Adam Lambert – Wicked & The Ten Commandments

By 6.5.2013 20 října, 2013 překlady, videa

Ačkoliv Adam Lambert je nejlépe známým z Amerického Idolu, účinkoval předtím ve Wicked a také v muzikálové verzi The Ten Commandments.

Co hodně lidí neví, je, že 27letý, bývalý finalista Amerického Idolu (dnes už 31letý – ten článek je několik let starý, pozn. př.) působil profesionálně v hudebním divadle dlouho předtím, než zpíval před Paulou, Simonem a ostatními porotci Amerického Idolu.

Lambert vystupoval ve dvou různých provedeních ‚Wicked‘,  velkému předchůdci ‚Čaroděje ze země Oz‘. V březnu 2005 se připojil k zájezdové společnosti a zůstal s nimi 6 měsíců.  V únoru 2007 přišel do Las Angeleské produkce, kde zůstal do října 2008. V obou společnostech byl Lambert členem sboru a také alternoval jako Fieryo, který se zajímal o Wicked.

Bernard Tesley, který pomáhal při obsazení Wicked a pamatuje si Lambertův konkurz na ten muzikál, podotknul, že Adam měl úžasný hlas a byl pro divadlo jako stvořený. Prohlásil, že Lambertův hlas připomínal nástroj, díky jeho neuvěřitelnému rozsahu.

Telsey, který dělal obsazení pro ‚Haispray‘, ‚Rent‘ a ‚South Pacific‘, společně s dalšími Brodwayskými muzikály řekl, ře si pamatuje Lamberta jako kluka s nejvyšším rozsahem. Podotknul, že vždycky pátral po členech pro sbor se silným hlasem a skvělým hlasovým rozsahem. Řekl, že sbor má jen málo členů, takže mít tam takový nějaký hlas je důležité. Ta show pak vypadá, jako by v ní bylo více lidí. Telsey podotknul, že Lambert tenkrát ještě neměl vzhled Bowieho. Řekl, že vypadal více jako obyčejný kluk než jako rock star s dlouhými vlasy a s tričkem a džíny, které nosil a s jeho velkým hlasem.

Lisa Leguillou, výkonný ředitel Wicked si pamatuje Lamberta kvůli jeho smělosti. Jejím úkolem bylo dohlížet na to, aby muzikál zůstal věrný původní vizi režiséra Joe Mantella. Řekla, že vycítila, že Lambert věděl přesně, čeho chce dosáhnout.

Leguillou mluvila o tom, jak s ní Adam hodně mluvil o jeho hudbě a jaké měl plány pro budoucnost. Řekla, že bylo úplně jasné, že chce dělat vlastní věci a že to bude rock. Teď dělá přesně tohle. Podotkla, že je to neuvěřitelné, jak je jeho zpěv naprosto nenucený a že nikdy nemusíte mít obavy, když je na pódiu.

V roce 2004 byl Lambert součástí pop-rockové verze opery ‚The Ten Commandments‘ s Val Kilmerem v roli Mosese. Tohle představení šlo krátce v Los Angeles v divadle Kodak. Nemělo moc dobrých kritik a vlastně to bylo rozcupované v New York Times, kde o této show mluvili jako o mdlé a přeprodukované. Nicméně, Lambertovi, který hrál Joshuu, se dostalo příznivých ohlasů jak od New York Times, tak od Los Angeles Times. Kritik z New York Times referoval o Lambertovi jako o “nejvíce konsistentním článku”  operního týmu. Pro ty, kdo by chtěli vidět jaký byl Lambert před jeho dny na Idolu, “Is Anybody Listening” píseň, kterou zpívá v tom představení je na You Tube a můžete si ji také koupit na DVD.

Zdroj: Adam Lambert in Wicked

11 Comments

  • RoninoVeronika napsal:

    Díky za super článek a to úžasné video, ááá 😀 😀

  • Tereza napsal:

    Také moc děkuju. 🙂 😀

  • RoninoVeronika napsal:

    Sákryš, ta druhá část Wicked 29:15 ♥ a 31:25 ♥ a pak už na to někdo neměl nervy 🙂 taky bych asi neměla a nevydržela bych to natáčet 😀 😀

  • shimoli napsal:

    Není zač. 🙂 Jsem ráda, že se našlo tolik fanoušků Adama, kterým se to líbilo. Je to zase Adam z jiné stránky. 🙂