Adam Lambert Talks Life and Love with SFGN II

By 13.4.2013 20 října, 2013 překlady, rozhovory

Glam rocker  a druhý finalista Amerického Idolu 8. sezóny Adam Lambert bude hvězdou pátého ročníku Miami Beach Gay Pride v neděli, 14. dubna, na hlavním pódiu  v Lummus parku, hned vedle Ocean Drive, mezi ulicemi 11 a 12. Jeho vystoupení by mělo začít v 8 hodin večer.

Lambert mluvil s SFGN o všem možném, od toho, že je vzorem pro komunitu gayů, přes budování fan-základny v Číně, až po jeho nadcházející album a nedávný rozchod s jeho partnerem, Saulim Koskinenem.

2. část rozhovoru:

 Jaká je Tvoje oblíbená píseň, kterou jsi vydal?

 Whataya Want From Me je po čertech dobrá písnička. A pak všechny ty písničky, které jsou opravdu speciální, protože vypovídají o něčem skutečném v mém životě. Aftermath. Outlaws of Love. Underneath. Tyhle písničky se zabývají přímými problémy, se kterými se potýkám a se kterými se musí potýkat spousta lidí. Tyhle písničky jsou oblíbené u mých fanoušků, protože s jejich pomocí je mezi námi emocionální pouto.

Co o Tobě moc lidí neví?

Hodně lidí je překvapeno, že jsem vysoký (má výšku 6,1”). Skoro polovina lidí co potkám je jako: “Oh, Ty jsi vysoký”. (smích) A ti sami lidi říkaji: “Oh a jsi milý.” Proč si každý myslí, že jsem malý a kretén. Jsem vysoký a jsem přátelský, slibuji.

Jak pokračuje Tvůj vztah?

Já vlastně už ve vztahu nejsem. Jsi vlastně první osoba, které jsem to řekl.

Kdy to skončilo?

Tak nějak se k tomu schylovalo už několik posledních měsíců. Sauli a já jsme zůstali opravdu dobrými přáteli a já vím, že je to klišé. Ale je to úplná pravda. Právě dnes ráno jsem mu přinesl kafe a bagetu. Je skvělý člověk a byli jsme spolu úžasný pár po několik let. Ale upřímně, už to nefungovalo.

Já jsem začal být opravdu zaneprázdněný a na často cestách a on měl taky  hodně práce, protože natáčí pro televizní show. Takže jsme se rozhodli rozejít.

No, tak tolik pro mou otázku, jestli máš nějaké “plány ohledně svatby”.

(Smích) Myslím si, že každému by mělo být umožněno mít svatbu. Jednou bych ji taky rád měl.

Deset nebo 15 let zpátky by se moderátor na tuhle otázku homosexuálního páru nebo jiných lidí ani nezeptal.

To je také zajímavé, protože tohle je pro nás nová koncepce. Je mi 31. Když jsem zjistil, že jsem gay, nemyslel jsem si, že svatba by vůbec přicházela v úvahu. Nebyla to část toho, co jsem si myslel že bylo reálné pro gaye. Takže je to opravdu vzrušující a zajímavé, že věci se tak moc změnily během posledních 10 let. Pro mou generaci, lidi, kteří absolvovali někdy kolem roku 2 000, byly věci celkem nevyjasněné, zatímco pro tu následující, nastupující generaci se věci hodně změnily a předchozí generace má své tradice. Je zajímavé, jak se komunita homosexuálů generačně posouvá.

Nebylo to něco, s čím jsme vyrostli. Bylo to tak cizí. Je to taky šílené, jako ty děcka, co jsou tu teď. V podstatě, ony se už nemusí tajit s tím, že jsou homosexuálové. Gayové se mnohem víc dostali do povědomí. Jsou mnohem více akceptovaní. Je to v médiích. Generace před námi, Tebou a mnou, to musela tajit, držet to v soukromí a bylo to tabu.  Myslím si, že to nadělalo hodně škody. Hodně špatných návyků gayské komunity vzniklo kvůli tomu. Je zajímavé sledovat nastupující generaci a já si myslím, že oni budou mít trochu víc respektu sami k sobě v jistých směrech, protože k tomu mají příležitost.

