Queen & Adam – the Best Show

By 15.7.2012 12 července, 2015 překlady

Překlad Brianova článku z 13. července 2012 z jeho ‚Soapboxu‘
Queen and Adam Lambert… The Best Show

Nu, myslím si, že jsme všichni cítili, že těch posledních několik nocí v Hammersmithu bylo výjimečným momentem. Vlastně, především ta poslední noc (článek byl napsaný 13. 7. 2012, tedy po čtvrtečním vystoupení Queen a Adama Lamberta v Apollo, pozn. př.). Vypadá to, že skupina, tak, jak je teď, se náhle přepla na vyšší stupeň – je více sebejistá, uvolněná… a vstupuje do nové oblasti… úžasné pomyšlení na tomto pódiu, v našich životech a našich kariérách… abych byl upřímný, nikdy bych si nepomyslel, že by něco takového bylo možné před začátkem naší cesty s Adamem Lambertem.

Adam má svůj vlastní styl a cestu a tam nikdy nebyl nejmenší záměr, že by byl “další Freddie” – ale je tam hodně paralel, ve způsobech, které jsme už předtím vyvinuli – spojili jsme se dohromady jako jedna sourodá skupina.

Je to tak ryzí – to, že nemáme nějakého jiného kytaristu znamená, že jsem zpátky na starém místě, jako ve starých dnech (the Old Days), úplně zodpovědný za to, aby ten zvuk měl ten správný základ, ale také naprosto svobodný abych mohl kontrolovat dynamiku a ‘atmosféru’, pracujeme více nebo méně jako čtyřčlenná skupina – něco, co je možné jen proto, že Adam je tak silný pivot a front-man (tedy čelní muž, ten od něhož se celé dění odvíjí – pozn. př.). Žádní doplňující zpěváci v pozadí – žádní tanečníci – je to čisté – působí to tak nějak jak by rock měl působit… … je to riskantní a stimulující. Je to naprosto – ryzí (nefalšované). Tohle je pěkně vzácné v těchto dnech, v téhle epoše, kdy se na pódiu využívají softwarové nástroje ke korekci zpěvákova hlasu (auto-tune) a hard disky.

A vypadá to, že se baví všichni. Včetně… úplně… USA! (Jo, Brian musí být opravdu nadšený ohlasem z USA, protože Queen tam v posledních letech neměli zrovna moc fanoušků a díky Adamovi teď můžou zase cítit podporu tamějšího publika, což je pro ně určitě velmi potěšující, pozn. př.)

Díky moc audienci v Hammersmithu – žádná skupina rockerů by nemohla být větší oporou a inspirací. Ten pohled z obrázku nahoře je něco, co nikdo jiný nevidí… je to od Pete Malandroneho… mého nebojácného a vždy vyrovnaného kytarového technika – je to ten úžasný pohled z Apollo (Odeon) pódia – vy jste nádherní!!

S láskou

Bri