Queen’s Roger Taylor: ‚Adam Lambert’s closer to Freddie Mercury than Paul Rodgers‘

By 18.10.2013 24 listopadu, 2013 překlady, Queen, rozhovory, videa

Roger Taylor z Queen: ‘Adam Lambert má k Freddie Mercurymu blíže než Paul Rodgers’
Bubeník Roger Taylor otevřeně hovořil o způsobu vystupování v legendární rockové skupině Queen a prozradil, že vokalista Adam Lambert má k Freddie Mercurymu blíže než Paul Rodgers, který byl jejím frontmanem před nějakou dobou.

Během svého rozhovoru pro časopis Mojo Taylor vysvětil, že tito dva zpěváci jsou velmi odlišní v jejich hlasovém podání a stylu, ale Lambert je více podobný Mercurymu vzhledem k tomu, jakým způsobem ty písně zpívá:
 
“Paul má perfektní bluesový a soulový hlas, ale naše písničky jsou velké – a odvážím se to říct, dramatické – a Adamovi to sedí líp… Adam je blíže k Freddiemu. Paul byl macho, ale Adam je diva. Jeho rozsah je ohromující.”
 
‘Trespassing’ senzace byl nedávno sdílný, když se jej ptali na Queen a řekl Americké radiostanici, že si myslí, že zesnulý Mercury by souhlasil s tím, aby se přidal ke skupině: „Myslím si, že by to přijal. Brian, Roger a další členové skupiny, všichni byli opravdu skvělí, když mi vyprávěli příběhy o Freddiem – a tak nějak mně seznámili s tím, kým vlastně byl.”

 

Pro srovnání tady máme ‚The Show Must Go On‘ v podání Paula Rodgerse:

A Adama Lamberta (z Kyjeva 30. 6. 2012):

a z Londýna 12. 7. 2012 (2. koncert v Londýně):

No a na závěr tady mám ‚třešničku na dortu‘ – ‚Who Wants To Live Forever‘ s Adamem na iHeartRadio Festival Las Vegas

(snažila jsem se, ale tuhle písničku s Paulem jsem na You Tube nenašla).
A k tomuto videu bych ještě chtěla dodat – je to fan-video, točené přímo na koncertu a můžete na něm krásně slyšet reakci publika. Očití svědci, kteří byli v hale přítomni potvrdili, že publikum (většina z nich Adama nikdy s Queen zpívat neslyšela) poté, co Adam začal zpívat doslova oněmělo a všichni užasle poslouchali. No a tu reakci na 2:50 a na úplném konci té písničky můžete slyšet sami.) 🙂

A originál:

Galerie fotografií (Queen s Adamem a Freddie Mercury) :

A zdroje:
Pressparty

a Mojo

14 Comments

  • Tereza Pavlovcová napsal:

    Moc děkuju za pěkný článek. 🙂

    • Shimoli710 napsal:

      Není zač. 🙂 V tom původním článku byla jen dvě vide, ale říkala jsem si proč toho nevyužít a nedat tu těch ukázek víc. Adam podle mně vždycky stojí za skouknutí (a to originální WWTLF se mi moc líbí taky :)).
      Díky za komentář. 🙂

      • Tereza Pavlovcová napsal:

        To ano! Jsem ráda, že jste sem dala těch videí víc. Já se vždycky moc ráda podívám na videa, která někdo vybere. :))

        Mě se to originální WWTLF také líbí, ale nemůžu si pomoct.. mám radši Adamovo provedení. :)) <3 😀

        • Shimoli710 napsal:

          Tak o je super. 🙂
          Jo,já vím. Já mám Freddieho moc ráda (a už hodně dlouho, pamatuju ho ještě jak zpíval :)), ale to co sem mnou dělá Adamův hlas, to jsem u Freddieho nezažila. 🙂