Adam Lambert, Paso Robles, July 19, 2013, II

By 14.10.2013 21 prosince, 2013 překlady, recaps, videa

Chokehold, Shout:
“Jste úžasné publikum dnes, je to bezva. Jo… Přihlašte se, kdo jste z Kalifornie? WOW! Jste všichni zdejší? Ne? Jste z celé Kalifornie? A kdo je odjinud než z Kalifornie? Jo, tohle je hezký pohled, jo! Chcete slyšet další písničku?“ Zasměje se a ukáže do publika se slovy“Vidím, že si támhle ti lidi myslí: „Nechápeme proč mluvíš“ (a nezpíváš, pozn. př.).

Adam zazpívá Chokehold a v 5. minutě se ptá publika, jestli znají skupinu Tears For Fears a jestli znají píseň nazvanou Shout… “Let it out” (… dostaň to ze sebe ven). “Jdeme na to!”

Tady bych se chvilku zastavila než přejdu k dalšímu videu – nevím, jestli si vzpomínáte, ale letošní léto bylo hodně nabité událostmi (spekulace o tom, jestli Adam bude v porotě AI, Glee, dohady o nové desce…). Bylo to jako na houpačce – po skončení We Are Glamily Tour jsme čekali, jestli bude turné v USA. Pak přišla zpráva, že nebude – Trespassing se neprodával, rádia jeho singly nehrály, v RCA tuhle desku už vlastně odepsali a rozhodli se jí dál nepodporovat a nepropagovat. A chtěli po Adamovi další desku, jenže ne jeho originální písničky, ale covery známých songů – všimli si, že Adam dokáže zazpívat v podstatě cokoliv a rozhodli se toho využít. Co by to mohlo znamenat pro Adamovu kariéru je nazajímalo. Oni chtěli svoje peníze. Fanoušci samozřejmě tušili, že tady není něco v pořádku (i když Adam se tvářil, jako že je v naprosté pohodě), ale nevěděli přesně o co jde. Pro Adama to asi muselo být hodně nelehké období, nicméně rozhodl se, že nebude dělat coverové album a s RCA se rozešel (fanouškům a veřejnosti to dal na vědomí ve svém osobním dopise týden před koncertem v Paso Robles). Jeho Glamberts jako vždy stáli při něm a podporovali jej v tomto rozhodnutí. Všichni ale byli nejistí a nervózní – co bude teď?!

Adam Lambert jako by to věděl – bylo to znát z jeho vystupování v Paso Robles. A zatímco tady (všimněte si toho gesta úplně na konci té písničky, když se otočí a odchází) dal asi úplně přesně najevo, co si myslel o těch coverech (a ano – Shout out… tedy Let it out – to taky sedělo), v další části koncertu své fanoušky ujistil, že se nemají bát, že budou další koncerty, další desky, že věci budou zkrátka ok. (Jak uvidíte za chvíli. :))

Whataya Want From Me, Outlaws of Love:

“Já si myslím, že je čas na písničku, kterou lidi asi znáte. A pokud znáte ta slova, chtěl bych abyste zpívali se mnou ano?”
Ta písnička skončí v 3:40. Nicméně Adam se vrátí k mikrofonu a začne zpívat acapella – tedy bez doprovodu své skupiny… a publikum zpívá s ním!
“Just don’t give up, I’m working it out.
Please don’t give in, I won’t let you down.
It messed me up” – Adam se zastaví a publikum samo dokončí: “Need a second to breathe.”
A pak už zase Adam s publikem: “Just keep coming around. Hey, What do you want from me, what do you want from me, what do you want from me, want from me…”
“Hej, ještě jednou, jdeme na to…” (Adam)
“What do you want from me, what do you want from me, what do you want from me, want from me…”

Publikum nadšeně jásá, Adam se usměje a řekne: “Myslím to vážně lidi, opravdu to myslím vážně. Vy všichni tady, chci abyste věděli, že tohle je jen začátek a já mám pořád pocit, jakoby tahle cesta právě začínala. Tam bude mnohem více věcí k poslouchání, více koncertů, na kterých budeme spolu.
No a mezitím co mluvíme o tom, že je potřeba držet pohromadě, je tady další písnička, kterou jsem napsal já, o tom, když člověk člověk někam nepatří, když je outsider. A i když nepovažujete sami sebe za outsidera, myslím, že jste se tak už někdy cítili, mám pravdu? Možná, když jako dítě ve škole nebo někdy v zaměstnání… Ale rovnoprávnost je na dobré cestě (volně přeloženo). Pracujeme na tom. A vyřešíme to.
Adam pak začíná zpívat Outlaws of Love (a všimněte si toho Véčka, které udělá kolem sedmé minuty 🙂 – je to přesně v tom okamžiku, kdy se ta písnička zlomí a přejde do reggae).

