Adam Lambert pro Virgin Radio

By 2.6.2012 20 července, 2014 překlady, rozhovory, videa

Rozhovor s Adamem pro Virgin Radio. První otázka na Adama po přivítání:

“Co jsi dělal včera po své návštěvě Musique Plus? Protože jsi v opravdu krásném městě tady na severu Ameriky. Tak co jsi dělal minulou noc”
Adamova odpověď: “Spal.” Na projevený údiv vysvětluje: “Jo, mám toho teď moc, jsem už 2 týdny na cestách s promo svého alba, a tak využívám k odpočinku každou chvíli co můžu. Ale dnes ráno jsem dělal hodně rozhovorů.“

Moderátor: “Jak můžeš zůstat tak realistický (s nohama na zemi), obzvláště v odvětví, které zkazilo tak hodně lidí.”
Adam říká, že součástí tohohle života je spousta zvratů. Jednou jsi nahoře a za chvíli zase dole. Ale že důležité je vidět věci z perspektivy, držet si odstup a taky že má přátele, dobré přátele, které měl už než se stal slavným, skvělou rodinu a to mu také pomáhá držet se při zemi. Považuje se za šťastného že je tomu tak. Když na něho začne padat stres a začne být ohromený tím vším, tak si tohle všechno připomene, což pomůže.

M: “Máš album #1 v USA a v Kanadě, ale nikdo z něho vlastně neslyšel moc skladeb, takže…”
A: “To je díky mým fanouškům.”

M: “Takže to jsou tví fanoušci z celého světa, kteří Tě následují a způsobili tohle. Je to jejich akce?” Adam přikyvuje. “Takže co bys vzkázal těm, co se právě teď teď dívají na Virgin Radio?”
A: “DĚKUJI! Děkuji. Jako – udělali jsme to. Míním nás, jsme to my. No a další krok je sdílet to album s přáteli a nebo je dostat do rádia a sdílet je se světem. Ale já jsem opravdu rád, že se fanouškům ta deska líbí a jak ji přijali, protože je úspěšná díky nim.”

M: “No a součástí toho sdílení se světem by mohlo být turné?”
A: “Ano.”

M: “Plánuješ je?”
A: “Eventuálně. Ještě přesně nevím kdy bude. Pravděpodobně příští rok. Pravděpodobně.”

M: “A jak budeš mít čas dělat promo svému albu když odjíždíš na přípravu pro turné s Queen do Londýna?”
A: “No tak to bude trošku složité. Dobrá věc je na tom to, že budu moct nemyslet o mém albu na chvilku, což je vlastně dobré, protože jsem jím byl v posledních několika měsících úplně posedlý. Ale, jo, budu pracovat s členy skupiny Queen. Jedu příští měsíc do Londýna zkoušet s nimi a pracovat s nimi.”

Dotazy fanoušků:
Jestli by se chtěl Adam vrátit zpět do divadla a dělat zase na nějaké z show, které dělal předtím?
A: “Ne právě teď. Teď jsem zaujatý mým novým albem a celým tím procesem. Je to o tom, dělat tu správnou věc ve správný čas. V životě má člověk různá období. Pracoval jsem v divadle dlouho a dalo mi to hodně a mám dlouhotrvající přátelství z té doby. Ale beru to jako kapitolu svého života, která je za mnou. Ale neber mně úplně vážně… víš, ona tam může být někdy nějaká show.”

Otázka: “Kris Allen byl vlastně vítězem AI, ale šíří se zvěsti že už nemá podporu vydavatele jeho desky.”
Adamova reakce: “Opravdu? Jeho album je úžasné. slyšel jsi ho?”
Fanoušek: “Mluvil jsi s ním?”
Adam: “Mluvím s ním příležitostně a nedávno jsem mu tweetoval že jeho album je skvělé”
Fanoušek: ”Co si myslíš o AI, jak ovlivňuje zpěváky poté co na ní skončí?”
Adam:” Já nevím. Myslím si že by Kris asi řekl, že jediná věc na kterou se lidi ptají je, že byl na AI. Chtěl bych říct jednu věc. Když ta soutěž skončí, tak skončí. Myslím, ano, byl to určitý druh představení obecenstvu a já jsem si jistý Kris by řekl totéž – já miluji tu show, myslím si že je skvělá. Udělala ze mně to co jsem dnes. Ale když to tak vezmu, dnes s ní nejsem nijak spojený. To co děláš po AI je tvoje věc. Myslím si, že ta show je skvělá, dívám se na ni a mám ji rád.”
“Díval ses tento rok?”
“Jo a bylo to skvělé. Fandil jsem Jessice.” (Souhlasné hlasy z publika a od moderátorů.) “Ale myslím si, že Phillip byl taky skvělý. Myslím, že je talentovaný a podmanivý, je dobrý. Myslím si že Joshua byl taky skvělý. Byli všichni výborní.”

