”

 

Adam: “Já nevím, jestli tě udělá silnějším, ale myslím si, že jsou tu lidi kteří se s ní ztotožňují. Lidi se ztotožňují s polarizujícím umělcem. Myslím si, že pokud jsi polarizující umělec, přitahuje to k tobě silnější fanoušky. A člověk nemůže potěšit všechny. Takže… je to v pořádku.”

 

Mod.: “Nebylo by fajn potěšit všechny?”

Adam: “Ne, ne, takhle to nefunguje, když se dělá umění. Umění je věc názorů a osobních pocitů. A v hudbě nemůžeš vždycky potěšit každého. Děláš to, na co máš talent a vytváříš to, co ti tvůj talent dovolí. A pokud se to někomu líbí, je to bezva. A pokud se to někomu nelíbí, stane se.”

 

Zdroj