Adam Lambert at Chinese Idol

By 24.4.2013 20 října, 2013 překlady, rozhovory

Adam Lambert, zpěvák a účastník ‚Amerického Idolu‘ byl pozvám čínskou TV Dragon, aby se zúčastnil zahájení ‚Čínského Idolu‘ a zazpíval naživo pomalou verzi „Mad World“. Adam Lambert se stal slavným v osmé sezóně Amerického Idolu. „Mad World“ zpíval jako finálovou píseň a všem porotcům se jeho vystoupení líbilo. Adam byl přítomen na konkurzu ‚Čínského Idolu‘ a poskytnul zde také rozhovor.

“Americký Idol?”: “Změnil můj život.”

Na zahájení ‘Čínského Idolu’ Adam hovořil o svých zkušenostech z ‘Amerického Idolu’. ‘Americký Idol’ změnil můj život, pomohl mi uskutečnit můj sen, stát se hvězdou a poskytnul mi příležitost pro spolupráci s Los Angeleskými hudebními producenty a naučit se jak psát a nahrávat písně.

‘Americký Idol’ neukázal Adama Lamberta jen na jeho jevišti, ale učinil jej populárním na celém světě. Adam v ‘Čínském Idolu’ prozradil, že se neúčastnil žádné jiné talentové soutěže, než přišel na ‘Americký Idol’. Důvod byl velmi jednoduchý – protože je velkým fanouškem ‘Amerického Idolu’. Začal jej sledovat od první sezóny a sleduje jej dodnes. Reportér se zeptal Adama Lamberta proč se zúčastnil konkurzu až v osmé sezóně? Usmál se a odpověděl: “Já jsem se neúčastnil  ‘Amerického Idolu’ dříve, protože jsem si nemyslel, že jsem na tu soutěž zralý, nebyl to ten správný čas. Až osmá sezóna byla tím pravým okamžikem pro mně a mou účast na té soutěži!“

siska

Pro soutěžící: použít různé taktiky.

Účastníkům ‘Čínského Idolu’ Adam Lambert poradil, že je to podobné jako ve sportu. Je nutné zvolit správnou taktiku. Na zahájení ‘Čínského Idolu’ řekl: “Nejdůležitější je, že musíte přijít s něčím, co vás odlišuje, abyste se lišili od ostatních soutěžících na pódiu.” Adam Lambert se sám stal unikátním – viz jeho výstřední módní oblečení, jeho vášnivý a zábavný styl projevu na jevišti, který lidé musí být schopni identifikovat na první pohled. “Rád se odlišuji.” Řekl, že samozřejmě existují také jiné aspekty, kterým je nutné věnovat pozornost, jako je například výběr správného druhu písně a správný styl. Řekl také, že výkon každého zpěváka by měl být slyšet a že nervozita je dobrá věc, když ji jsi schopen kontrolovat. Každý by měl věřit v sebe sama a udělat si z toho vlastní pořad podle svých představ.

siska1

Pátá návštěva a vstup na čínskou hudební scénu

Tohle je už pátá návštěva Adama Lamberta v Číně. V diskusi o jeho sólovém konceru v Šanghaji řekl, že čínské publikum je skvělé, plné nekonečné vášně a že je s ním hodně zábavy. Pokud vydá více skladeb, doufá, že bude v Číně koncertovat na mnoha místech. Reportér se zeptal, jestli to znamená, že vystoupí na zahájení ’Čínského Idolu’. Adam odpověděl: ‘Byl jsem tam a mám tam hodně fanoušků. Řekl, že je šťastný, že je tak často v Číně a že pokud publikum a zejména příznivci jeho hudby dají najevo svůj zájem, vydá své nové album i v Číně. Na zahajovacím ceremoniálu  ‘Čínského Idolu’  Adam také zdůraznil, že jeho album je stejné v USA i v zahraničí.

siska2

 

Zdroj: 亞當蘭伯特助陣中國夢之聲 為選手加油