iHeartRadio Music Festival: 5 Reasons Why We ‘Heart’ Adam Lambert

By 20.9.2013 14 října, 2013 GLAMBERTS, překlady, videa

iHeartRadio Music Festival: důvodů, proč je Adam naší ‘srdeční záležitostí’

Dnes oslavujeme Adama Lamberta, který bude vystupovat na dvoudenním festivalu společně s Justinem Timberlake, Ke$hou, Chrisem Brownem a mnoha dalšími. Adam byl na našem radaru od té doby, co jsme jej poprvé viděli na konkurzu na Americkém Idolu před čtyřmi lety a od té doby se jej nemůžeme nabažit! Tady je pět důvodů proč nám Adam Lambert “přirostl k srdci”.

1. Získal si naše srdce na ‘Americkém Idolu’

Kdo by mohl zapomenout na Adamovo vystoupení na Idolu s písní ‘Mad World’, které všechny ohromilo. Ano, tohle je přesně ten díl, kdy Adam obdržel ovace ve stoje od samotného Simona Cowella

2. Zářil s Queen:

Poté co vystupoval s věhlasnou skupinou Queen, jako jejich zpěvák na koncertech napříč Evropou, je Adam připravený vystoupit na pódium s legendární skupinou poprvé v USA kde jinde než na letošním festivalu iHeart Radio Music!

3. Jeho vlastní hudba je (opravdu) dobrá

Lambertovo druhé studiové album Trespassing vyšlo v květnu 2012 a my trpělivě čekáme na o následující! Adamův pop/rock/dance styl je nakažlivý a myse nemůžeme dočkat více nové hudby od jedenatřicetiletého zpěváka.

4. Je vzorem

(Tento rozhovor Adam poskytnul Billboardu když vycházelo jeho druhé album. Je opravdu zajímavý a stojí za poslech. Takže jsem jej přeložila. :))

“Byla to zajímavá cesta, protože já jsem velmi šťastný, že vystupuji na veřejnosti otevřeně jako gay a jsem úplně v pohodě s mou orientací a s tím jak žiju. Žil jsem mezi gayi od svých osmnácti v Los Angeles, takže jsem měl hodně svobody a díky tomu jsem neměl moc problémů. Víte, zábavný průmysl mně vždy a všude přivítali velmi hezky a vřele. Co bylo výzvou bylo to, že jsem se najednou stal středem pozornosti.

A na začátku jsem byl jako: ‘Oh, já nevím co mám říct, jak mám být vzorem, i když lidi mi říkali čím jsem. Tohle nebyl ten důvod, proč jsem šel na konkurz na Americký Idol, mým cílem bylo získat nahrávací smlouvu. To, za co jsem dnes vděčný je,že jsem mnohem víc v pohodě se svou pozicí a že se chci chopit té příležitosti abych o těchto věcech mluvil skrz svou hudbu. Moje nové album Trespassing je skoro jako vyjádření toho, jaký je život gayů. Ano, mluvím tam o věcech jako je chození do klubů, být hravý a trávit čas se svými kluky a být bezstarostný a možná jít s někým domů a milovat se. Ale tohle chceme všichni. Při sledování filmů a televize zjišťuji, že je to společenská zodpovědnost uvést gay charakter do mainstreamu a já jsem tak nadšený, že během několika posledních let jsme překonali takové to klišé u gay charakterů. Vymanily se z role klaunů, komického reliéfu a přestaly být terčem vtipů. Naneštěstí, já si pořád myslím, v určitých ohledech jsou gay charaktery pořád velmi ‘na jistotu’.

Je tam pořád hodně příkladů jako: ‘Koukni, tohle jsou gayové, ale oni jsou přesně takoví, jako ty. Oblíkají se stejně, chovají se stejně, akorát mají sexuální partnery stejného pohlaví. A tohle krok kupředu. A každý krok dopředu je bezvadný. V mainstreamu se musíme pohybovat kupředu pomalu. Děláme dětské krůčky. Ale tam není jen jeden typ gayů. A to, co může být problémem pro veřejnost je, že já nejsem nezbytně ten ‘kluk ze sousedství’. Víte, oblíkám se výstředně a můžu být trochu víc afektovaný.

Několikrát jsem za tohle byl kritizován od mé komunity ve stylu: ‘Víš, ty nás nereprezentuješ tak, abys nám pomohl se začlenit a pomohl nám, aby nás společnost přijala.’ Myslím si, že umělci by měli být individualitami. Umělci by měli vyvolávat otázky a nutit lidi přemýšlet. Umělci nejsou vždycky lidmi, kteří budou dělat jen to, co mají ostatní rádi. Tohle je součást toho čím jsou. Taky si někdy říkám: ‘Chtěl bych být opravdu milý a skromný kluk, který je náhodou gayem a být příkladem toho, že tihle lidi nejsou něco, čeho bychom se veřejnost měla obávat. Ale moje druhá část mi říká: ‘Ne, já chci se toho nebát a být tím, kým jsem, a být silný a dělat to co k čertu chci, protože já jsem rebel.’ Já vím, že tohle mám v sobě, vím, že to má hodně lidí.

A ta ošemetná část toho procesu, při kterém by se věci měly pohnout kupředu je, jak se pohneme kupředu. Budeme to hrát na jistotu a budeme jako: ‘Oh, já doufám, že nás lidi budete mít rádi.’ nebo se k tomu postavíme jako lidi, kteří mají moc ve vlastních rukách a budeme dělat to, co chceme, víte? Ja nevím. Neznám tu odpověď.”

Text v článku pod videem:

Lambertovo druhé album Trespassing debutovalo na 1. místě Billboard žebříčku TOP 200 v USA a udělalo z něj prvního otevřeně gay umělce, který toho dosáhl. Otevřeně přiznal že je gay poté, co skončil druhý na Idolu v roce 2009 a od té doby bojuje za rovná práva homosexuálů a je vzorem pro mladé gaye.

5. Jeho díla, která vznikla z jeho spolupráce s jinými umělci jsou stejně dobrá jako jeho vlastní hudba:

Avicii získal Adama a věhlasného kytaristu Nile Rodgerse pro ‘Lay Me Down’ na jeho právě vydané debutové album True. Tahle funky napůl EDM a napůl soulová skladba je něco, čeho se určitě budou držet všichni Glamberts dokud Adam nevydá svůj nový vlastní materiál.

Originál můžete najít zde.