Adam Lambert pro msn

By 7.6.2012 20 července, 2014 překlady, rozhovory

 

Další Adamův rozhovor o jeho albu, spolupráci s Queen (a o písničkách, které by mohl zpívat; o jeho živých vystoupeních a o tom jak jeho nálady ovlivňují jeho zpěv). Adam také tentokrát zmínil členy jeho kapely a také svého klávesistu Briana.

Video s rozhovorem můžete najít na této stránce (celý rozhovor pak jako obvykle kliknutím na odkaz ‘celý článek’. A ještě – moderátor i Adam tentokrát mluvili opravdu rychle, takže se omlouvám, pokud mi něco uniklo.):

Adam Lambert pro msn

“Pokud neznáte toho, kdo sedí naproti mně (což asi jo), je to Adam Lambert. Ahoj, jak se máš?”
“Mám se skvěle, co ty?

“Já se mám dobře.
Máš novou desku, #1, jmenuje se Trespassing. Je to odlišné od toho minulého alba. Tohle je tak nějak tanec a elektro pop.”

“Jo, je to tak nějak funkové album. Je v tom pořád energie rockenrollu. Není to rock v tom tradičním slova smyslu. Poslouchám mnoho různých hudebních stylů a miluju to. A beru to tak trošku jako staromódní, být zařazen jako ‘jednožánrový’. Nevidím k tomu žádný důvod. Spousta lidí má na svých iPodech hodně různých stylů hudby. A jako umělec chci vyjádřit své nápady, mé pocity tímto stylem hudby právě teď. Trochu víc pop, trochu víc tanec, to co já víc poslouchám právě teď.”

“Jsou tam nějaké plány pro turné? A navíc, bude to snadné, vyrazit na turné?”
“Začali jsme dělat nějaká menší vystoupení v minulých týdnech a co je opravdu skvělé na těch písničkách, ony opravdu fungují skvěle naživo. Mám výborného hudebního ředitele, který mi pomáhá zpracovávat ty písničky a dělá je trochu více organické, než jsou na nahrávkách. A ony fungují, všechny. Takže já si myslím že to je důkaz, že jsou to všechno dobré písničky, které se mohou zpívat mnoha odlišnými způsoby. Můžeme je dokonce zpívat i akusticky a funguje to. To je skvělé.”

“Dobré písničky znamenají také vystoupení s Queen. Co mi povíš o tomhle?“
“Jsem nadšený. Bude to určitě výzva a bude to zkušenost (pro můj odborný růst), ale jsem velmi poctěn, že mně o to požádali. Myslím že to může být zábava.”

“Co bys zpíval nejraději?”
“Já nevím. Vlastně, nikdy jsem nezpíval “Another One Bites the Dust živě. A to je jedna z mých oblíbených. Takže to bych rád.”

“Tvoje nová deska Trespassing tak nějak vybočuje tady z toho. Je to jako whuš a kde je pak ta základní linie?”
“Jo, základní linie. To definitivně nesměřuje k tomuhle, určitě. Je to jak jsem řekl. Mám rád klasický rock sedmdesátých let, propletený s disko a funkem a myslím si že hodně fanoušků k tomu mělo odpor. Ale – oni se prostě snažili přinutit lidi k tanci. To je prosté. A já tak nějak cítím, že tohle je pro mně něco úplně nového.”

“Jo a ty tančíš v novém videu?”
“Jo, trošku.”

“Jaké to je? Je to pro tebe nové?”
“Ne, víš, jsem zvyklý z divadel. Tančil jsem roky. Ale nedělal jsem moc choreografie v mých videích. Takže to bylo něco docela hezkého a nového pro mně.”
(BTW, když tak koukám na ty záběry tančícího Adama v NCOE videu, tak v poslední Twitter párty se ho někdo ptal, jestli má radši červené nebo žluté sako. Řekl, že je to jen jedno sako – červené. Na žlutou to změnili pomocí speciálních FX efektů. Pozn. př.)

“Ještě ‘one word answers’.”
“Dobře.”

“Na cestách nebo ve studiu?”
“Ve studiu.”

“Lennon nebo McCartney?”
“Lennon”

“Co tě napadne když slyšíš slovo písnička: slova, melodie nebo rytmus?”
“Rytmus”

“Písnička na kterou jsi nevíc pyšný?”
“Mám rád všechny ze svého alba. Nemůžu jmenovat jednu. Fakt nemůžu. Jsem opravdu pyšný na všechny z nich.”

“Kterou z nich teda zpíváš nejraději naživo?”
“Tak to záleží na tom, jakou mám ten den náladu. Myslím, když jsem v ráži, rád zpívám písničky jako Trespassing, Kickin’ in a Shady. A když mám takové více jako očistné momenty, tak by bylo dobré, kdybych zpíval Underneath, Chokehold má hodně… Chokehold – tahle písnička na mně klade velké nároky.”

“Je to o těch vystoupeních.”
“Jo. Jsou to všechno moje děti. Mám je rád.”

“Jsou více tvé děti než tamty z minulé desky?”
“No, jo, byl jsem teď víc součástí toho všeho od začátku, takže jsem měl čas zpívat je, žít s nimi abych o nich udělal svá vlastní rozhodnutí. Takže, všechno z toho, seznam stop, pořadí, jméno alba, styl, produkce, všechno kolem střihu, ladění, všechno… texty… měl jsem opravdu čas si ti všechno důkladně promyslet. Takže mám pocit, že je to vidět a dělá mně to víc… beru to jako prezentaci mne jako umělce a jako mé osoby.”

“A poslední otázka ‘in one word’ Adam Lambert?”
“eeeeeeeee… Hodně!” (smích)
“Úžasné! Díky moc.”