Moderátor: “Myslím, že to co jsi řekl o AI je důležité. Že AI tě pomohl uvést do hudebního průmyslu a udělat mně tím co jsem. Chci se zeptat co si myslíš o své hudbě a svém vzhledu, který tak nějak oslovil tak hodně fanoušků z celého světa?”
A: “Já nevím. Nevím čím to je. Určitě je to něco o co se i snažím. Myslím si, že důležitou částí každé show je její start. A já jsem měl tu nejlepší pozici pro začátek té show, jak je možné. Měl jsem u sebe hodně velmi schopných lidí. Což přitáhlo obecenstvo z celého světa.”

Moderátor: “Koukněme se na to jak dnes vypadáš. Máš dobrý vkus.”
Adam: “No já nevím. Je to jen sako a džíny.”

M: “Jaká hudba tě teď ovlivňuje. Co posloucháš?”
A: “Poslouchám písničky z TOP 40 a hodně pop-elektro-funk, například Scissors Sisters jsou opravdu dobré, můj přítel Sam Sparro má nové album a je úžasné… mám prostě rád funky pop druh hudby.”
M:”Jo, podobný jako je tvoje album. Je skvělé a já ho miluju. To tě přímo nutí k tanci”
A: “Zatřes svým zadkem.” 🙂

Další otázka byla, jaké to vlastně bylo, být producentem svého alba a Adam měl rozhodující slovo ve všem co se kolem toho dělo?
A: “Ne tak úplně. Měl jsem kolem sebe tým skvělých lidí. Nemůžu říct, že by celé to album byla výhradně moje práce. Ale to co chci říct, že to byl velmi kreativní postup. Po celou dobu co jsem pracoval na tom albu jsem měl jsem vizi a pořád jsem myslel na to, že je to moje dílo a tak jsem k tomu přistupoval. A lidi kolem mně mi pomohli udělat to správně. Třeba se mně ptali – co tohle? – a já jsem řekl – Hmm, dobře nebo, hmm tak to ne… víte, tak nějak, měl jsem nad tím vším kontrolu. Což bylo skvělé. Ale nemůžu popřít že tam pracovala spoustu skvělých lidí na tom albu. Já jsem to prostě jen všechno kreativně dával dohromady.”

Moderátorka se ptá, odkud čerpal inspiraci pro tak dobré album.
Adam říká že nejprve začal psát tu temnější, druhou část alba. Většina z těch písniček byly napsané jako první. Byl to tenkrát pro něho dlouhý rok, jeho nefungující vztah s partnerem tenkrát skončil (bylo to předtím než začal chodit se svým současným přítelem), takže se cítil unavený a vyčerpaný, takže těmi písničkami reflektoval na několik temných let ze své minulosti. Byly to věci, které se udály v jeho osobním životě, netýkalo se to jeho profese.
“Každý, nezáleží na tom kdo jsi, chlapec nebo děvče, s jakoukoliv sexuální orientací, mladý nebo starý – všichni máme tyhle pocity. Všichni máme lásky, potřebujeme mít partnery, toužíme po vztahu, po tom aby nás měl někdo rád. A tohle bylo to o čem jsem psal v těch temnějších dobách. Being treated like shit.
(Moderátorka na to reaguje, že tohle pro ni platí taky, že to je jak se cítí každé ráno, za souhlasného ohlasu svého kolegy a publika.)

“Ale teď mám fungující vztah, což je tak skvělé. Trávím čas se svým přítelem, když se vrátím domů, čeká tam na mně a podnikáme spolu spoustu normálních, běžných věcí. Takže najednou jsem si uvědomil, že už vůbec nemám to špatné, depresívní období. Že se teď mám vlastně fakt dobře. Takže jsem začal psát hudbu o tomhle. O radostech života, když jsou věci báječné a šťastné, když máš skvělé přátele a hodně zábavy a jsi zamilovaný a tohle všechno. Myslím si že skvělé na tom albu je, že když jsem to všechno napsal a začal dávat dohromady seznam skladeb, chtěl jsem říct příběh o tom co to obnáší být člověkem, být jedincem a být skvělý a vášnivý a cítit se sexy, svobodný a silný… ale že jsou také okamžiky v životě, které mohou ublížit. A že to není vždycky snadné.”

Moderátor poděkuje a rozhovor končí.

Zdroj:: Adam Lambert pro Virgin Rádio