Mel B presents award to Adam Lambert

By 12.5.2013 5 května, 2018 NOMINACE, překlady, videa

Adam přebírá svou GLAAD Davidson/Valentine Award (a také Award za významného GLAAD umělce) na předání GLAAD Awards v San Francisku, 11. května 2013.

Cenu mu předává Mel B.

Mel B:

“Přísahám Bohu, tohle je tak psychicky náročné. Když hraji divadlo, je to bez problémů, když mám být sama sebou, jsem totálně vyděšená. To je všechno, co vám teď můžu říct.

Okay, tady to máme. Takže jsem tady dnes, jako pravý partner pro rovnoprávnost a abych uvedla příjemce GLAAD Davidson/Valentine Award, jedinečného Adama Lamberta. Řekněte, že ho nemilujete! Vlastně jsem mu dala už dřív svůj e-mail, protože umírám touhou abych s ním nazpívala písničku. Myslím, že je fantastický.

Teď, oni říkají, nesuď, pokud nechceš aby posuzovali tebe. Musím říct, že já jsem posuzovala hodně, a Adam byl posuzován, ale stále je ten nejlepší. Nosí oční linky, což miluji, umí si získat pozornost a jeho hlas nás vrací zpět do roku 2009, když vdechl nový život Americkému Idolu. Že ano? Já nevím co se na Americkém Idolu děje teď, ale on tam byl skvělý. Opravdu. Tady se říká, že Adam se stal prvním otevřeně LGBT umělcem, který byl na první příčce žebříčku Billboard 200 s jeho druhým albem Trespassing, zatleskejte mu. Ale! ten způsob, kterým zvládá svou slávu přední out popové star a jak podporuje rovnoprávnost pro LGBT komunitu, tohle opravdu povznáší Adama na ještě vyšší úroveň, že se mnou souhlasíte? Tohle je fakt pravda. Je tím, kdo neustále získává peníze pro charitu a vždycky podporuje a stojí za potřebnými z LGBT komunity, takže za tohle děkujeme, Adame. Je opravdu jednou z nejlépe prodávaných pop stars, dokazující, že kdokoliv může být sám sebou, že vaše individuální, jedinečná, vlastní osobnost může uspět v tomto odvětví. Adam je neuvěřitelně talentovaný, odvážný a FANtastický. Navíc, při příležitosti předání tohoto ocenění Adamovi, jsem pyšná na to, abych vám řekla, že Adam je také spoludržitelem GLAAD Media Award jako výjimečný hudebník a umělec. Takže získal 2 ceny. Odejde ne s jednou, ale se dvěma cenami.

Okay, takže, moji malí Glamberts, teď se odvažte a hlasitě přivítejte Adama Lamberta na pódiu. (ty f*ck snad překládat nemusím :), pozn. př.)

 

Adam (přichází na pódium ve 2:28):
“Děkuji, děkuji vám…

Okay, musím něco říct. Jsem především zpěvák, ale pokusím se něco říct ano, takže, věnujte mi prosím pozornost.

Poté, co jsem skoro vyhrál Americký Idol, stal jsem se veřejnou osobou, otevřeně gay veřejnou osobou. Jo. A s tím přišla spousta zodpovědnosti a hodně požadavků. Jeden člověk mi říkal: ‘Měl bys být víc tohle’, jiný zas: ‘Měl bys být víc tamto’, vydavatelství si myslí jedno, fanoušci si myslí něco jiného, rodina si přeje tohle, jedna komunita chce abych byl potichu, jiná komunita zase abych byl slyšet, jsou tu konzervativci, liberálové… “Whataya Want from Me!” (Adam byl úžasný v tomhle okamžiku 😀).

Víte a v konečném důsledku, to není vždycky tak černobílé. Na jedné straně je zde generace Stonewall, kteří razili cestu. Byli pyšnými rebely, kteří nosili duhovou vlajku. Bojovali za naše práva a přenesli tyto případy do našeho života a do tisku.

Na druhou stranu tady máme přicházející další generaci. A díky těm základům, které tady byly položeny, mají ten luxus, že mohou říct: ‘Jo, jsem gay a co? Moje sexualita mně nedefinuje.’ A díky většímu zviditelnění, věci se teď mění rychleji. Vždycky jsme se snažili o to, abychom byli akceptovaní, ale teď je určitě lepší než předtím. Jo.

Takže tohle je klíčová doba, že mám pravdu? Naprosto klíčová. Jsme úplně uprostřed mezi dvěma generacemi, které vidí věci ze dvou různých perspektiv, ale mají jedno společné… lásku. Můžeme mít odlišné názory ať už uvnitř LGBT komunity nebo kdekoliv jinde, ale to co je důležité je, jít správným směrem a šířit myšlenku akceptace. Pokud můžeme inspirovat byť jedinou osobu k tomu, aby otevřela svou mysl nebo jinou, aby byla hrdá na to, čím je, ať už je gay nebo heterosexuál, stará nebo mladá, muž, žena, černý nebo bílý, pak to, že jste objektivizováni s někdy frustrujícím světem mediálního senzualizmu stojí za to. (Senzualismus je názor uznávající za jediný zdroj poznání jen smyslové vnímání, pozn. př.)

Děkuji GLAAD za to, že si povšimla mého úsilí, protože já jsem do toho vložil hodně úsilí… Hodně jsem o tom přemýšlel a přivádí mně to sakra k šílenství (smích). Ale můj cíl je, pokoušet se hrdě reprezentovat mé myšlenky a mou komunitu. Dostali jsme se tak daleko! Takže sjednoťme naše cíle a posuňme je kupředu. Mějte nádherný večer.

Video od: glaadmedia