Blesková návštěva Adama Lamberta na Stuff

By 12.10.2012 26 října, 2013 Nezařazené

Adam měl při své návštěvě Nového Zélandu opravdu napilno. Během dvou dnů se zúčastnil autogramiády, na které podepisoval fanouškům kopie svého alba a také navštívil spoustu rádií a TV stanic ve kterých poskytoval rozhovory nebo se dokonce účastnil moderování jejich pořadů.

V tomto příspěvku můžete najít překlad článku s rozhovorem s Briget Jones pro Stuff (Video s rozhovorem a článek v originále je na této stránce)

Jeden z nejvýznamějších lidí, kteří nevyhráli American Idol, Adam Lambert je na Novém Zélandu a zastaví se dnes, aby si promluvil se čtenáři Stuff. Ale než bude odpovídat na vaše otázky ve 3 hodiny odpoledne, posadil se na chvíli s Briget Jones.

Během minulých 12 měsíců vystupoval pro půl miliardy televizních diváků v Číně, vystupoval po boku Queen, vydal své druhé album a oslavil třicítku. Je nutno říct, že rok 2012 je hodně významným rokem pro Adama Lamberta.
Bývalý soutěžící Amerického Idolu je na Novém Zélandu jen na několik dní, k propagaci jeho nového alba ‘Trespassing’.
Ale je zřejmé, že Lambert je víc než jen chytlavé pop songy a teatrálnost.

V září tento zpěvák, hlásící se veřejně ke své gay orientaci moderoval akci na podporu zákona o rovnoprávném manželství, který se v současnosti projednává v Marylandu.
Řekl, že zatímco se až doteď veřejně distancoval od politiky, tohle je věc, ke které nemůže mlčet.
“Ve Státech, s nadcházejícími volbami a touto hlavní sociální otázkou, mám pocit, že je to moje povinnost o tom mluvit.”
“Jsem šťastný, že jsem známý jako gay-umělec – a očividně tohle je pro mně víc než být gayem, ale je to něco na co jsem pyšný, ten fakt, že jsem byl tak otevřený a upřímný o mé sexualitě v mé kariéře.”
“Mám svůj názor a stojím si za ním. A chci mít možnost vyjadřovat se k něčemu na čem mi tak moc záleží. Kdokoliv by měl mít právo vstoupit do manželství a mít stejná práva jako ostatní manželské páry. Vytvářením rozdílů a zacházení s kterýmkoliv Američanem jako méněcenným občanem je protiústavní.”

Lambert v separaci nevěří. Včera strávil tři hodiny na setkání se stovkami fanoušků – neboli Glamberts, jak se jim říká – a podepisováním kopií svého alba v Aucklandu.
Už je to dva roky, co tady naposledy byl, ale po tom, co bylo vše řízeno Americkým Idolem, Lambert chtěl svůj čas pro to, aby se chopil otěží u ‘Trespassing’.
“Jsem tak pyšný na to album… vložil jsem do toho hodně svých sil, byl jsem výrobním producentem toho alba, což bylo opravdu vzrušující, napsal jsem většinu těch písniček, takže se cítím, jako by to bylo celé o mně.”
A je to naprosto odlišné (od ‘For Your Entertainment’)… miluji experimentování, zkoušet nové věci a vyzývat sám sebe k větší kreativitě.“

Jednou z těchto výzev bylo účinkování na šesti vystoupeních, dříve v tomto roce, jako front man Queen. Dokonce i po prodeji více než miliónu alb a vystoupeních pro fanoušky na celém světě, v něm vzbuzovala obavy možnost, zpívat písničky napsané jedním z jeho idolů, Freddiem Mercurym.
“Byla to naprostá čest. Pamatuji si, že mi zavolali a já jsem byl naprosto potěšený a šokovaný a úplně vyděšený zároveň.”
Po pouhých 10 dnech zkoušení se skupinou, Lambert vystupoval na zatím největší show své kariéry – před publikem 250 000 lidí na Ukrajině.
Říká, že ta výzva, kterou s sebou nesla ta příležitost byla vyrovnaná možností pracovat po boku svých idolů.
“Naučil jsem se od Rogera (Taylora) a Briana (Maye) hodně. Mají toho za sebou v hudebním odvětví tak moc a jsou tak zkušení, pokud se jedná o různé jeho stránky.Takže moct vstřebat některé z těch znalostí a zkušeností pro mne bylo velmi dobré.”

Link na chat s Adamem