Is This Love, Kickin’ In, Fever:

No a ve stylu reggae je i další písnička, cover Boba Marleye Is This Love a pak už Kickin’ In, při kterém Adam publikum řádně roztančí a samozřejmě, je spokojený, když vidí, že se fanoušci dostávají do varu – “Vidíte ji? tak tahle tím opravdu žije, vidíte ji támhle, ty to cítíš děvče, že jo?”, ukazuje Adam nadšeně do publika kolem šesté minuty. Pak zpívá vyloženě pro tu dívku, která nadšeně tančí a je očividně nadšený, že se ta dívčina tak dobře baví. Ještě po písničce poznamená, že tahle fanynka byla opravdu v akci a že jeto skvělá párty ten večer.
No a následuje Fever. (AWWW, ty pohyby a ten hlas!!! OMG! oslechněte si tu notu na 9:25. Není to nejvyšší nota jakou Adam kdy zazpíval, ale je to F#5 a je to opravdu fantastický výkon!)
Kolem osmé a pak ještě i deváté minuty Adam ukáže do publika a pak i gestikuluje a zeširoka se usmívá. a koncertě byla i Laila a právě než začal Fever, běžela uličkou k pódiu (ochranka se jí pokoušela zastavit, takže fanoušci kolem slyšeli jak křičí: “I’m his mother – Jsem jeho matka”) a pak tančila pod pódiem. No a možná, že to byla právě ona, koho Adam zaregistroval, když ukazoval do publika a zeširoka se usmíval a gestikuloval (potvrzeno očividným svědkem to ale nemám). 🙂

Tady je ještě jednou Kickin’ in a Fever od daydreaminmylife. Opět dobrý obraz i zvuk a můžete tam vidět i záběry publika jak se baví:

Medley: Dragon Attack, We Will Rock You

Na začátku Adam ukazuje fanouškům klíč, který má na krku (Skins & Stones/Hans Haveron Skeleton Key Birthday Pendant Gift), který dostal darem od svých fanoušků k narozeninám a říká, že za tento dárek moc děkuje, že je to pro něj vzácný dar a že jej proto nenosí moc často, ale že jej má moc rád.

A pak: “No a teď bych rád promluvil o jednom malém speciálním projektu, jehož jsem byl součástí. Minulé léto… jsem zpíval s Queen. A v Las Vegas, 20. září to uděláme znova (no a my už víme jak skvěle se jim to povedlo :D).
Tohle se jmenuje Dragon Attack.

Adam pak ještě chvilku řeší problémy se zvukem než začne zpívat směsku Dragon Attack a We Will Rock You, následované Shady s představením kapely, nejprve Ricka Jordana, Ashley, Tommyho (lol, všimněte si těch pohledů a pohybů z Tommyho strany, když jej Adam představuje a on hraje sólo – kolem desáté minuty :)), pak chvíli všichni s Adamem jen taj jamují a nakonec Adam představuje svého hudebního ředitele Briana, přičemž žertuje o jeho ‘stank face’ (no neptejte se mně, jak se tohle řekne česky, ale vypadá to asi takhle: https://twitter.com/lambertfever111/status/358733669067788288/photo/1:)), samozřejmě v dobrém. 🙂

Encore

Tento koncert měl opravdu dlouhý přídavek. Celé 4 písničky – jak je vidět, Adam a jeho skupina se chtěli s fanoušky náležitě rozloučit.

Purple Haze, Are You Gonna Go My Way, Music Again:

Purple Haze (samozřejmě Adam opět zpívá “kissing a guy”) přijde volně v 3:45 v AYGGMW – tohle je opravdu zážitek! Ty Adamovy pohyby, hlas (konec té písničky je přímo neuvěřitelný!) a Tommyho sólo na kytaru – to stojí za poslech!

AYGGMW končí po sedmé minutě a Adam si pak ještě chvilku pohrává s melodií a svým hlasem, načež se otočí k publiku a poděkuje, že je nechali hrát (teda spíš hrát si, protože to bylo opravdu hravé a zábavné – všichni, publikum, Adam i skupina se opravdu dobře bavili u tohoto koncertu), protože to je to, o čem je rock and roll a hudba – být dítětem na pódiu a dobře se bavit. Na jeho dotaz publikum souhlasí, což se Adamovi líbí.

8:01 začíná Music Again (“Oh, tuhle znáte!”)

Po dokončení MA Adam zažertuje s publikem, zeptá se, jestli se baví a řekne, že si je chce všechny prohlídnout (což taky udělá :))

Trespassing

Jako obvykle u posledních koncertů, závěrečná píseň celého vystoupení:

No a jak jsem slíbila, tady jsou linky na playlisty dalších videí:

http://www.youtube.com/playlist?list=PL8FJVGbfjBTKwkKft5ikFBVFGXyY-WeJD

http://www.youtube.com/playlist?list=PL6Yx9dcZ36qqWF92T1CuriJoHTLfN9Uet

http://www.youtube.com/user/daydreaminmylif/videos (velmi dobrá videa od daydreaminmylif)