Adam Lambert IT GETS BETTER

By 12.1.2013 21 října, 2013 videa, zajmavosti

Tohle video už sice vzniklo před nějakou dobou, ale myslím si, že neztratilo na své aktuálnosti.

Zlepší se to. Je to obtížné, víš. A bude to vždycky těžké, víš, protože tam budou vždycky lidi, které to bude děsit. Ale nakonec jestliže ty dáš těm násilníkům (bully, bullies je v angličtině výraz pro lidi, kteří se rvou nebo šikanují slabší), kteří “vědí jací by lidi měli být”, kteří jsou tak ignorantští a obávají se tvého stylu života, jestli jim dáš tu moc, aby tě zasáhli, necháš je vyhrát. A oni si to nezaslouží. To co děláš tím, že jsi tím kým jsi, znamená, je že to děláš skutečným a že jsi opravdu statečný/á. Já v tebe věřím. Já si myslím, že je to skvělé. Je nás tady spousta v tomhle světě, co jsou přesně jako ty a co ti věří.

Víš, dokonce i někdo jako já, někdo kdo právě dosáhnul docela úspěch v jeho kariéře – já zrovna dělám světové turné a mám cd a hudební videa, žiju svůj sen, dokonce i mně šikanují. Když se podíváš na jakékoliv, třeba komentáře u nějakého článku, tak tam jsou “bullies”, kteří mi říkají, že jsem “fagot” (hanlivý výraz pro gaye), že jsem ošklivý, že, jsem příšerný. Jsi příšerný, hnusný, vypadá jako holka…. všechny tyhle příšernosti (crap v originále).

Víš, jsem vyčleněný (izolovaný, diskriminovaný) a oni jsou pořád jen: gay, gay, gay, gay, gay, i když pro mně to znamená mnohem víc než jen to s kým se rozhodnu se vyspat. Takže ten závěr z toho je, dámy a pánové, že vy jste mnohem víc než vaše orientace. Vy to víte a já to vím. Takže nenechte tyhle násilníky a tyhle ignorantské lidi, jejich mysl je zatemněna obavami přesvědčit vás, že vy jste špatní. Musíte být silní a musíte se soustředit na to pozitivní. A když tohle budete dělat, dostanete se přes to a zvládnete to a budete žít plnohodnotný život. Zlepší se to, ale je to na vás.