ADAM LAMBERT PROVES HIS GOOD TASTE

By 29.3.2013 21 října, 2013 NOVINKY

Adam Lambert prokázal svůj dobrý vkus tím, že uvedl Davida Bowieho jako svou múzu a inspiraci

V mini eseji nazvané ‘Beware of the Diamond Dogs,’ novodobý glam-rocker  Adam Lambert  uvádí glam-rockera staré školy Davida Bowie jako jeho hlavní hudební inspiraci.

Pokud vás to překvapuje, očividně nevíte příliš moc o žádném z nich.

V tom článku v časopise Out (český překlad můžete najít zde: http://a-lambert.net/my-bowie-adam-lambert/) Lambert píše, že jeho otec byl velkým fanouškem Bowieho, ale že on sám se jím nestal, dokud nedospěl:

‚Osobně  jsem opravdu nezačal oceňovat Bowieho až dokud mi nebylo něco málo přes dvacet, když jsem se začal zajímat o glam rock. Osvítilo mně to – nezajímal jsem se o drag, nechtěl jsem se převlékat za ženu, ale chtěl jsem vyjádřit mé pohlaví a uměleckou identitu jinak než to dělal hlavní proud. Bowie byl klíčovou inspirací.

Bylo to o příměsi androgynie a tohle bylo to, co bylo tak fantastické na jeho pojetí – on byl jednou z prvních hvězd, které opravdu razily myšlenku, že sexualita není černá a bílá, ale že je to o objevování. Později, když konečně v 80 letech prorazil v Americe, když dělal s Nile Rodgersem na ‚Let’s Dance‘, jeho vzhled se přesunul více k mužskému vnímání. Když ale vezmeme v úvahu, jak daleko se posunul v tom předchozím desetiletí, dává to jeho mužství podtón provokativnosti a záhadnosti.‘

Adam-Lambert-David-Bowie

Jednoduše řečeno, Glamberts by měli Bowiemu poděkovat. Ale tohle může být oboustranné.

V minulosti, v roce 2010, když byl  dotázán, jestli by rád spolupracoval s Bowie, Lambert nadšeně spustil:

“Myslím, že by to bylo tak vzrušující. Byl jsem opravdu vždycky ovlivňován jeho hudbou a tím způsobem, kterým sám sebe vizuálně prezentoval. Miloval bych tu příležitost sednout si s ním a tvořit spolu, protože on je génius. Tak snad vyjde ven ze svého úkrytu.”

A tohle přání je to, za co by Bowieho fanoušci měli děkovat Adamu Lambertovi. Protože 11. března David Bowie vydal své první album po deseti letech. Náhoda? Těžko říct.

Nehledě na to, že když byl Adam na turné s jeho spoluúčastníky ‘Amerického Idolu’ před několika lety, pravidelně vzdával poctu Bowiemu se směsí jeho melodií – můžete se na to podívat níže.

Zdroj: ADAM LAMBERT PROVES HIS GOOD TASTE BY CITING DAVID BOWIE AS HIS MUSE + INSPIRATION