Adam Lambert, Paso Robles, July 19, 2013, I

By 14.10.2013 24 listopadu, 2013 Nezařazené, překlady, recaps, videa

Paso Robles – poslední koncert Adama a jeho skupiny v létě 2013

19. července 2013 Adam vystupoval na Mid-State Fair (něco jako velká pouť s atrakcemi, soutěžemi, stánky s nejrůznějšími druhy občerstvení a věcí na prodej a vystoupením nejrůznějších kapel, která se pořádá v jednotlivých městech USA a většinou trvá několik dnů i týdnů) v Kalifornii.

Nebyla to první Mid-State Fair, které se Adam účastnil. Tahle byla ale trochu specifická a to hned z několika důvodů. A sice – Kalifornie je stát, pro který je typický country styl hudby a popová (případně rocková) hudba, kterou zpívá Adam tady opravdu nemá příliš mnoho fanoušků. Na jednom z přiložených obrázků můžete vidět, jak se Adam odlišuje od ostatních účinkujících. Navíc, tento stát má dosti vyhraněné názory na homosexualitu a gaye a to bohužel ne v kladném slova smyslu. Navíc, aréna, ve které měl Adam vystupovat byla obrovská, až pro 14 000 diváků. A je to rodeo aréna, takže není příliš způsobilá pro koncerty.

No a když se člověk podíval na celkový program téhle obrovské pouti, Adam se svým žánrem zcela vymykal z obvyklého programu a bylo víc než jasné, že 14 000 lidí na jeho koncertě nebude ani náhodou. Nicméně, Glamberts, kteří na koncert šli (a sjeli se z celých Spojených Států) byli rozhodnuti, že budou fandit, tančit, tleskat a zpívat tak hlasitě, jako by aréna byla plná do posledního místečka (a podle zpráv, které se nám donesly od účastníků koncertu se jim to taky povedlo). Kolik bylo na tom koncertě lidí si už vážně nepamatuji a nechci tady psát zavádějící čísla. Mám pocit, že to bylo něco kolem 4 000 lidí a ne, nevadilo to, protože všichni byli soustředěni na ploše arény a i když ty obrovské ochozy byly téměř prázdné, přesto to nevypadalo, že je tam příliš málo lidí (a nakonec – ani jiní vystupující umělci tuto obrovskou arénu nazaplnili, takže tohle nebyla žádná tragédie).

No a jedním z důvodů proč byl ten koncert výjimečný a zvláštní bylo také to, že to byl poslední koncert Adama a jeho skupiny o kterém jsme věděli, že tento rok bude (zprávy o Silvestrovském koncertu se k nám dostaly až mnohem později) a tak mezi fanoušky zavládla jistá nostalgie, protože to vlastně znamenalo tečku za Trespassing érou.

Jako by Adam tušil, jak je publikum odhodlané dát mu najevo svou oddanost a přízeň, udělal všechno proto, aby ten večer byl skvělý a výjimečný. Po celou dobu,co byl na pódiu sršel energií, měl úžasnou komunikaci a porozumění se svými fanoušky a svým hlasem, především některými nádhernými a neskutečnými okamžiky potěšil a nadchnul všechny účastníky koncertu (a jsem přesvědčená, že i ty, kteří jeho vystoupení vidí na zaznamenaných videích).

Na fotografiích a některých záběrech si můžete všimnout, že Adam měl černý lak na ukazováčku pravé ruky, a na palci a prostředníčku levé ruky. Proč jen tam, na to vám neodpovím. 🙂

Ještě – předskokanem Adama a jeho skupiny byla v Paso Robles jeho přítelkyně a spolusoutěžící z Amerického Idolu, Allison Iraheta se svou skupinou Halo Circus. Adam věděl, že Allison má nové album a umožnil jí, aby jej předvedla jeho fanouškům. No a podle ohlasů se Allison a její skupina moc líbili a určitě si získali nějaké nové fanoušky ten večer.

No a pak už na pódium vystoupil sám Adam.

Tady je set-list koncertu. Typický začátek s písní If I Had You, po které následovalo Naked Love, Cuckoo… Trochu výjimečné bylo snad jen opravdu dost dlouhé Encore.

1. If I Had You
2. Naked Love
3. Cuckoo
4. Never Close Our Eyes
5. Pop That Lock
6. Chokehold
7. Shout (Tears for Fears cover)
8. Whataya Want from Me (a capella end)
9. Outlaw of Love (reggae version)
10. Is This Love (Bob Marley cover)
11. Kickin‘ In
12. Fever
13. Medley: Dragon Attack / We Will Rock You (Queen cover)
14. Shady /“Free Your Mind“ (En Vogue cover/sample mashup) with Band Intro

Encore:
15. Purple Haze (Jimi Hendrix cover
16. Are You Gonna Go My Way (Lenny Kravitz cover)
17. Music Again
18. Trespassing

A malá galerie fotografií (popisy a zdroje najdete přímo na fotkách po jejich otevření:

No a teď už k samotným videím. Použila jsem videa od cos2mwiz, protože jsou kvalitní jak hudbou tak obrazem a Adam je na nich hezky zblízka. Pokud byste si chtěli prohlídnout ještě videa dalších fanoušků, linky na playlisty najdete na konci recapu.

IIHY, Naked Love, Cuckoo:

Na konci třetí minuty (asi 3:40) Adam zdraví publikum a ptá se, jestli jsou připraveni na dnešní koncert. 4:15 “Jste připraveni?” a začíná Naked Love.
6:40 – “A teď se jdu zbláznit. Jste připraveni, připraveni být blázniví se mnou?” A následuje Cuckoo.

NCOE, PTL:

Adam se na začátku ptá, jestli je tam někdo, kdo má rád – teď nevím, jestli říká cake – dort nebo coke – kolu. Pak zavolá, že je to hezký večer a že je to sexy. “Mid-state, Mid-summer nice dream” (volně přeloženo – něco jako snová letní pouťová noc).
“Jo! Ale noc je mladá, právě začala a já doufám, že nikdy neskončí. Nezavírejte oči ano?”
Pak zazpívá NCOE a hned za tím Pop That Lock.

 

Pokračování ve druhé části.