Adam Lambert a Queen zatřásli Ukrajinou

By 4.7.2012 18 července, 2014 Queen, recaps

Druhý v pořadí na Americkém Idolu 8. sezóny triumfoval na show skupiny v Kyjevě a inspiroval flash mob, který předvedli fanoušci Glamberts na ulicích v Moskvě.


Adam Lambert a Roger Taylor – Under Pressure (Kyjev 30. 6. 2012)

Když jde o zástup skalních fanoušků Adama Lamberta, sdílení je nutnost, což je dostatečný důvod pro jednoho z těchto Glamberts aby uploadnul na YouTube celé dvě hodiny Show skupiny Queen, která proběhla 30. června na Ukrajině a které se “the American Idol season 8 runner-up” zúčastnil jako její frontman.

Jako někdo, komu hudba Queen není cizí, protože zpíval směs kultovních hitů skupiny s kytaristou Brianem Mayem a bubeníkem Rogerem Taylorem na Evropských MTV Awards v roce 2011, Lambert na pódiu opravdu zářil – úplně jako to kdysi se svými strhujícími vystoupeními dělal Freddie Mercury.

Oblečený do černého koženého saka se špicemi a explodující s duchem rockové arény, Lambert zahájil triumfální večer (show byla částí společného koncertu s Eltonem Johnem jako benefiční akce pro ANTIAIDS nadaci Eleny Pinchuk) s rozkazem: “Tohle je rock and roll, chci aby tu bylo rušno!”

Sebejistý a s děním očividně pod kontrolou, Lambert provedl shromážďený dav skrz vzrušující verzi “Fat Bottomed Girls”, za neuvěřitelné spolupráce a porozumění s Mayem a dirigoval rozbouřené Kyjevské hledišti během majestátní, dvouhodinové velkolepé podívané, která obsahovala našlapaný seznam hitů a dalších nahrávek Queenů. (“deep cuts” jsou písničky, které nejsou tak známé nebo které nejsou na desce jako singly – pozn. př.).

Lambert se na té show dostal do tempa brzo, když zpíval s Taylorem “Under Pressure.” Pak bez námahy lehce přešel z velké rockové hymny jako je “I Want It All” k procítěnému ztvárnění introspektivně dojímavých kousků jako byla jeho povznášející interpretace “Who Wants to Live Forever?” Lambertův hlas a zanícené podání dalo tomu textu ten správný toužebný tón a introspekci a vzájemné propojení mezi tou písní a jeho publikem mohutnělo s každým novým veršem.

Musí se uznat, Lambert si zvolil neobnovovat nebo dokonce imitovat Mercuryho. Jeho vystoupení bylo čistě jeho vlastní, s uctivou poklonou k tomu muži, který vytvořil tak nadčasové písně.

Co je ještě lepší, Lambert trefil všechny Mercuryho působivé tóny – obzvlášť v “Somebody to Love”, zněl božsky—zatímco si udržel to nezbytné šoumenství, potřebné k řádnému provedení toho, co může být zařazeno jako operní noc-v-rocku . Jeho “Bohemian Rhapsody” byla ohromujícím ztvárněním toho, co někdo se zázemím muzikálového divadla může udělat, když dostane příležitost ke kompletní interperetaci písně. Opřel se o jeho “ Wicked dny” a dokonce vkložil Elvise Presleyho s nezbytnými úšklebky do “Crazy Little Thing Called Love”, takže když skupina končila s “We Will Rock You/We Are The Champions”, publikum mávalo jednotně a solidárně jejich svítícími tyčinkami.
Turné pokračuje v Olympijské Aréně v Moskvě a má také naplánovanou zastávku na Městském stadiónu ve Wroclawi v Polsku 7. července a tři termíny v Londýnském Hammersmith Apollo 11., 12. a 14. července.

Z dalších zpráv o Lambertovi, skupina Glamberts zareagovala na titulní skladbu jeho posledního alba Trespassing v pečlivě nacvičeném flash mob tanci na jedné z nejvíce populárních ulic Moskvy – Arbatu. Byli to tanečnci, kteří pocházejí z 24 000 členné skupiny fanoušků a zahrnují Glamberts z Ruska, Běloruska a Ukrajiny.

Video s flash mob si můžete prohlédnout zde:

Zdroj