Jak vypadá volný den Adama Lamberta?

Nic velkého. Byl jsem šest týdnů na turné. Právě jsem se vrátil domů. Zkouším se zkontaktovat se svými přáteli. Znám hodně lidí tady v LA. Žiji tady deset let. Před několika měsíci jsem se přestěhoval a byl jsem pryč na turné. Takže bych mohl jít nakupovat a podívat se po polštáři (fucking pillow). (smích). Onehdá jsem si koupil nějaké kytky na balkón. Jsem obyčejný člověk. Rád chodím ven a potkávám lidi.

Nějaké zábavné (crazy) historky s fanoušky?

Byl jsem v New Yorku, kde jsem dělal koncert se Cyndi Lauper. Tohle se stalo po té show. Byli tam nějací fanoušci, čekající za barikádou. Šel jsem ven do auta a ochranka mně doprovázela a dveře byly otevřené. Těsně předtím než jsem nastoupil se nějaká žena úplně pokradmo vplížila do auta a sedla si sedadlo. Dokonce se na mně ani nedívala, dívala se rovnou před sebe, jako že “když já nevidím tebe, ty nevidíš mně” (smích). Vlezl jsem do auta a zeptal se “počkejte, kdo jste?” (smích). A ochranka přešla rychle na druhou stranu a řekla: “madam, musíte si vystoupit prosím”. A ona prostě seděla, zírajíc přímo před sebe a neříkala nic, jako kdybychom jí nemohli vidět, pokud nic neřekne. To bylo směšné. (pochechtává se). Fakt se hodně snažila.

Kdybys s někým dělal duet, kdo by to byl?

Mohl bych udělat seznam div, se kterými bych rád zpíval. Kdokoliv od Gaga po Beyonce, od Cher po Christinu. Se kteroukoliv ze zpěvaček, které mají dobrý hlas by bylo opravdu zábavné zpívat duet.

Kromě hudby, co jiného bys rád dělal?

Zajímalo by mně dělat něco ve filmu ať už pro TV nebo film nebo něco. Myslím, že by to mohla být komedie nebo možná drama. Mám před sebou celou budoucnost. Příliš nespěchám. Ze všeho nejvíc určitě miluji hudbu a budu se na ní soustředit. Možná by to bylo něco z návrhářství. Možná móda. Nebo možná něco zpoza scény, produkce nebo režírování.

Co můžeme očekávat od Tvého příštího alba? Bude podobné těm prvním dvěma?

 Doufám že ne. Vidím sám sebe definitivně jako někoho, kdo chce objevovat něco nového pokaždé, když dělám nový projekt. Takže si myslím, že tou inspirací bude něco úplně jiného.

 Takže to pak bude country hudba?

 To je přesně ono. Jaks to věděl? (smích). Vlastně jsme právě začali přemýšlet o čem bude ten příští projekt. Právě teď nemůžu říct nic víc. Jsem nadšený.

Začnu pracovat na nové hudbě brzo. Nevím přesně kdy. Nevím jak dlouho mi bude trvat dokončit to.

 Co je jinak nového?

 Dělám hodně jednorázových koncertů. Budu vystupovat na Pittsburgh pride (v sobotu 15. června). Půjdu do Číny hned po Miami Pride vystupovat na Award show, kde dostanu nějakou mezinárodní cenu. V květnu vystupuji ve Vídni na Life Ball, což je nadační akce pro AIDS. Je to obrovské. Je to největší bál v Evropě. Slýchal jsem o tom roky. Jsem tak nadšený, že tam budu vystupovat.

 Něco jiného, co bys rád dodal?

Jsem nadšený, že jdu do Miami abych se trochu opálil. (smích) Lidi by měli vědět, že jsem přátelský. Rád si popovídám, obzvlášť, pokud ta první věc, která vyjde z vašich úst není ”Oh můj bože, mohu se s Tebou vyfotit?” (smích). Řekni mi nejdřív své jméno a něco o sobě, ať je to o lidech a ne jen pro vaše pozadí na Facebooku. (smích)

Zdroj: Adam Lambert Talks Life and Love with SFGN