Adam Lambert pro AP

By 17.7.2012 18 července, 2014 překlady, rozhovory

Adamův rozhovor pro AP. Kromě té první (kterou ještě navíc neslyšíme úplně zřetelně) v rozhovoru nejsou otázky, které moderátorka dávala Adamovi, takže jsem si je víceméně vydedukovala z jeho odpovědí a uvedla jsem je kurzívou.

V tomhle videu můžeme vidět záběry z Londýnského (nebo Londýnských – těžko posoudit) koncertu a rozhovor s Adamem, který byl určitě točený ještě před jeho vystoupením s Queen v Hammersmitu, protože tam mluví o tom, jak se těší a že je připraven vyjít na jeviště. (Začátek na 0:55):
“Skvělé, vzrušující. Jsem připravený vyrazit na scénu. Zkoušky proběhly skvěle a už jsme měli tři show, ve východní Evropě, takže už jsme začali a bylo to úžasné. Byli jsme opravdu nabuzení a ta skupina je fantastická, Brian a Roger jsou zcela zřetelně rockovými králi a ten zbytek té skupiny taky, takže připojit se k nim pro tohle turné, to je opravdový dar moct zpívat s tak úžasnými hudebníky. A zpívat pro audienci, která zná slova všech těch písniček, to je tak vzrušující, být tam, to je všechno co můžu říct.”

Adam si pro slyšení na Americký Idol vybral písničku Bohemian Rhapsody. Teď, při koncertech s Queen je tahle písnička finální písní jejich vystoupení (pak ještě následuje encore, ale to už je bráno jako přídavek, oficiální konec koncertu je právě Bohemian Rhapsody). Ve svém druhém vstupu Adam mluví o téhle písničce. (Začátek na 2:20):
“Je to krásně uzavřený kruh. Víš, je to, jako… Vypadá to jako kdybych vybral tu správnou písničku. Víš, pamatuju si že mi někdo volal a říkal: vyber si tu správnou písničku a já si myslím, že tohle byla ta úplně nejsprávnější písnička. Bohemian Rhapsody je teď pojítkem – je to jako uzavřený kruh. (Moment naplnění.) Taky na finále American Idolu jsem neočekával, že bych zpíval s Queen a pak že by se stalo to, co se děje teď. Takže, tohle je báječné, je to opravdový dar a tak nějak si taky myslím že je to tak lichotivé, že oni chtějí mně abych s nimi zpíval. Očividně jsem jiná generace, ale já oceňuji nahrávky Queen nekonečně. Některá z mých oblíbených vystoupení na která se rád dívám jsou videa s Freddiem Mercurym, chci říct, tam není nikdo jako Freddie Mercury on byl tak zanícený pro to co dělal, víš?”

Dotaz zřejmě zněl, zda byla Adamovi nabídnuta role sudího v televizní soutěži Americký Idol. (Začátek na 3:49):
“Nic nebylo potvrzeno. Ale kdyby mně požádali, budu tu práci dělat moc rád. Myslím že by to bylo skvělé, ale to je IF, protože žádný dotaz zatím nepřišel. Kdyby se to ale stalo, myslím si, že by to byla zábava. (Všimněte si, že Adam při těchhle slovech zkřížil prsty, takže držme mu palce ať mu jeho přáni vyjde. 🙂) Byl bych rád kdybych mohl pracovat s těmi lidmi a pomohl jiným umělcům splnit si jejich sen, protože Idol udělal očividně tak hodně pro mně – já bych tady neseděl, kdyby nebylo Idolu – to opravdu nastartovalo mou kariéru. Takže já si myslím ta soutěž má velkou moc a může to udělat průlom v umělcově kariéře. A já bych chtěl být součástí tohohle, jakýmkoliv způsobem, tentokrát tedy z té opačné strany.”

Tohle je zřejmě odpověď na dotaz, jestli by Adam zvládnul dělat sudího a zároveň e věnovat hudbě (koncertovat, propagovat svou desku…) Začátek na 5:06:
“Myslím že z toho co jsem viděl, tak je úplně možné dělat několik odlišných věcí najednou. Takže není problém mít práci v Idolu, Je to několik dnů v týdnu, a je tam několik dalších dnů v týdnu, kdy můžete dělat ty další věci. Z toho co jsem slyšel, je více lidí, kteří dělají sudí na nějaké soutěži a mají při tom spoustu jiných věcí na kterých pracují v ten samý čas. Líbí se mi ta výzva. Mám rád multitasking. Myslím, že by to byla zábava.”