Adam Lambert – Vstup povolen

By 22.10.2012 26 října, 2013 Nezařazené

“Jsem rád, že dávám lidem tu sílu”

Hvězda z Idolu hovoří o slávě, rodině a lásce

Adam Lambert, který skončil v soutěži Americký Idol na druhém místě, byl minulý týden na Novém Zélandu na bleskovém promo turné. Redaktorka New Idea se s ním setkala, aby spolu hovořili o jeho novém albu Trespassing, rodinném životě a jeho názorech na manželství homosexuálů.

NI: Jak je na tom ‘Trespassing’ v porovnání s tvým úspěšným debutovým albem ‘For Your Entertainment’?
A: Když jsem dával dohromady písničky pro tohle album, zjistil jsem, že jsem se vydal lehce odlišným směrem a stylisticky jsem na novém teritoriu. Je snadné, pokud jste v branži, nechat se pohltit tím co bude hitem a jestli to rádia budou hrát, ale důležité je také věřit v to, co jste a to je to, co jsem udělal se svým albem.

NI: Spolupracoval jsi se skvělými hudebníky, včetně rapera Pharrella a rockové legendy Queen Je tam někdo na tvém seznamu, s kým bys rád dělal?
A: Člověče, já si myslím, že by bylo parádní být ve stejné místnosti jako Prince. Viděl jsem ho na koncertě a úplně mně to uchvátilo.

NI: Jedna Kiwi fanynka si údajně nechala vytetovat na svou paži tvůj autogram. Jaké to je, když jsou ti lidi tak oddáni?
A: Jsem rád, že dávám lidem tu sílu, aby byli tím, čím jsou. Tohle mi stačí, vědět, že jsem k tomu někoho trošku postrčil.

NI: Jak zůstaneš “sám sebou” uprostřed celého toho šílenství?
A: Můj vztah, mí přátelé a má rodina. Já vím, že to zní tak trochu jako klišé, ale upřímně, tohle je mé doporučení. Mí nejbližší přátelé jsou titíž, které jsem měl před tímhle vším.

NI: Jak blízký kontakt máš se svou rodinou?
A: Nemusíme spolu mluvit pořád. Víme, kdy potřebujeme vzájemný kontakt nebo naopak kdy dát jeden druhému jeho prostor.

NI: Minulé Vánoce jsi byl ve Finsku zadržený poté, co jsi se dostal do konfliktu se svým přítelem Sauli Koskinenem. Jak to s vámi vypadá teď?
A: Jde to skvěle. On je tak milý. Je jako sluneční paprsek. Mám i společenský život, ale můžu říct, že letos určitě nebudu tolik pít!

NI: Nový Zéland debatuje o tom, zda by homosexuální páry měly mít možnost vstoupit do manželství.
A: Já věřím, že každý má právo na rovnoprávnost. Chci apelovat na lidi, aby dali stranou morální nebo náboženská stanoviska ve prospěch práva.

NI: Uvažuješ o manželství?
A: Jestli a když se budu chtít oženit, chci mít tu možnost a měl bych mít to právo, ale momentálně o tom nepřemýšlím.

Zdroj